Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kontadors palielina pārsvaru "Giro d`Italia"

Rolands Eliņš

Kontadors palielina pārsvaru "Giro d`Italia"
Alberto Kontadors
Foto: LaPresse/Scanpix

Spānijas riteņbraucējs Alberto Kontadors šodien ieņēma trešo vietu "Giro d`Italia" 15. posmā, kas ļāva viņam palielināt pārsvaru pār tuvāko sekotāju Fabio Aru. Latvijas vienīgais pārstāvis Aleksejs Saramotins kalnu posmā ieņēma 167. vietu un no uzvarētāja atpalika vairāk nekā pusstundu.

Kalnainajā 15. posmā izšķirošo izrāvienu veica spānis Mikels Landa, kurš pēdējā kāpumā aizbēga no konkurentiem un izcīnīja savu pirmo uzvaru kādā no lielo tūru posmiem. Otro vietu ieņēma Krievijas sportists Jurijs Trofimovs, bet trešais palika Alberto Kontadors.

Kontadoram gan trešā vieta šoreiz problēmas nerada, jo, lai arī Landa un Trofimovs nedaudz pietuvojušies, viņam izdevies atrauties no tuvākā sekotāja kopvērtējumā Fabio Aru. Aru šodienas posmā palika ceturtais, zaudējot Kontadoram septiņas sekundes (ieskaitot bonusa sekundes), par spīti "Astana" komandas vienotajai taktikai, cenšoties ielenkt Kontadoru.

"Mēs izrāvienā bijām trīs, mums bija skaitliskais pārsvars, un vienkārši nevarējām pieļaut, ka šajā posmā zaudējam," pēc finiša sacīja Aru. "Mūsu mērķis bija sagādāt Aru pēc iespējas labāku pozīciju. Vēlamies uzvarēt kopvērtējumā, lai arī tas izskatās grūti. Taču otrā vieta izskatās visai droša, varam tiekties arī augstāk."

Kontadora pārsvars kopvērtējumā nu sasniedzis divas minūtes un 35 sekundes. Savukārt Aleksejs Saramotins šodien finišēja 167. vietā 174 sportistu konkurencē, no uzvarētāja atpaliekot 31:38 minūti. Tāds pats laiks gan bija arī 108. vietas ieguvējam, bet kopvērtējumā Saramotins nu ir pēdējā 174. vietā.

"Giro d`Italia" kopvērtējums pēc 15. posma

V.SportistsValstsLaiks
1.A. KontadorsSpānija60:01:34
2.F. AruItālija+ 2:35
3.A. AmadorsKostarika+ 4:19
4.M. LandaSpānija+4:46
5.L. KonigsČehija+ 6:36
6.J. TrofimovsKrievija+ 6:58
174.A. SaramotinsLatvija+ 3:53:59

Izmantotie resursi:
CTV News | Top Stories - Breaking News - Top...

     [+] [-]

, 2015-05-24 22:03, pirms 9 gadiem
Te viss skaidrs! Ja nebus kritienu,tad Kontadrs uzvares!
Es pat nebrinishos ja vinsh atkal uzvares Giro,neuzvarot ne viena no posmiem!(vinsh jau ta ir uzvarejis)