Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas U23 un junioru izlases svētdien Beļģijā uzsāk nāciju kausu sezonu

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas U23 un junioru izlases svētdien Beļģijā uzsāk nāciju kausu sezonu
Deins Kaņepējs (otrais no kreisās)
Foto: Katrien Quartier

Svētdien Beļģijā norisināsies prestižie Gentes – Vevelgemas velobraucieni vīriešu un sieviešu elites grupām, kā arī U23 un junioru sportistiem. Elites grupā savu komandu sastāvos startēs Krists Neilands un Aleksejs Saramotins, kamēr Latvijas izlases būs pārstāvētas U23 un junioru sacensībās, kas reizē ir arī nāciju kausa 1. posms.

Svētdien pasaules riteņbraukšanas uzmanība tiks pievērsta Flandrijas reģionam Beļģijā, kur norisināsies Gentes – Vevelgemas klasikas. Vīru elitē, kur startēs teju visi labākie pasaules klasiku braucēji, būs arī divi Latvijas sportisti – "Israel Cycling academy" sportists Krists Neilands un "Bora – Hansgrohe" vienības pārstāvis Aleksejs Saramotins. Par gaidāmo elites sacīksti plašāk ziņosim sestdien.

Tajā pat dienā Gentes apkaimē norisināsies nāciju kausa posmi U23 un junioru vecuma grupu sportistiem. Uz Beļģiju treneru Romāna Vainšteina un Jāņa Veides vadībā devušās arī abu vecuma grupu Latvijas izlases.
U23 grupas sportistu 1. nāciju kausa posmā riteņbraucējus sagaidīs 187 kilometru gara distance. Ja tās sākuma daļa būs salīdzinoši mierīga bez daudz pauguriem, tad īstā cīņa sāksies pēdējos 80 kilometros, kuru laikā gaidāmi seši dažādi kategoriju kāpumi, tajā skaitā ar bruģa segumu. Bruģis distances beigu daļā gaidāms vēl vairākās vietās.

Latviju U23 izlasi velobraucienā pārstāvēs seši sportisti – Deins Kaņepējs, Ēriks Toms Gavars, Klāvs Rubenis, Mārcis Kalniņš, Mārtiņš Pluto un Ulvis Horens Korbergs. Konkurentu vidū būs visas vadošās Eiropas, kā arī Ziemeļamerikas valstu izlases to labākajos sastāvos. Kopumā 27 vienības.

Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Romāns Vainšteins par gaidāmajām sacensībām: "Latvijas U23 izlases sportisti ir paveikuši ļoti labu darba apjomu treniņnometnē Spānijā. Fiziski viņi ir gatavi parādīt savu labāko sniegumu, ko parādīja arī testu rezultāti Spānijā. Lielisku darbu paveicis U23 izlases treneris Toms Flaksis, sagatavojot braucējus. Mans uzdevums būs izvēlēties sacensību taktiku un morāli noskaņot mūsu riteņbraucējus cīņai. Lai gūtu panākumus, ir jābrauc kā komandai, jāspēj ziedoties kopējam labumam. Komandas līderis būs Deins Kaņepējs, kurš uzvarēja arī Spānija kausa izcīņas posmu, bet, protams, sagatavots arī plāns B!"

Pirmo starptautisko startu Gentes apkaimē aizvadīs arī Latvijas junioru izlases sportisti. Nāciju kausa 1. posmā junioriem būs jāveic 129 kilometru gara distance. Līdzīgi kā U23 grupā, arī šeit distances sākuma daļa vedīs pa līdzenumu, kam pēdējos 70 kilometros sekos sarežģīts un pauguriem bagāts posms ar bruģa sektoriem un dažāda stāvuma pauguriem.

Latvijas izlasi sacensībās pārstāvēs Kristers Ansons, Kristaps Pelčers, Ričards Roberts Sauja, Arvis Rendors, Kristofers Bindemanis un Deniss Trofimovs . Tieši Ansons un Pelčers kontroltreniņos uzrādījuši labākos rezultātus no mūsu izlases sportistiem. Dalībnieku vidū būs 25 komandas, no kurām lielākā daļa būs valstu izlases.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2017-03-24 14:15, pirms 7 gadiem
Trofimovs ar Bindemani šogad jau ir izcēlušies.