Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kaņepējs spraigā finiša spurtā izcīna otro vietu "Tour of Estonia" 1. posmā

Toms Markss
Toms Markss

Kaņepējs spraigā finiša spurtā izcīna otro vietu "Tour of Estonia" 1. posmā
Deins Kaņepējs (no labās)
Foto: Tour of Estonia

Piektdienas pēcpusdienā noslēdzās UCI 1. kategorijas divu dienu garā velobrauciena “Tour of Estonia” pirmais posms, kurā savas karjeras līdz šim lielāko panākumu sasniedza “Rietumu banka – Rīga” komandas riteņbraucējs Deins Kaņepējs. No Pļaviņām nākušais sportists spraigā finiša spurtā izcīnīja otro vietu. Labāko desmitniekā iekļuva arī Māris Bogdanovičs un Pēters Prūss.

“Tour of Estonia” ir prestižākās šosejas riteņbraukšanas sacensības Baltijas valstīs. Tām piešķirta augstā UCI 1. kategorijas. Velobraucienā iekļauti divi posmi, no kuriem pirmā maršruts bija no Tallinas līdz Tartu, bet otrajā etapā dalībnieki mērosies spēkiem Tartu pilsētas apļos. Sacensībās startēja profesionālās kontinentālās, kontinentālās, valstu izlašu un klubu komandas.

Latviju “Tour of Estonia” astoņu sportistu sastāvā pārstāvēja “Rietumu banka – Rīga” vienība. Uz starta izgāja – Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs, Armands Bēcis, Andris Vosekalns, Deins Kaņepējs, Viesturs Lukševics, Klāvs Rubenis un Pēters Prūss.

Pirmajā posmā sportistiem bija jāveic 211,2 kilometru gara distance ar finišu Tartu pilsētas centrā. Trasē bija iekļauts arī zemesceļu posmi, kas vēl vairāk atsijāja lielajā grupā esošos braucējus. Distances pirmajā pusē no lielās grupas notika vairāki atrāvieni. Tajos iesaistījās arī Andris Vosekalns, Viesturs Lukševics un Pēters Prūss. Vienā no distances posmiem velosipēda tehnisko defektu piedzīvoja Emīls Liepiņš.
Šogad jau četrus goda pjedestālus izcīnījušajam sportistam peletonā atgriezties palīdzēja Armands Bēcis un Andris Vosekalns.
Tikmēr sacensību vadībā turpināja risināties spraigas cīņas. Distances otrajā daļā vadību pārņēma Prūss un viens no vadošajiem Igaunijas sportistiem – Martins Lāss. Lai arī aktīvi strādāja Latvijas komandas Igaunijas riteņbraucējs, tomēr sekotāju grupa abus panāca. Līderu grupā bija ap 15 dalībniekiem. Bez Prūsa, to vidū bija arī Bogdanovičs un Deins Kaņepējs.

Nākamais nozīmīgais pavērsiens notika nepilnus 20 kilometrus pirms finiša, kad no skaitliski lielās grupas aizbēga četri braucēji – Deins Kaņepējs, Karls Patriks Lauks (Igaunijas izlase), polis Pāvels Franzaks (“Hurmo”) un Hampus Adenbergs (Zviedrijas izlases). Pakāpeniski līderi palielināja savu pārsvaru pār sekotāju grupu ar Bogdanoviču un Prūsu tajā.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās finiša spurtā starp četriem braucējiem. Spraigā un aizraujošā cīņā Deins Kaņepējs tikai par mata tiesu atpalika no posma uzvarētāja Karla Patrika Lauka, izcīnot otro vietu. Otrā vieta UCI 1. kategorijas velobraucienu posmos ir no Pļaviņām nākušā sportista līdz šim lielākais panākums. Trijnieku noslēdza zviedrs Adenbergs. Līderu četrinieka laiks trasē bija 4 stundas 24 minūtes un 56 sekundes.

Labāko desmitniekā finišēja vēl divi “Rietumu banka – Rīga” sportisti. Sestā vieta Mārim Bogdanovičam (+00:00:18), bet septītais finišā bija Pēters Prūss (+00:00:28). Jāizceļ, ka Pēters Prūss ieguva aktīvākā braucēja kreklu, kurā startēs noslēdzošajā posmā. Labu darba apjomu paveica arī Emīls Liepiņš, Armands Bēcis, Andris Vosekalns un Klāvs Rubenis. Klāvs gan distances laikā no sacensībām bija spiests izstāties, kam par iemeslu bija piedzīvotais kritiens.

“Tour of Estonia” otrais posms gaidāms sestdien, kad Tartu pilsētā un tās apkārtnē sportisti veiks 172,8 kilometru garu distanci, kas sadalīta 18 apļos.

Tour of Estonia velobrauciena 1. posms – 211,2 km:

VVārds UzvārdsKomandaLaiks
1.Karl Patrik LaukIgaunijas izlase04:26:56
2.Deins KaņepējsRietumu banka – Rīga+00:00:00
3.Hampus AderbergZviedrijas izlase+00:00:00
4.Pawel FranzakHurmo+00:00:00
5.Mihkel RaimIgaunijas izlase+00:00:18
6.Māris BogdanovičsRietumu banka – Rīga+00:00:18
7.Peeter PrussRietumu banka – Rīga+00:00:28

Izmantotie resursi:
lrf.lv