Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ārmstrongs: "Ja man būtu iespēja, es droši vien krāptos atkal"

Ārmstrongs: "Ja man būtu iespēja, es droši vien krāptos atkal"
Lenss Ārmstrongs
Foto: AP/Scanpix

Bēdīgi slavenais bijušais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs atklātā intervijā raidsabiedrībai BBC pavēstījis, ka nožēlo savu izturēšanos pirms atzīšanās dopinga lietošanā un norāda, ka laiki riteņbraukšanā mainījušies, taču - ja būtu vēlreiz jāpieņem izvēle par dopinga lietošana, viņš izvēlētos krāpties arī vēlreiz.

"Es vēlētos mainīt to personu, kura pagātnē darīja visas šīs lietas," Lenss Ārmstrongs izteicās par savu rīcību laikā, kad, cenšoties noliegt dopinga lietošanu, asi aizvainojis vairākus pierādījumu sniedzējus un aizdomu izteicējus. "Varbūt ne tieši lēmumu, ko pieņēma šis cilvēks, taču veidu, kā viņš izturējās, to es vēlētos mainīt. "

"Veids, kādā es attiecos pret citiem cilvēkiem, izturēšanās, kurā vienkārši nespēju beigt cīnīties un pretoties. Tas bija nepieņemami un nepiedodami," sacīja Ārmstrongs. "Esmu bijis īsts pakaļa pret dučiem cilvēku, un pēdējos divus gadus esmu pavadījis, cenšoties nokārtot attiecības, tiesa, ar dažādiem panākumiem."

Ārmstrongam tika uzdots tiešs jautājums - vai viņš, saņēmis izdevību, izvēlētos vēlreiz lietot sniegumu uzlabojošas un aizliegtas vielas? "Ja es piedalītos sacensībās 2015. gadā, es to nedarītu, jo nedomāju, ka tas ir nepieciešams. Taču, ja atgrieztos laikā atpakaļ 1995. gadā, kad dopings bija pilnībā iespiedies sportā, es droši vien to lietotu atkal. "

"Kad es pieņēmu šo lēmumu, kad mana komanda pieņēma šo lēmumu un kad viss peletons pieņēma šo lēmumu, tas bija slikts lēmums, taču pieņemts nepavisam ne perfektos laikos. Taču tas notika. Un es zinu, kādas tam bija sekas, zinu, kas notika ar sportu, redzēju tā visa pieaugumu."

Runājot par savām mājām Ostinā Teksasā, Ārmstrongs atzina, ka kritiens pēc atzīšanās intervijas Opras Vinfrijas šovā bijis diezgan ievērojams un nepieciešama pacietība, lai tiktu tam pāri. Viņš sacīja, ka dzīve kļuvusi daudz tukšāka un no simts jūdžu stundā ātruma nokritusies uz desmit. Ārmstrongs pats vēlētos, lai tā atgriežas 50, 55 jūdžu ātrumā.

"Vai pasaule ir gatava, lai es atgrieztos publiskajā dzīvē? Savtīgi runājot, es teiktu, ka jā, mēs tam tuvojamies. Taču tas esmu tikai es, un mani vārdi vairs neko nenozīmē. Svarīgi ir tas, ko domā sabiedrība, vienalga vai tā būtu riteņbraukšanas sabiedrība, vai vēža slimnieku sabiedrība. Protams, ka vēlos atgriezties no trimdas, kurš gan nevēlētos?"

Ārmstrongs arī pavēstīja, ka par spīti oficiāli atņemtajiem "Tour de France" tituliem joprojām jūtas kā šo sacensību čempions: "Uzvarētājam ir jābūt, un es to saku kā sporta līdzjutējs. Pirmajā Pasaules karā nebija uzvarētāju, Otrajā Pasaules nebija uzvarētāju, un liekas, ka šobrīd risinās vēl viens pasaules karš. Nedomāju, ka vēsture ir muļķe, vēsture noskaidro daudzas lietas. Ja jūs vaicājat man, kā šīs lietas izskatīsies pēc 50 gadiem, es nedomāju, ka uzvarētāja tronis būs tukšs... un domāju, ka Francijas tūrēs uzvarēju es."

