Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš saglabā līderpozīcijas pirms pēdējā "Coppi e Bartali" posma

Toms Markss
Toms Markss

Skujiņš saglabā līderpozīcijas pirms pēdējā "Coppi e Bartali" posma
Toms Skujiņš
Foto: Ride Argyle

Sestdien Itālijā notiekošā UCI 2.1 kategorijas četru dienu garā velobrauciena "Coppi e Bartali" 3. posmā uzvaru 17 sportistu lielās grupas finiša spurtā izcīnīja Francijas sportists Tomass Bodē no "Direct Energie" vienības. Kopvērtējuma līderis Toms Skujiņš posmā guva piekto vietu, finišējot līderu grupā ar tādu pat laiku kā uzvarētājs. Pirms pēdējā posma "Cannondale – Drapac" komandas latviešu sportista pārsvars pār otrajā vietā esošo Lilianu Kalmežānu ir 16 sekundes. Skujiņam arī aktīvā braucēja krekls.

Jau vēstījām par Latvijas izlases šosejas riteņbraucēja Toma Skujiņa gūto uzvaru Itālijā notiekošajā UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciena "Coppi e Barali" 2. posmā. Toms parādīja lielisku sniegumu finiša kāpumā pa bruģa segumu, kura laikā spēja iegūt septiņu sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Toms arī pārņēma kopvērtējuma vadību, pirms pēdējiem diviem posmiem tuvāko sekotāju Lilianu Kalmežānu no "Direct Energie" vienības apsteidzot par 16 sekundēm.

Sacensību trešajā posmā 186 velobraucienu turpinošie dalībnieki veica 171,4 kilometru garu distanci bez izteiktiem kāpumiem. Trase bija sadalīta divos apļos, no kuriem otro apli sportisti veica vairākas reizes. Par galveno favorītu pirms starta šajā posmā tika uzskatīts “Sky” komandas sprinteris un Olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā Elia Viviani. Mājinieku favorītam galveno konkurenci solījās sagādāt viņa tautieši – Frančesko Gavaci, Filipo Pocato, Jakubs Marečko.

Toms Skujiņš finišēja līderu grupā, ieņemot piekto pozīciju. Laba darba apjomu paveica carnikavieša komandas biedri, tostarp Klārks un Kredoks, kuri abi atradās vadošajā grupā pēc peletona sadalīšanās. Līderu grupā finišēja arī kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Kalmežāns. Sekotāju grupa ar Viviani tajā, finišēja 37 sekundes aiz uzvarētāja. Finišēja 183 dalībnieki. Toms saglabā arī aktīvākā braucēja līdera kreklu. Latvieša kontā 14 punkti, bet tuvākais sekotājs Lorāns Pišons atpaliek par 4 punktiem.

23 sportistu vadošajā grupā, kas vēlāk kļuva skaitliski nedaudz mazāka, bija Toms Skujiņš, kā arī viņa komandas biedri – Losons Kredoks un Viliams Klārks. Līderu grupā atradās arī kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Lilians Kalmežāns. Tikmēr, vadošajā sportistu grupā nebija labāko sprinteru – Viviani, Marečko, Pocato, Gavaco un citi.

Tuvojoties finišam, līderu grupas pārsvars pār otro grupu, kurā toni noteica Viviani pārstāvētas “Sky”, kā arī “Dimension Data” sportisti, svārstījās ap 30 sekundēm. Lai arī kā sekotāji necentās, līderus panākt neizdevās. Uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā ātrākais bija Francijas profesionālās komandas "Direct Energie" riteņbraucējs Tomass Bodē, kurš aiz sevis atstāja Polijas sportistu Alanu Banažeku ("CCC Sprandi Polkowice") un Toma Skujiņa komandas biedru Viliamu Klārku.

Toms Skujiņš finišēja līderu grupā, ieņemot piekto pozīciju. Laba darba apjomu paveica carnikavieša komandas biedri, tostarp Klārks un Kredoks, kuri abi atradās vadošajā grupā pēc peletona sadalīšanās. Līderu grupā finišēja arī kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Kalmežāns. Sekotāju grupa ar Viviani tajā, finišēja 37 sekundes aiz uzvarētāja. Finišēja 183 dalībnieki.

Kopvērtējumā pirms rīt gaidāmā sacensību pēdējā posma Toms Skujiņš saglabā līderpozīcijas. Tuvākais sekotājs Lilians Kalmežāns no latvieša joprojām atpaliek par 16 sekundēm.

Sacensību pēdējā posmā riteņbraucējus sagaidīs 160 kilometru gara un kāpumiem bagāta distance. Tās pirmajā daļā divas reizes būs jāveic aplis var vienu izteiktu kāpumu tajā, bet turpinājumā sekos jau cits aplis ar līdzīga garuma un stāvuma kāpumu tajā. Otrās daļas aplis būs jāveic četras reizes. Abi kāpumi ir stāvi un pārsniedz 400 metru augstumu virs jūras līmeņa.

