Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Otro gadu pēc kārtas tiks noteikts Latvijas gada labākais riteņbraucējs

Otro gadu pēc kārtas tiks noteikts Latvijas gada labākais riteņbraucējs
Aleksejs Saramotins un Gatis Smukulis
Foto: Agnis Melderis

No 10. – 30. novembrim ikviens sporta un riteņbraukšanas līdzjutējs būs aicināts balsot par 2014. gada Latvijas labāko riteņbraucēju. Pagājušajā gadā par gada riteņbraucēju tika atzīts Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā Toms Skujiņš.

Riteņbraukšanas sacensību sezona Latvijā jau teju ir noslēgusies. Vairāki starti Latvijas sportistiem vēl paredzēti starptautiskajā arēnā. Novembra beigās izšķirošās cīņas ASV čempionātā gaidāmas mūsu divkārtējam Olimpiskajam čempionam Mārim Štrombergam. Valmierietim šis ir vienīgais no lielajiem tituliem, kas vēl nav iegūts. Vairākas sacensības Āzijā aizvadīs arī Latvijas šosejas riteņbraucēji, tomēr viņiem sezonas nopietnākie starti jau aiz muguras. Starptautiskā sezona noslēgusies mūsu elites un U23 vecuma kalnu riteņbraucējiem, kuri uzrādījuši visu laiku labākos rezultātus.

Otro gadu pēc kārtas Latvijas Riteņbraukšanas federācija noteiks sezonas gada labāko riteņbraucēju. Šī nozīmīgā titula noskaidrošanā vērā tiks ņemti pieci kritēriji – līdzjutēju, mediju pārstāvju, Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) padomes, LRF šosejas/ MTB treneru padomes un BMX klubu padomes balsojumi.

Līdzjutēju balsojums, kas sastādīs daļu no kopējā gada labākā riteņbraucēja noteikšanas, sāksies 10. novembrī un turpināsies līdz 30. novembrim. Par savu favorītu balsot būs iespēja mājas lapā lrf.lv, kā arī portāla draugiem.lv Latvijas Riteņbraukšanas federācijas lapā. Abās vietnēs nobalsot varēs vienu reizi. Nominanti tiks paziņoti 3. novembrī.
Gada labākā riteņbraucēja balva, kurai piešķirts titulētā Latvijas trekista Dzintara Lāča nosaukums, tiks pasniegta Latvijas Riteņbraukšanas federācijas gada noslēguma pasākumā, kas norisināsies decembra otrajā pusē. Pasākuma laikā arī tiks godināti riteņbraucēji, klubi un citi nominanti.

Pagājušajā gadā par Latvijas gada labāko riteņbraucēju tika atzīts šosejas velosportists Toms Skujiņš, kurš izcīnīja trešo vietu Eiropas U23 čempionātā, bija piektais pasaules U23 čempionātā, kā arī uzvarēja Miera velobraucienā un Latvijas U23 čempionātā.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs


Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.