Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Evanss triumfē "Tour de France"

Evanss triumfē "Tour de France"
Kadels Evanss (pa vidu) finišē kopā ar komandas biedriem
Foto: AP/Scanpix

"BMC Racing Team" komandu pārstāvošais austrālietis Kadels Evanss šodien kļuva par daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētāju. Pēdējā posmā uzvaru izcīnīja brits Marks Kavendišs (HTC Highroad).

Kavendišs izrādījās ātrākais finiša spurtā, kurā apsteidza norvēģi Edvaldu Hagenu (Sky Procycling) un vācieti Andre Greipelu (Omega Pharma Lotto). Jāpiebilst, ka Kavendišs kļuva par pirmo riteņbraucēju, kurš uzvarējis "Tour de France" pēdējā posmā trīs gadus pēc kārtas. Viņš finišu Elizejas laukos sasniedza arī pirms gada un diviem.

Pēdējā posmā desmitniekā spēja iekļūt arī Lietuvas pārstāvis – astotā vieta "Pro Team Astana" pārstāvim Tomam Vaitkus.

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Kadels Evanss, kurš to nodrošināja pateicoties veiksmīgam startam vakar notikušajā braucienā ar atsevišķu startu. Evanss kļuva par pirmo austrālieti, kas triumfējis "Tour de France".

Kopvērtējuma otrajā un trešajā pozīcijā ierindojās, attiecīgi Endijs un Franks Šleki – pirmais uzvarētājam zaudēja minūti un 34 sekundes, bet otrais – divarpus minūtes. Iepriekšējo gadu uzvarētājs Alberto Kontadors šogad kopvērtējumā piektais.

Tour de France 21. posms (160km)

VietaSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Mark Cavendish (GBr)HTC-Highroad2:27:02
2.Edvald Boasson Hagen (Nor)Sky Procycling+0:00:00
3.André Greipel (Ger)Omega Pharma-Lotto+0:00:00
4.Tyler Farrar (USA)Team Garmin-Cervelo+0:00:00
5.Fabian Cancellara (Swi)Leopard Trek+0:00:00
6.Daniel Oss (Ita)Liquigas-Cannondale+0:00:00

Tour de France 2011 kopvērtējums

VietaSportists (Valsts)KomandaLaiks
1.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Team83:45:20
2.Andy Schleck (Lux)Leopard Trek+0:01:34
3.Fränk Schleck (Lux)Leopard Trek+0:02:30
4.Thomas Voeckler (Fra)Team Europcar+0:03:20
5.Alberto Contador Velasco (Spa)Saxo Bank Sungard+0:03:57
6.Samuel Sanchez Gonzalez (Spa)Euskaltel-Euskadi+0:04:55

Izmantotie resursi:
Cycling News & Race Results | Cyclingnews.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-24 19:13, pirms 13 gadiem
kļūva par kopvērtējuma uzvaru!
autor smieklīga drukas kļūda
, 2011-07-24 19:14, pirms 13 gadiem
ehh labi kā Kavendišs iekārtojies - komanda gandrīz uz bagāžnieka atved un pašam tik pārsimts metri svaigam jāuzmin ..
, 2011-07-24 19:16, pirms 13 gadiem
bet nākošgad gaidām atkal Kontadoru pilnā gatavībā kā galveno favorītu. Šelakiem tomēr bez individuālā būs grūti ..

un cerams fantastiskais igaunis vēl progresēs!
, 2011-07-24 19:27, pirms 13 gadiem
Liels prieks par Evansu - lai nu kurš bet viņš jau sen to bija pelnījis. Bet par lielāko atklājumu šajā tūrē uzskatu Voklēru - faktiski var teikt ka turējās līdz pēdējam kalnam-pirms tā vēl viņš bija līderis un visu (ja tā var teikt par 4 vietu kopvērtējumā) zaudēja tikai tur- jo cik atceros sestdien Voklērs brāļiem nezaudēja-tikai Evansam.
, 2011-07-24 19:41, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: ehh labi kā Kavendišs iekārtojies - komanda gandrīz uz bagāžnieka atved un pašam tik pārsimts metri svaigam jāuzmin ..
Nav daudz tādu kas tos pārsimts metrus varētu nobraukt ātrāk par Kavendišu, tāpēc jau komanda pareizi dara, ka strādā uz savu līderi.

Un nav jau viņam viss nemaz tik viegli...Sprinterim tikt līdz tūres beigām ir daudz grūtāks uzdevums, nekā kalniešiem.
, 2011-07-24 19:43, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Gribējās, lai šleks uzvar
ja gribās tad iekod ribās.. nu nepiestav tas dzeltenais krekliņš Šrekam
, 2011-07-24 20:33, pirms 13 gadiem
Kavendišs jau trešo gadu pēc kārtas pirmais pēdējā posma sprintā,šoreiz Rohas neizrādīja konkurenci,pat top 10 netika.Zaļais krekls pelnīts.
Leitis Vaitkus astotais šodien finišēja,mūs kaimiņiem ir ar ko lepoties,Taramae protams ar lielu nāktoni tāpat kā Rolāns.Noteikti jāpievērš uzmanība Vanendertam nākotnē.
Tagad jāgaida Vuelta Espana kas nav tālu.
, 2011-07-25 09:22, pirms 13 gadiem
FUNS rakstīja: Liels prieks par Evansu - lai nu kurš bet viņš jau sen to bija pelnījis. Bet par lielāko atklājumu šajā tūrē uzskatu Voklēru - faktiski var teikt ka turējās līdz pēdējam kalnam-pirms tā vēl viņš bija līderis un visu (ja tā var teikt par 4 vietu kopvērtējumā) zaudēja tikai tur- jo cik atceros sestdien Voklērs brāļiem nezaudēja-tikai Evansam.
Vispār jau Voklērs nav nekāds jaunatklājums, jo jau pagājušajā TdF 5cus posmus brauca ar dzelteno kreklu (2vus no tiem Pirenejos)
, 2011-07-25 11:22, pirms 13 gadiem
ZajacLV rakstīja: Vispār jau Voklērs nav nekāds jaunatklājums, jo jau pagājušajā TdF 5cus posmus brauca ar dzelteno kreklu (2vus no tiem Pirenejos)
To zinu, jo katru gadu cītīgi sekoju līdzi Tour de France, bet šogad viņš patiešām reāli pretendēja uz uzvaru kopvērtējumā ko no viņa nu gan negaidīju.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.