Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

28 kilometrus garš solo izrāviens palīdz ekvadorietim kļūt par "Giro d'Italia" līderi

28 kilometrus garš solo izrāviens palīdz ekvadorietim kļūt par "Giro d'Italia" līderi
Ričards Karapass "Giro d'Italia" līderis pēc 14. posma Foto: AFP/Scanpix

131 kilometrus garajā 14. posmā otro "Giro d'Italia" uzvaru šogad izcīnīja ekvadorietis Ričards Karapass, kurš arī pārņēma vadību kopvērtējumā. Krists Neilands finišēja gandrīz pusstundu aiz līdera, ieņemot 118. vietu.

Šodien 151 no 176 braucējiem, kas sāka "Giro d'Italia", bija jāveic 131 kilometrus garš 14. posms, kurā bija ietverti pieci kategorizēti kāpumi. No sacensībām izstājās nīderlandietis Sems Ūmens no "Sunweb" komandas, kurš 2018. gada "Giro d'Italia" kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu un palīdzēja tautietim un komandas biedram Tomam Dumolēnam iegūt vicečempiona godu.

Dienas atrāvienā devās astoņi braucēji, starp kuriem bija "Trek-Segafredo" braucējs un kalnu karaļa vērtējuma pārliecinošs līderis Džūlio Čikone. 24 gadus vecajam itālietim šodien izdevās uzvarēt trīs no pieciem kalnu starpfinišiem, nostiprinot pārliecinošo vadību kalnu karaļa vērtējumā ar 166 punktiem. Tuvākais sekotājs ir ekvadorietis Ričards Karapass ar 64 punktiem.

99. kilometrā pirmās kategorijas kāpumā lielās grupas tempu neizturēja līderis un rozā krekliņa īpašnieks Jans Polancs. 28 kilometrus pirms finiša pēc vairākiem citu braucēju uzbrukumiem "Movistar" braucējs Karapass atrāvās no konkurentiem un sasniedza Sankarlo kalna virsotni pirmais. Nobrauciena sākumdaļā iespaidīgu sniegumu demonstrēja Vinčenco Nibali, tomēr divkārtējo "Giro d'Italia" uzvarētāju tuvākie sekotāji panāca.

Karapass vadību nosargāja līdz pat finišam, kļūstot arī par kopvērtējuma līderi. Ekvadorietis uzvarēja arī ceturtajā posmā. Otro vietu izcīnīja Saimons Jeitss, kuram izdevās aizbēgt no pārējiem konkurentiem, bet trešais finišēja Nibali. Vakardienas varonis Zakarins uzvarētājam zaudēja 7 minūtes un 20 sekundes, bet Polancs finišējā 21 sekundi vēlāk, zaudējot līdera statusu. 'Israel Cycling Academy" braucējs Krists Neilands finišēja gandrīz pusstundu aiz līdera, ieņemot 118. pozīciju un pakāpjoties par trim vietām kopvērtējumā.

"Giro d'Italia" 14. posma rezultāti:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Ričards KarapassEkvadoraMovistar4:02:23
2.Saimons JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+1:32
3.Vinčenco NibaliItālijaBahrein Merida+1:54
4.Rafals MajkaPolijaBora-Hansgrohe+1:54
5.Mikels LandaSpānijaMovistar+1:54
6.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+1:54
118.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+29:26

"Giro d'Italia" kopvērtējums:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Ričards KarapassEkvadoraMovistar58:35:34
2.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+0:07
3.Vinčenco NibaliItālijaBahrein Merida+1:47
4.Rafals MajkaPolijaBora-Hansgrohe+2:10
5.Mikels LandaSpānijaMovistar+2:50
6.Bauke MolemaNīderlandeTrek-Segafredo+2:58
102.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+1:49:01