Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Rietumu – Delfin" startēs prestižās sacensībās Lielbritānijā

Toms Markss
Toms Markss

"Rietumu – Delfin" startēs prestižās sacensībās Lielbritānijā
"Rietumu - Delfin" komanda
Foto: Linards Veide

Nedēļas nogalē divas sacensības aizvadīs Latvijas vadošā riteņbraukšanas komanda "Rietumu – Delfin". Viens no komandas sastāviem svētdien startēs Lielbritānijas prestižajā velobraucienā "Rutland – Melton Calssic". Tikmēr pārējie komandas sportisti piedalīsies SEB MTB maratona pirmajā posmā no Cēsīm līdz Valmierai.

Svētdien Lielbritānijā notiks vienas no šīs valsts gaidītākajām riteņbraukšanas sacensībām – "Rutland – Melton Calssic" velobrauciens. Šīs sacensības, kurām piešķirta UCI 1.2 kategorija, ir vienas no retajām ārpus Beļģijas un Ziemeļfrancijas, kur sportistus sagaida nopietna pavasara klasika ar bruģa sektoriem un daudziem pauguriem šaurajos ceļos. "Rutland – Melton Calssic" pēc savas trases līdzinās “Flandrijas” un "Parīze – Rubē" elobraucieniem. Kopumā tajā jāveic 179 kilometru gara distance ar vairākām pauguru, zemes ceļu un bruģa sekcijām. Pirmais "Rutland – Melton Calssic" velobrauciens notika 2005. gadā, bet šogad atzīmēs desmit gadu jubileju.

Pavisam sacensībās startēs 35 komandas. Maksimāli vienā komandā atļauts startēt sešiem dalībniekiem, bet minimālais skaits noteikts četri riteņbraucēji. Pamatā dalībnieku vidū ir Britu salu kontinentālā un klubu komandas. Tāpat būs arī kontinentālās vienības no Čehijas, Īrijas, Beļģijas, Nīderlandes, Jaunzēlandes, Vācijas un Latvijas.

Mūsu valsti šajā klasikā pārstāvēs pieci “Rietumu – Delfin” riteņbraucēji. Trasē cīnīsies Andris Smirnovs, Emīls Liepiņš, Armands Bēcis Reijo Puhms un Lars Pria.

Šajā pat dienā ar posmu no Cēsīm līdz Valmierai startēs jaunā SEB MTB maratona sezona. "Rietumu – Delfin" komanda startēs "Skandi motors" distancē. Vienības sastāvu pārstāvēs – Pēters Prūss, Krists Neilands, Andris Vosekalns, Dmitrijs Sorokins, Uldis Ālītis, Deins Kaņepējs, Valters Čakšs, Stens Ēriks Ottenders un Lelde Ardava. Arī šajā sezonā komandas mērķis ir gūt panākumu gan individuālajā, gan arī komandu vērtējumā.

Izmantotie resursi:
rietumudelfin.com