Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Giro" 19. posmā uzvar Kroizigers, Rodrigess nosargā rozā krekliņu

"Giro" 19. posmā uzvar Kroizigers, Rodrigess nosargā rozā krekliņu
Hoakims Rodrigess
Foto: Reuters/Scanpix

"Giro d'Italia" 19. posmā piektdien uzvaru izcīnīja "Astana" čehu sportists Romāns Kroizigers, bet kopvērtējumā pirmais arvien Hoakims Rodrigess. Tiesa, viņa pārsvars sarucis.

Pēc vakardienas sprinteru posma šodien sportistus sagaidīja kārtējie izturības pārbaudījumi kalnos. 197 km garā posma ievadā izveidojās 17 sportistu grupiņa, kas beigās sadalījās, bet neviens no tajā esošajiem sportistiem par uzvaru necīnījās.

Pēdējos piecos kilometros veiksmīgs uzbrukums izdevās Romānam Kroizigeram. "Astana" sportists izturēja līdz finišam, izcīnot uzvaru, kas viņam ļauj reabilitēties par kopumā neveiksmīgu tūri.

Otrais, atpaliekot 19 sekundes, finišēja Raiders Haisdāls. Kanādietim izdevās pēdējos desmit kilometros atvairīt vairākus Mikeles Skarponi uzbrukumus. Trešais šodien Hoakims Rodrigess. Spānim arvien izdevies saglabāt pirmo vietu kopvērtējumā, taču pārsvars no 30 sekundēm sarucis līdz 17 sekundēm.

Neskatoties uz "Liquigas-Cannondale" komandas darbu, neko vērtīgu posma izskaņā nespēja izdarīt Ivans Baso, kurš Rodrigesam zaudējis vēl pusminūti. Baso tautietis Paolo Tiralongo, kurš pirms šodienas posma kopvērtējumā atradās 8. vietā, "noplīsa" nedaudz vairāk nekā 40 km pirms finiša. To viņš gan sasniedza, taču ieņēma tikai 52. vietu, uzvarētājam zaudējot nepilnas 18 minūtes.

Rīt būs pēdējais kalnu posms – 218 km garas sacensības, kurās sportistiem būs pēdējā iespēja uzlabot savu situāciju kopvērtējumā pirms svētdienas pēdējā posma, kas būs 31.5 km brauciens ar atsevišķu startu Milānā. Braucienā ar atsevišķu startu labākais no pašreizējiem kopvērtējuma līderiem varētu būt Haisdāls.

Gatis Smukulis šodienas posmā 65. vietā, Kroizigeram zaudējot 24 ar pusi minūtes. Kopvērtējumā "Katusha" sportistam 69. vieta.

23. vietu Beļģijas tūres 3. posmā piektdien izcīnīja "Cofidis" pārstāvošais Aleksejs Saramotins, kurš 173.5 km garo posmu veica ar tādu pašu laiku kā uzvarētājs Andrē Graipels – 4:03.34. Graipels ir līderis arī kopvērtējumā, bet Saramotins ieņem 74. vietu, no vācieša atpaliekot pusminūti.

Jāpiebilst, ka Saramotins ar 19 punktiem ieņem 7. vietu agresīvāko braucēju sarakstā. Tā līderis ar 54 punktiem ir Saramotina komandas biedrs Leonardo Fabio Duke. Beļģijas tūre risināsies līdz svētdienai.

"Giro d'Italia" 19. posma (197 km) rezultāti

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Roman Kreuziger (Cze)Astana Pro Team+6:18:02
2.Ryder Hesjedal (Can)Garmin - Barracuda+0:00:19
3.Joaquim Rodriguez Oliver (Spa)Katusha Team+0:00:32
4.Michele Scarponi (Ita)Lampre – ISD+0:00:35
5.Domenico Pozzovivo (Ita)Colnago - CSF Inox+0:00:43
6.Ivan Basso (Ita)Liquigas-Cannondale+0:00:55
65.Gatis Smukulis (Lat)Katusha+0:23:36

Kopvērtējums pēc 19. posma

VSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Joaquim Rodriguez Oliver (Spa)Katusha Team84:06:12
2.Ryder Hesjedal (Can)Garmin - Barracuda+0:00:17
3.Michele Scarponi (Ita)Lampre - ISD+0:01:39
4.Ivan Basso (Ita)Liquigas-Cannondale+0:01:45
5.Rigoberto Uran Uran (Col)Sky Procycling+0:03:21
6.Domenico Pozzovivo (Ita)Colnago - CSF Inox+0:03:30
69.Gatis Smukulis (Lat)Katusha+2:28:40

Izmantotie resursi:
Ultime notizie sportive - La Gazzetta dello Sport
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com


, 2012-05-25 21:03, pirms 12 gadiem
Smukulis var paarveersties par izcilu ritenbrauceeju tuvaakajaa naakotne. Taa saukto all-rounder!!!
, 2012-05-26 00:29, pirms 12 gadiem
Esmu pārsteigts ka Gatis ir pat tik augstu kopvērtājumā, neskatoties uz viņa ķermeņa parametriem. Un ja Hoakins Rodrigezs spēs kaut kādā veidā tomēŗ nosargāt uzvaru kopvērtējumā, tad tur arī būs Smukuļa ieguldījums.
Bet nu Rodrigezam ir rīt jāuzbrūk uz Stevio vai Mortirolo kalniem, lai dabūtu lielāku pārsvaru pār Hejsedālu, jo kanādietim ir acīmredzams pārsvars individuālajā braucienā.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.