Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms un Karstensens gūst sesto vietu "Brasil Ride" otrajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms un Karstensens gūst sesto vietu "Brasil Ride" otrajā posmā
Mārtiņš Blūms
Foto: Sportista Instagram profils

Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms kopā ar dāņu sportistu Sebastianu Karstensenu UCI MTB daudzdienu sacensību “Brasil Ride” otrajā posmā izcīnīja sesto vietu, bet kopvērtējumā ir trešie.

Prestižo un sarežģīto UCI kategorijas sacensību "Brasil Ride" otrajā posmā 245 sacensībās startējušos pārus sagaidīja 131,8 kilometru gara distance ar 1767 augstuma metriem. Mārtiņš Blūms un viņa komandas biedrs no "CST Sandd Americian Eagle" vienības Sebastians Karstensens otro posmu aizvadīja dzeltenajos līdera kreklos, jo spēja uzvarēt pirmajā etapā.

Otrajā posmā latvieša un dāņa duets smagajā un kalniem ļoti bagātajā distancē uzrādīja sesto labāko rezultātu. Uzvaru svinēja portugāļa Tjago Fereieras un nīderlandieša Hansa Bekinga pāris. Trasē posma uzvarētāji pavadīja 4 stundas 39 minūtes un 59 sekundes. Otro dienu pēc kārtas otro vietu guva pasaules čempions MTB maratonā Henrike Avančini un vācietis Manuels Fumics, kurus no ātrākā pāra šķīra 3 minūtes un 17 sekundes. Tikmēr labāko trijnieku noslēdza mājinieks Hugo Pradess un beļģis Roels Paulisens (+00:05:23). Blūms un Karstensens no uzvarētājiem atpalika par 6 minūtēm un 19 sekundēm.

Kopvērtējumā līderi tagad ir Fereira un Bekings, kuri par 1 minūti un 13 sekundēm apsteidza Avančini un Fumicu. Mārtiņš Blūms un Sebastians Karstensens ir trešie, 4 minūtes un 8 sekundes aiz līderiem.

Otrdien tiek aizvadīts sacensību trešais posms, kurā sportisti veiks 77,4 kilometru garu un kāpumiem ļoti bagātu distanci. Riteņbraucējiem būs jāpievar vairāk nekā 2000 augstuma metru.

Izmantotie resursi:
lrf.lv