Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Krastam 52.vieta pasaules čempionāta individuālajā braucienā junioriem

Andrejs Siliņš

Krastam 52.vieta pasaules čempionāta individuālajā braucienā junioriem
Alekss Krasts pasaules čempionātā. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas riteņbraucējs Alekss Krasts otrdien Austrijas pilsētā Insbrukā ieņēma 52.vietu pasaules čempionātā individuālajā braucienā junioriem.

Dalībnieki veica 27,7 kilometru garu kalnainu distanci, kurā pārlicinoši labākais bija Remko Evenepūls no Beļģijas. Viņš distanci veica 33 minūtēs un 15,24 sekundēs.

Evenepūls jūlijā Čehijā triumfēja arī Eiropas čempionātā individuālajā braucienā junioriem.

Tikmēr sudraba medaļu izcīnīja austrālietis Lūkss Pleps, kurš uzvarētājam zaudēja minūti un 23,66 sekundes, bet pie bronzas tika itālis Andrea Pikolo, kurš bija vēl par teju 14 sekundēm lēnāks.

Savukārt Krasts, kuram šis ir debijas pasaules čempionāts, finišu sasniedza 38 minūtēs un 27,52 sekundēs, no uzvarētāja atpaliekot piecas minūtes un 12 sekundes.

Sacensību finišu sasniedza 70 dalībnieki, bet vēl viens riteņbraucējs izstājās.'

Vēl otrdien pasaules čempionāta medaļas individuālajā braucienā dalīs elites grupas riteņbraucējas.

Jau ziņots, ka pirmdien individuālajā braucienā juniorēm 36.vietā ierindojās Līna Svarinska, bet 45.vietā palika Daniela Leitāne.

Savukārt svētdien Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš kopā ar "Trek-Segafredo" izcīnīja septīto vietu pasaules čempionāta komandu braucienā.

Latviju pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā pārstāv kopumā pieci sportisti, bet elites vīriešu grupā valsts godu aizstāvēs Skujiņš un Krists Neilands. Skujiņu trešdien sagaida starts individuālajā braucienā, bet svētdien notiks elites vīru grupas brauciens, kurā sacentīsies abi Latvijas pārstāvji.

Individuālajā braucienā vīriem gaidāma 52,4 kilometru gara trase. Šeit sportistus sagaida viens izteikti stāvs un vairāk nekā piecu kilometru garš kāpums. Savukārt grupas brauciens elites sportistiem būs liels izaicinājums. 265 kilometru garās distances pirmā daļa vedīs līdz Insbrukas pilsētai, bet tad tiks veikti apļi pa pilsētas un apkārtnes ceļiem. Katrā aplī tiks iekļauts viens stāvs vairākus kilometrus garš kāpums un tam sekojošs tehnisks nobrauciens. Šajā smagajā aplī savas spējas pārbaudīs arī juniori (132,4 kilometru trasē) un juniores (71,7 kilometru trasē).

Izmantotie resursi:
LETA