Ārmstrongs palika pie sava iepriekš paustā, ka, atgriežoties riteņbraukšanā 2009. un 2010. gadā, viņš izvēlējies nelietot dopingu un uzsvēra, ka gatavs sadarboties, lai to pierādītu. Ārmstrongs arī apstiprināja, ka ir runājis ar attiecīgajām amatpersonām par savas mūža diskvalifikācijas samazināšanu, kas ļautu viņam ne tikai atgriezties zemāko līmeņu sacensībās, bet arī piedalīties labdarības pasākumos.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
, 2015-01-26 23:23, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ne kauna, ne goda! Nozelojami!
Izlasa tikai virsrakstu un tik pirž iekšā Vismaz pasaka taisnību, nevis kā dažs labs taisnojas un tēlo apgaismoto mocekli. Tāpat vienīgā starpība starp dopinga zenīta laikiem un mūsdienām ir viltība, slēpšana, sarežģītas formulas utt, tāpat jau lieto daudzi un daudz kur.
, 2015-01-26 23:27, pirms 9 gadiem
Lai cik slikts cilveks vijns ir, bet chemipons. UN izcils ritenbraucejs, specigakais pedejos 30 gados.
, 2015-01-26 23:29, pirms 9 gadiem
Kols rakstīja: Izlasa tikai virsrakstu un tik pirž iekšā Vismaz pasaka taisnību, nevis kā dažs labs taisnojas un tēlo apgaismoto mocekli. Tāpat vienīgā starpība starp dopinga zenīta laikiem un mūsdienām ir viltība, slēpšana, sarežģītas formulas utt, tāpat jau lieto daudzi un daudz kur.
Man vinjam varbut japaklanaas, ka vinjs visu pasauli piekraapa?
, 2015-01-26 23:33, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man vinjam varbut japaklanaas, ka vinjs visu pasauli piekraapa?
Viņš lietoja to kas nebija vēl atklāts un aizliegts , to ko aizliedza vēlāk takaa.....ko var visi cepties , vecis atdzinās , nenoliedza , izstāstija! bija godīgāks par godīgu un cik zinam vienīgais no tiem laikiem!
, 2015-01-26 23:46, pirms 9 gadiem
Lai vai kā tur ir bijis ar to dopingu,bet es tapat viņu uzskatu par visu laiku labāko!! To ko viņš ir izdarījis to nevar panākt ar dopingu!
, 2015-01-26 23:53, pirms 9 gadiem
Tas jau sen ir novērots, ka saldi meli cilvēkiem patīk daudz labāk nekā skarba patiesība. Labāk pieliet pilnas ausis ar cukuru, nekā pateikt to, ko mēs visi kkur iekšā 'pa kluso' kādreiz esam jutuši..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-27 01:28, pirms 9 gadiem
Muļķīgi ir domāt, ka tajā laikā neviens nelietoja. Lietoja visi, kas cīnījās par augstākajām vietām!
Mūsdienās arī notiek tieši tas pats. Nekad nenoticēšu, ka mūsdienu sporta ikonas kā Bolts, Lebrons, Kobe, Džokovičs u.t.t. nelieto. Lebrons aizvada gadā apmēram 100 spēles bez kritumiem, visu laiku ir savā līmenī. Kobe, pirms pāris gadiem, tieši tas pats. Džokovičam (u.c. TOP tenisistiem) ir 11 mēnešu sezona. Tas, ko viņi dara, ir pārcilvēcīgi un neticu, ka farmācija nav iesaistīta.
, 2015-01-27 01:53, pirms 9 gadiem
visi lieto,tik ar to starpiibu ka Armstrongu piekjeera un uztaisiija no vinja paraugpraavu,lai kaadu laiku buutu miers
, 2015-01-27 08:50, pirms 9 gadiem
Yes yes yes
, 2015-01-27 08:57, pirms 9 gadiem
Armstrongs manās acīs ir un paliek čempis! Lielākā daļa konkurentu tika pieķerta darot to pašu, viss pa godīgo. Un tie kuri viņu ap.irš... nu čaļi jūs esat cirvji. Nav lielā sporta bez farmas, tā ir aksioma.
, 2015-01-27 09:00, pirms 9 gadiem
Un arī tas.. ja piem tagad atklātos oficiāli, ka Ronaldu, Kobe, Nadals, Federers, Bolts utt lieto.. tad viņi vairs neskaitītos par vieniem no visu laiku izcilākajiem? Domāju, ka tāpat viņi paliktu tajā sarakstā. Un tur pat ir jāatstāj arī Armstrongs. Protams tas tāds nepatīkams moments.. bet viņš bija pārāk izcils lai dopinga dēļ apšaubīt viņa panākumu nozīmi.
, 2015-01-27 09:22, pirms 9 gadiem
atvaino rakstīja: Un arī tas.. ja piem tagad atklātos oficiāli, ka Ronaldu, Kobe, Nadals, Federers, Bolts utt lieto.. tad viņi vairs neskaitītos par vieniem no visu laiku izcilākajiem? Domāju, ka tāpat viņi paliktu tajā sarakstā. Un tur pat ir jāatstāj arī Armstrongs. Protams tas tāds nepatīkams moments.. bet viņš bija pārāk izcils lai dopinga dēļ apšaubīt viņa panākumu nozīmi.
Redzi ar Ārmstrongu ir savādāk. Viņš ir kā tajās reklāmās- pirms un pēc.
Tour de France nevarēju neko izdarīt, tad izdarīšu tā, ka varēšu.

Ronaldu, Kobe, Nadals, Federers, Bolts- varēja izdarīt jau 16-20 gados.
, 2015-01-27 09:42, pirms 9 gadiem
It kā loģiska atzīšanās, jo ja nelietotu, vai kāds vispār tādu Lensu Ārmstrongu zinātu? Bet tas neattaisno krāpšanu, krāpšana arī Antarktīdā ir krāpšana, un ir ļoti daudz slavenu sportistu, kas slavas kalngalus sasnieguši godīgi.
, 2015-01-27 13:27, pirms 9 gadiem
Protams, ka viņu var uzskatīt par visu sacensību uzvarētāju, jo ne jau nu viņš bija vienīgais kas tobrīd lietoja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-27 20:09, pirms 9 gadiem
Kā var kādam vispār ienākt prātā atbalstīt šo krāpnieku? Un nosaukt viņu par visu laiku izcilāko riteņbraucēju? Viņš ir kauna traips ne tikai riteņbraukšanai, bet visam sportam. Turklāt Ārmstrongs ir izrādījies klaju necieņu sportiskajiem principiem, saviem atbalstītājiem un konkurentiem.
, 2015-01-28 09:51, pirms 9 gadiem
Izstāsti man zviedr - kas ir dopings un ko tas dod sportistam ?
, 2015-01-30 22:59, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Redzi ar Ārmstrongu ir savādāk. Viņš ir kā tajās reklāmās- pirms un pēc.
Tour de France nevarēju neko izdarīt, tad izdarīšu tā, ka varēšu.

Ronaldu, Kobe, Nadals, Federers, Bolts- varēja izdarīt jau 16-20 gados.
Tu, sporta ekspert, laikam nezini, ka Lens jau 20 gadu vecumà kļuva par pasaules čempionu pie profiem
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.