“Coppi e Barali” velobraucienā šajā sezonā startē 25 komandas, tostarp 3 pasaules tūres vienības – "Sky", "Cannondale – Drapac" un "Dimension Data". Vairākas komandas šīs sacensības izmanto, lai gatavotos "Giro d Italia" velobraucienam, kamēr Toma Skujiņa pārstāvētās "Cannondale – Drapac" sastāvs šo velobraucienu izmanto, lai labāk sagatavotos prestižajām Ardēnu klasikām. 1999. gadā "Coppi e Barali" kopvērtējumā uzvarēja Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Romāns Vainšteins.

Coppi e Bartali velobrauciena 3. posms:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Thomass BoudatFrancijaDirect Energie03:57:50
2.Alan BanaszekPolijaCCC Sprandi Polkowice+00:00:00
3.William ClarkeAustrālijaCannondale – Drapac+00:00:00
4.Armindo FonsecaFrancijaFortuneo – Vital Concept+00:00:00
5.Toms SkujiņšLatvijaCannondale – Drapac+00:00:00
6.Maxime BouetFrancijaFortuneo – Vital Concept+00:00:00

Coppi e Bartali velobrauciena kopvērtējums pēc 3. posma:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Toms SkujiņšLatvijaCannodale – Drapac09:53:13
2.Lilian CalmejaneFrancijaDirect Energie+00:00:16
3.Jaime RosonSpānijaCaja Rual+00:00:37
4.Egan BernlanKolumbijaAndroni Giocattoli+00:00:54
5.Rudolfo TorresKolumbijaAndroni Giocattoli+00:01:01
6.Ian BoswellASVSky+00:01:10

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  +5 [+] [-]

, 2017-03-25 19:18, pirms 7 gadiem
Lieliski,vienkārši fantastiski - cdale šancēs uz Skujiņu un ir ļoti reāla iespēja uzvarēt kopvērtējumā!!!
Toms ir šībrīža šosejas lielākā cerība,es domāju,ka Gatis ir zaudējis dzirksteli,Aleksejs iekš Rubē varētu būt kapteinis nr 2,Dievs vien zin kā tur ies viņam un Saganam

  +3 [+] [-]

, 2017-03-25 19:19, pirms 7 gadiem
PS bet es baigi ceru,ka labi,jo pērn viņš bija tik labs!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-25 20:12, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Lieliski,vienkārši fantastiski - cdale šancēs uz Skujiņu un ir ļoti reāla iespēja uzvarēt kopvērtējumā!!!
Toms ir šībrīža šosejas lielākā cerība,es domāju,ka Gatis ir zaudējis dzirksteli,Aleksejs iekš Rubē varētu būt kapteinis nr 2,Dievs vien zin kā tur ies viņam un Saganam
Iespēja uzvarēt kopvērtējumā Tomam ir, bet būs ļoti grūti, jo Kalmežāns kalnos ir zvērs.
Paris-Nice - Mountains Classification

     [+] [-]

, 2017-03-25 20:19, pirms 7 gadiem
Gatis ir labs kapātājs gregars. Nevajag viņu norakstīt, bet viņš pats sevi attīstījis ka maz cerības uzvarēt kaut kur pasaules līmenī. Itt gan labs..

     [+] [-]

, 2017-03-26 01:31, pirms 7 gadiem
pauls rakstīja: Iespēja uzvarēt kopvērtējumā Tomam ir, bet būs ļoti grūti, jo Kalmežāns kalnos ir zvērs.
http://www.procyclingstats.com/race/Paris-Nice_2017_Mountains
Nav nekāds zvērs visi punkti sakrāti aktīvi braucot atrāvienos.Lielos kalnos netur nevienam no topa līdz

     [+] [-]

, 2017-03-26 12:09, pirms 7 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Nav nekāds zvērs visi punkti sakrāti aktīvi braucot atrāvienos.Lielos kalnos netur nevienam no topa līdz
Paskaties vērīgāk:
Vuelta a España - Stage 20
Vuelta a España - Stage 4

... un neiet jau runa par Alpe d'Huez, bet gan par ~5km kāpumiem ar 200 -250m augstuma starpību

     [+] [-]

, 2017-03-26 13:23, pirms 7 gadiem
pauls rakstīja: Paskaties vērīgāk:
Vuelta a España - Stage 20
Vuelta a España - Stage 4

... un neiet jau runa par Alpe d'Huez, bet gan par ~5km kāpumiem ar 200 -250m augstuma starpību
Paskatijos un saku tev vēlreiz,visi punkti vākti no atrāviena.Tur līderi viņus pat lāga nepanāca tai Vuelta,bet tai pašā 20 posma lapā viss atrāvienā esošo saraksts ir minēts labajā pusē.

Noliec viņu blakus Kintanam,Frumam kalna lejā un tad paskaties kas un kur bus kalna galotnē.Viņš ir pauguru brauc;ejs nevis kalnā kāpejs.Smukulim ar Vuelta 3 atrāvienos bija laba punktu ražā,bet kalnos tak viņš nespecializējas.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 16:48, pirms 7 gadiem
Skrobe - Kalmežāns aizgāja pēdējā kāpumā un rezultātā uzvarēja ne tikai posmu, bet arī kopvērtējumu

     [+] [-]

, 2017-03-26 16:48, pirms 7 gadiem
Izskatās, Toms Skujiņš tomēr neuzvar velobrauciena kopvērtējumā...
Palika 2. vietā kopvērtējumā. Malacis anyway!
GS EMILIA - DIRETTA ON LINE