Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms pasaulē prestižākās MTB daudzdienu sacensības noslēdz ar trešo vietu

Toms Markss
Toms Markss

Blūms pasaulē prestižākās MTB daudzdienu sacensības noslēdz ar trešo vietu
Mārtiņš Blūms (no labās)
Foto: CST Sandd Americian Eagle komandas arhīvs

Svētdien Dienvidāfrikas Republikā ar septītā posma sacensībām noslēdzās pasaules prestižākās pāru MTB daudzdienu sacensības ''Cape Epic''. Ļoti augsto trešo vietu noslēdzošajā posmā izcīnīja Mārtiņš Blūms un viņa pārinieks Sebastians Karstensens. Kopvērtējumā latvieša un dāņa duetam 15. vieta. ''Miandum'' komandu pārstāvošie Māris Vancevičs un Atis Vidovskis pēdējā posmā finišēja 136. pozīcijā.

Šī gada noslēdzošajā ''Cape Epic'' posmā spraigā finiša spurtā triumfēja čehs Ondrejs Cinks un spānis Serhio Matekons, kuri distancē pavadīja 2 stundas 53 minūtes un 7 sekundes. Ar otro vietu nācās samierināties mājiniekiem – Filipam Baijsam un Metjū Baukjūss.

Pirmo reizi vēsturē kādam no latviešiem izdevās iekļūt ''Cape Epic'' posma labāko trijniekā. To paveica cēsnieks Mārtiņš Blūms, kurš kopā ar komandas biedru no ''CST Sandd Bafang'' komandas spēja izcīnīt augsto trešo vietu. Uzvarētājam latvieša un dāņa duets zaudēja 54,9 sekundes.

Sekmīgi smagās, bet ļoti prestižās sacensības noslēdzas arī ''Miandum'' komandas sportisti – Atis Vidovskis un Māris Vancevičs. Pēdējā posmā ogrēniešiem savā grupā 84. vieta, bet absolūtajā ieskaitē viņi bija 136.

Kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja Nino Šurters un Larss Forsters. Šveicieši tuvākos sekotājus – Manuelu Fumicu un Henriki Vančini apsteidza par 7 minūtēm un 36 sekundēm. Mārtiņš Blūms un Sebastians Karstensens kopvērtējumā ieguva 15. vietu, uzvarētājiem zaudējot 1 stundu un 35 minūtes.

Tikmēr Atis Vidovskis un Māris Vancevičs savu debiju noslēdza kopvērtējuma 139. pozīcijā absolūtajā ieskaitē, bet savā grupā tika gūta 79. vieta. Sacensības noslēdza vairāk nekā 500 pāru.

Izmantotie resursi:
lrf.lv