Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Laizānei 14. vieta "Chorno des Nations" individuālā brauciena sacensībās

Toms Markss
Toms Markss

Laizānei 14. vieta "Chorno des Nations" individuālā brauciena sacensībās
Lija Laizāne
Foto: LRF

Četras Latvijas šosejas riteņbraucējas Francijā piedalījās UCI kategorijas sacensībās "Chorno des Nations". Sieviešu elitē Lija Laizāne izcīnīja 14. vietu, bet jauniešu konkurencē Eniai Kaņepējai astotā pozīcija.

Riteņbraukšanas sacensību sezonas noslēgumā tradicionāli Francijā norisinās starptautiskās individuālā brauciena sacensības "Chornos des Nations", kurās piedalās daudzi pasaulē labi zināmi šosejas riteņbraucēji. Šajā gadā dalībnieku vidū bija tādas riteņbraukšanas zvaigznes kā – šī gada pasaules vicečempions Vasils Kirjienka, īrs Raiens Mullens un daudzi citi labi zināmi individuālā brauciena meistari. Bez vīru sacensībām, notika arī dāmu, jauniešu un junioru sacensības.

Uz Franciju trenera Raivja Belohvoščika vadībā devās arī četras Latvijas sportistes. Sieviešu elitē startēja Lija Laizāne, junioru meiteņu grupā trasē devās Viktorija Sipoviča, bet jauniešu meiteņu konkurencē startēja Enia Kaņepēja un Līna Svarinska.

Sieviešu elite sportistes veica 20,8 kilometru garu distanci. Uz starta izgāja kopumā 26 sportistes no dažādām UCI komandām. Lija Laizāne uzrādīja rezultātu 31 minūte un 33 sekundes, kas deva 14. vietu. No uzvarētājas Annas Sofija Dujkas, kura pasaules čempionātā ieguva astoto vietu, Laizāne atpalika par 2 minūtēm un 38 sekundēm. Otro vietu ieguva Lielbritānijas čempione Hajleja Simmonsa, kura uzvarētājai piekāpās par 36 sekundē. Trešajā vietā sacensību noslēgumā pasaules čempionāta bronzas medaļniece grupas braucienā – somiete Lotta Lepisto (+00:01:16).

Junioru meiteņu grupā 17,2 kilometru garajā distancē startēja 11 dalībnieces. Viņu vidū arī rīdziniece Viktorija Sipoviča. Jaunās sportistes rezultāts trasē bija 28 minūtes un 5 sekundes, kas deva 9. vietu. Uzvarēja mājiniece Dorina Graneide, no kuras Latvijas riteņbraucēja atpalika par 2 minūtēm un 24 sekundēm.

Divas trenera Raivja Belohvoščika audzēknes – Līna Svarinska un Enia Kaņepēja – startēja meiteņu jauniešu grupā. 17,2 kilometru garajā distancē startēja 15 dalībnieces. Labāko rezultātu no mūsu sportistēm sasniedza Kaņepēja, kurai astotā vieta. Jaunā sportiste trasē pavadīja 30 minūtes un 21 sekundi. Līnai Svarinskai šajā reizē 12. rezultāts, ar laiku 31 minūte un 41 sekunde. Uzvarēja Viktorija Berteū, no kuras mūsu sportistes atpalika attiecīgi par 3 minūtēm un 7 sekundēm, kā arī tieši 4 minūtēm.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-10-24 15:29, pirms 7 gadiem
Diezgan interesanta reklāma uz piedurknes vai arī sponsora nosaukums.