Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms un Karstensens "Brasil Ride" kopvērtējumā atkāpjas uz sesto vietu

Toms Markss
Toms Markss

Blūms un Karstensens "Brasil Ride" kopvērtējumā atkāpjas uz sesto vietu
Mārtiņš Blūms (no labās)
Foto: Organizatoru publicitātes foto

Brazīlijā turpinās sarežģītās un prestižās UCI kategorijas MTB daudzdienu sacensības "Brasil Ride". Ceturtajā posmā Latvijas sportista Mārtiņa Blūma un dāņa Sebastiana Karstensena duets ieguva sesto vietu. Šo pozīciju abi sportisti ieņem arī kopvērtējumā.

Ceturtajā no kopumā septiņiem "Brasil Ride" daudzdienu MTB sacensību posmiem sportistus sagaidīja 101 kilometru gara distance, kuras laikā bija jāpievar 2665 augstuma metri. Pirms šīs posma kopvērtējumā Mārtiņš Blūms un Sebastians Karstensens, kuri spēja uzvarēt pirmo un trešo posmu, kopvērtējumā atradās trešajā pozīcijā.

Ceturto etapu latvieša un dāņa pāris noslēdza sestajā vietā. Kāpumiem bagātu un priekš MTB ļoti garo distanci sportisti veica pēc trasē pavadītajām 4 stundām 54 minūtēm un 19 sekundēm. Uzvarēja Henrike Avančini un Maneules Fumics, kuri brauca par 19 minūtēm un 58 sekundēm ātrāk nekā Blūms. Otro vietu posmā guva Eiropas čempions MTB maratonā Tjago Fereira un Hanss Bekings (+00:02:11), bet trijnieku noslēdza Aleksejs Medvedevs un Frančesko Faillī (+00:03:04).

Kopvērtējumā par jauno līderi kļuvis pasaules čempions MTB maratonā Avančini un Vācijas čempions Fumics. Līderu duets tuvākos sekotājus – Fereiru un Bekingu – apsteidz par 1 minūti un 14 sekundēm. Trešie tagad ir Medvedevs un Faillī (+00:07:47). Blūms un Karstensens tikmēr ir atkāpušies uz sesto pozīciju, līderiem zaudējot tieši 20 minūtes.

Sacensību piektajā posmā, kas notiek ceturtdien, riteņbraucēji veiks garāko pārbaudījumu – 140 kilometru distanci ar 2336 augstuma metriem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv