Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lija Laizāne gatavojas savai ceturtajai sezonai UCI kategorijas sacensībās

Toms Markss
Toms Markss

Lija Laizāne gatavojas savai ceturtajai sezonai UCI kategorijas sacensībās
Lija Laizāne
Foto: Aromitalia Vaiano komandas arhīvs

Pēdējo divu gadu Latvijas čempione grupas un individuālajā braucienā Lija Laizāne devusies uz Itālijas pilsētu Vaiano, lai gatavotos savai ceturtajai sezonai UCI sieviešu riteņbraukšanas sacensību apritē. Arī šajā gadā Laizāne pārstāvēs "Aromitalia Vaiano" vienību.

2017. gada sacensību sezona šosejas riteņbraukšanā jau ir sākusies. Pirmos startus Austrālijā aizvadījušas arī dāmas. Aizvadītajos trijos gados no Latvijas daiļā dzimuma pārstāvēm UCI kategorijas šosejas sacensībās startējušas – Lija Laizāne, Dana Rožlapa un Vita Heine, kura pieņēmusi Norvēģijas pilsonību un debitēja Olimpiskajās spēlēs.

Uz Itāliju devusies pēdējo divu gadu Latvijas čempione grupas un individuālajā braucienā Lija Laizāne. 23 gadus vecā sportiste kopš 2014. gada sezonas pārstāv Vaiano pilsētas komandu, startējot virknē prestižo UCI kategorijas sieviešu viendienas un daudzdienu velobraucienos. 2016. gada sezonu Laizēne iesāka citā itāļu UCI komandā "Servetto Footon", tomēr sezonas vidū atgriezās Vaiano pilsētā, kuras vietējo komandu “Aromitalia Vaiano” pārstāvēs arī 2017. gadā.

Gatavošanos jaunajai sezonai Lija iesāka Latvijā. Jau kopš 2014. gada sezonas sportistes treneris Latvijā ir Raivis Belohvoščiks, kurš sekmējis arī sportistes progresu un iekļaušanos Itālijas vienībās. Jaunajā sezonā “Aromitalia Vaiano” sastāvā iekļautas deviņas sportistes, no kurām sešas ir Itālijas riteņbraucējas, divas lietuvietes un latviete Lija Laizāne. Komandas līdere aizvadītajās sezonās ir bijusi Lietuvas riteņbraucēja Rasa Leleivaite, kurai arī šī gada sezonā paredzēta līderes loma, tomēr jācer, ka arī mūsu sportiste varēs sevi apliecināt vairāk nekā iepriekšējās sezonās.

Izmantotie resursi:
lrf.lv