Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Skujiņš 36 grādu karstumā "Tour de France" izcīna devīto vietu

Skujiņš 36 grādu karstumā "Tour de France" izcīna devīto vietu
Toms Skujiņš Foto: Reuters/Scanpix

"Tour de France" 17. posmā ar aktīvu sniegumu izcēlās "Trek-Segafredo" komandu pārstāvošais Toms Skujiņš. Latvijas čempions devās 34 braucēju lielā dienas atrāvienā, izcīnot devīto vietu un palīdzot komandas biedram Baukem Molemam sasniegt ceturto pozīciju.

200 kilometrus garā posma sākumā bija liels braucēju skaits, kuri vēlējās doties atrāvienā. Pēc vairāk nekā pusstundas ilgas cīņas atrāviens nostabilizējās - starp 34 braucējiem tajā bija arī Toms Skujiņš. Kopā ar latvieti līderu grupā brauca komandas biedri Bauke Molema un Jaspers Steivens, itāliešu sprinteris Mateo Trentins, dāņu čempions individuālajā braucienā Kaspers Asgrēns, titulētais beļģis Gregs van Avermāts u.c.

Līderu grupas pārsvars pār peletonu distances garumā palielinājās, pārsniedzot 20 minūtes. 86 kilometrus pirms finiša braucējus svelmainajā dienā atsvaidzināja īslaicīgs lietus. Pārdesmit kilometru pirms beigām līderu grupā notika vairāki uzbrukumi, kuros iesaistījās arī Skujiņš.

5,2 kilometrus garā kāpumā no pārējiem aizbēga Trentins, kuru neviens vairs nenoķēra. Itālietim tā bija trešā "Tour de France" uzvara karjerā. 37 sekundes vēlāk otro vietu izcīnīja Asgrēns, bet trešais bija van Avermāts, sīvā cīņā apsteidzot Molemu.

Skujiņš finišu sasniedza kā devītais, uzvarētājam zaudējot 50 sekundes. Kopvērtējumā latvietis pakāpās par 16 pozīcijām, šobrīd ieņemot 83. vietu. Pērn Skujiņš "Tour de France" 15. posmā izcīnīja piekto vietu, palīdzot komandas biedram Molemam sasniegt trešo pozīciju.

"Tour de France" 17. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Mateo TrentinsItālijaMitchelton-Scott4:21:36
2.Kaspers AsgrēnsDānijaDeceuninck-Quick Step+0:37
3.Gregs van AvermātsBeļģijaCCC+0:41
4.Bauke MolemaNīderlandeTrek-Segafredo
5.Dilans TēnssBeļģijaBahrain-Merida
6.Gorka IzagireSpānijaAstana
9.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+0:50

"Tour de France" kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Žiljēns AlafilipsFrancijaDeceuninck-Quick Step69:39:16
2.Geraints TomassLielbritānijaIneos+1:35
3.Stevens KreisveiksNīderlandeJumbo-Visma+1:47
4.Tibo PinoFrancijaFDJ+1:50
5.Egans BernalsKolumbijaIneos+2:02
6.Emanuels BuhmansVācijaBora-Hansgrohe+2:14
83.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafredo+1:48:16

, 2019-07-24 18:23, pirms 5 gadiem
Apsveicu Tomu. Sekoju līdz TV. Nebija, protams, pats kalnainākais etaps, bet savu darbiņu izdarīja. Tas, ka Molema dabūja kartupeļu medāli, tas nu nav Toma ziņā. Visu izdarīja.
, 2019-07-24 19:01, pirms 5 gadiem
cik saprotams, tad arī šodien Tomam iekrita strādāt uz komandas vadošo braucēju un pats beigās vairs necīnījās par vietu - tā kā Mollema vienalga netika uz pjedestāla, tad grūti saprast - labi vai slikti (tad laikam kolēģi tikai uz bagāžnieka ievest 3 )

droši vien šodien būs izšāvies un rīt vairs varoņdarbus negaidām..
, 2019-07-24 20:18, pirms 5 gadiem
WOW
, 2019-07-24 23:19, pirms 5 gadiem
Toms malacis jebkurā gadījumā.Jau tas vien ,ka cilvēks ir iekļuvis tūres vienībā un tajā piedalās ,ir uzmanības vērts sasniegums.Ne visi spēj izmalties cauri tām klasifikācijas dzirnavām.Ok ,varbūt nav Toms top 10 braucējs ,bet vienalga - izcis sniegums viņa līmenim! Uz beigām izskatījās ,ka Tomam vairs nav iekšā ,līdz ar to iespējams ,ka rītdien galvenais uzdevums ir kaut cik cienīgi tikt līdz galam.
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Romandijas velobrauciena prologā Liepiņš ieņem 14. vietu

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien izcīnīja dalītu 14.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā - prologā.
Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.