Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Seši Latvijas sportisti piektdien uzsāk dalību Tour of Estonia” velobraucienā

Toms Markss
Toms Markss

Seši Latvijas sportisti piektdien uzsāk dalību Tour of Estonia” velobraucienā
Deins Kaņepējs (no labās)
Foto: Tour of Estonia

Piektdien un sestdien Igaunijā norisināsies UCI 1. kategorijas velobrauciens "Tour of Estonia", kurā sešu sportistu sastāvā startēs arī Latvijas Nacionālā komanda. Iepriekšējā gadā kopvērtējumā otro vietu izcīnīja Deins Kaņepējs, kurš arī šogad būs dalībnieku vidū.

"Tour of Estonia" ir vienas no prestižākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Ziemeļeiropā. Šogad velobraucienā, kurā iekļauti divi posmi, startēs kopumā 15 komandas. Kā lielākā zvaigzne neapšaubāmi ir Igaunijas profesionālais riteņbraucējs Reins Tāramē no Francijas pro kontinentālās komandas "Direct Energie", kurš startēs savas valsts nacionālās izlases sastāvā. Startēs arī virkne kontinentālo komandu, kā arī kopumā sešu valstu nacionālās izlases.

Latvijas Nacionālās izlases sastāvā iekļauti seši riteņbraucēji – Ēriks Toms Gavars ("Cycling team Riga"), Deins Kaņepējs ("Vitus Pro cycling"), Māris Bogdanovičs ("Amore&Vita Prodic"), Andris Vosekalns ("Hengxiang cycling team"), Kaspars Serģis ("Evelo team") un Ulvis Horens Korbergs ("Gaismas maģija/ Stividors LP"). Pērn no Latvijas braucējiem kopvērtējumā augsto otro vietu izcīnīja toreiz "Rietumu banka – Rīga" komandu pārstāvošais Deins Kaņepējs, bet komandu vērtējumā uzvarēja viņa pārstāvētā vienība.

Šogad Igaunijas tūres dalībniekus pirmajā posmā sagaida 194 kilometru garš līdzenuma posms no Tallina līdz Tartu. Distancē nav iekļauti kāpumi, tomēr ļoti liela loma būs sānu vējiem un grants ceļa posmam distances otrajā daļā. Tikmēr otrais posms, kas notiks Tartu pilsētas un apkārtnes ielās, būs 173 kilometru garš. Sacensības ies pa nedaudz vairāk kā desmit kilometru garo apli, kas tiks veikts 17 reizes. Katrā no apļiem iekļauts kāpums. Tas sola spraigu un aizraujošu cīņu visas distances garumā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv