Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Baltais Cerību kausa" svētkos Gulbenē noskaidroti Latvijas jaunatnes čempioni kritērijā

Toms Markss
Toms Markss

"Baltais Cerību kausa" svētkos Gulbenē noskaidroti Latvijas jaunatnes čempioni kritērijā
Kristers Ansons priekšplānā
Foto: Agnis Melderis

Sestdien, 23. maijā, Gulbenē norisinājās "Baltais Cerību kausa" trešais posms šosejas riteņbraukšanā, kura laikā arī tika noskaidroti Latvijas čempioni kritērija braucienā. Zēnu konkurencē par uzvarētāju un valsts čempionu kļuva "RRS/ Grīva" pārstāvis Roberts Andersons, kamēr starp jauniešiem ātrākais bija "Talsu sporta skolas/ MSĢ" riteņbraucējs Kristers Ansons.

Pirmo reizi kāds no Latvijas lielākā jaunatnes riteņbraukšanas seriāla "Baltais Cerību kauss" posmiem tika aizvadīts skaistajā un Ziemeļaustrumu Vidzemes pilsētā Gulbenē. Visas dienas garumā šeit notika dažādas ar riteņbraukšanu saistītas aktivitātes, kurās iesaistīties varēja gan lieli, gan arī mazi aktīvās atpūtas cienītāji. Tāpat ar lielisku kultūras programmu sportistus un līdzjutējus priecēja deju grupa "Dzirnas".

Gulbenē notika ne tikai cīņa par "Baltais Cerību kausa" izcīņas trešā posma godalgām zēnu, meiteņu, jauniešu un jauniešu meiteņu grupās, bet arī zēni un jaunieši sadalīja Latvijas čempionāta medaļas kritērija braucienā. Sacensību trases garums bija 1.9 kilometri. Atkarībā no vecuma grupas, šis aplis jaunajiem sportistiem bija jāveic 10 un 16 reizes. Katra apļa beigās arī notika cīņa par vērtīgajiem starpfiniša punktiem, kas vēlāk arī noteica galīgo sacensību uzvarētāju.

Zēni un meitenes veica 19 kilometru garu distanci, kas sadalījās 10 apļos. Katra apļa beigās bija vērojama ļoti sīva cīņa, jo nopietnu atrāvienu nesekoja. Līdz distances vidum visvairāk punktus bija sakrājuši – Roberts Andersons un Pauls Rubenis. Turpinājumā, pēc uzvarām vairākos starpfinišos, savu pārsvaru palielināja Andersons, tomēr līdz pat pēdējā apļa finišam viņš nevarēja būt drošs par uzvaru. Izšķirošajos mirkļos tieši Mečeslava Bartuševica audzēknis no "RRS/ Grīva" komandas pats šķērsoja pirmais finiša līniju, tādējādi pārliecinoši arī kļūstot par Latvijas čempionu un "Baltais Cerību kausa" trešā posma uzvarētāju. Roberta Andersona kontā 29 punkti.

Ļoti sīva cīņa izvērtās par otro vietu, kur uzreiz trīs sportisti bija iekrājuši pa 11 punktiem. Patiecoties uzvarai lielo punktu starpfinišā, otrais palika līdzšinējais dzeltenā krekliņa īpašnieks Pauls Rubenis no "RRS/ Purvciems" komandas. Tikmēr vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena ieņēma "RRS/ Imanta" sportists Kristiāns Belohvoščiks. Ar ceturto vietu nācās samierināties Elvijam Zommeram no Ķekavas sporta skolas.

Meiteņu konkurencē savu līdz šim lielāko uzvaru izcīnīja smilteniete Nadīna Kučere. Jaunā sportiste uzreiz aiz sevis atstāja divas Dobeles riteņbraucējas – Sabīni Kauņecku un Violetu Levinoku.

Ar lielu interesi tika gaidīts jauniešu starts. Arī šeit likme bija ļoti augsta – Latvijas čempiona tituls. Ar dzelteno līdera krekliņu Gulbenē priekšā tika stādīts talsinieks un Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Kristers Pelčers. Šīs grupas sportisti sacentās 16 apļos. Distances pirmajā daļā punktus visnaskāk pelnīja pirmā gada jaunieši – Ādams Viens Rozenfelds un Arvis Rendors. Ilgu laiku līderis bija "Kuldīga/ MSĢ" pārstāvis Rendors. Nopietns pavērsiens notika trīs apļus pirms finiša, kad no visiem pārliecinoši aizbēga Kristers Ansosns un Kristaps Pelčers. Abi Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņi no Talsiem un Kuldīgas tā arī palika nenoķerti līdz finišam. Šajā laikā par līderi kļuva Ansons, kamēr Pelčers izrāva trešo pozīciju. Kristeram Ansonam sacensību noslēgumā 24 punkti, Arvim Rendoram 19, kamēr Kristapam Pelčeram 15 punkti. Meiteņu jauniešu konkurencē uzvarēja dobelniece Megana Grīslīte.

Aizraujošas sacensības norisinājās arī bērniem un amatieriem. Ar savu klātbūtni riteņbraukšanas svētkus pagodināja arī "Baltais Cerību kausa" ģenerālsponsora - akciju sabiedrības "Tukuma piens" direktors Ints Poškus. Ceturtais seriāla posms 12. jūnijā gaidāms Carnikavā.

2015. gada sezonas “Baltais Cerību kausa” sezonas kalendārs:

DatumsVietaVeids
12. jūnijsCarnikavaKritērija brauciens
12. jūlijsTalsiGrupas brauciens
1. augustsRaganaKritērija brauciens
8. augustsMārupeKritērija brauciens
20. septembrisSmiltene –MTB kross

Bērnu sacensības norisināsies piecos no astoņiem posmiem – Gulbenē, Talsos, Raganā, Mārupē un Smiltenē. Šajās aktivitātēs varēs piedalīties ikviens jaunais censonis, sākot no trīs gadu vecuma. Zēnu un jauniešu grupās dalībnieki cīnīsies ne tikai individuālajā, bet arī komandu vērtējumā. Galvenā balva seriālā būs jauns šosejas velosipēds, ko savā īpašumā iegūs individuālā vērtējuma uzvarētāja komanda.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2015-05-25 01:36, pirms 9 gadiem
Sorry, vecais, bet Tev tur nedaudz bezsakars sarakstīts....
Citēju: Ar dzelteno līdera krekliņu Gulbenē priekšā tika stādīts talsinieks un Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis Kristers Pelčers.
Pirmkārt viņš nav talsinieks, bet kuldīdznieks un otrkārt Kristaps nevis Kristers... tālāk tekstā gan viss uzrakstīts pareizi!