Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilnis Bekmanis

I.Bekmanis: "Instinktīvi finišēju un izrādījās, ka esmu trešais"

I.Bekmanis: "Instinktīvi finišēju un izrādījās, ka esmu trešais"
Indulis Bekmanis
Foto: Zigismunds Zālmanis

Šo svētdien Tartu (Igaunija) norisinājās Eiropas čempionāts maratonā kalnu divriteņiem (MTB). Pie bronzas medaļām tika arī divi Latvijas pārstāvji, "Rietumu banka-Rīga" braucēji Ivanda Eiduka sieviešu konkurencē un Indulis Bekmanis, būdams tikai 20 gadus vecs, U-23 vīriešu ieskaitē. Sportacentrs piedāvā nelielu interviju ar Eiropas bronzas medaļnieku U-23 grupā Induli Bekmani.

Kāda bija sacensību trase?
Tartu maratona trase, cik esmu to braucis, ir nemainīga, tātad, arī zināma. Ar Rietumu bankas komandu devāmies jau ceturtdien, lai izbrauktu visu trasi un kārtīgi to iepazītu. Treniņā lija lietus un trase bija pamatīgi pielijusi, kā rezultātā bija izveidojušies kārtīgi dubļi, kas stipri ietekmēja braukšanu. Līdz ar to trase bija daudz sarežģītāka un grūtāk izbraucama nekā sausā laikā. Piektdien mums bija brīvdiena, kuru izmantojām, ciemojoties pie mūsu komandas kapteiņa Alana Orasa, pašreizējā Eiropas čempiona MTB maratonā. Iegājām pirtī, relaksējāmies. Sestdien atkal bija neliels treniņš, trases beigu daļas izbraukšana un finiša izmēģināšana, un svētdien jau starts.

Cik smagi nāca izcīnītā medaļa?
Startā bija diezgan liels uztraukums, jo šis bija mans pirmais Eiropas čempionāts MTB maratonā. Sākums gan nebija sevišķi smags, jutos labi. Mūsējais Alans ("Rietumu Banka - Rīga" braucējs Alans Orass, kas uzvarēja šajā EČ - aut.) bija priekšā, mums tikai atlika turēt grupu kopā un pēc iespējas bremzēt ātrumu, kas arī mums teicami izdevās. Apmēram 30 km pirms beigām, dubļos, sarežģītākajā trases daļā lielā grupa sadalījās un es ar vēl virkni U-23 braucējiem palikām aizmugurē, taču centāmies turēt cik varējām. Aptuveni 10 km līdz finišam parādījās sarežģījumi, jo kājas sāka raut krampjos. Ar komandas biedru Jāni Rezinu, kas arī ir U-23 grupā, turējāmies kopā, taču nezinājām, vai cīnāmies par medaļām, nebija informācijas, cik U-23 džeki ir priekšā mums. Beigās, manuprāt, sanāca tīrākā loterija. Tā kā instinktīvi norāvu finišu un vinnēju Jāni, izrādījās, ka esmu trešais savā vecuma grupā. Tas, protams, ir ļoti labs rezultāts. Pirmie U-23 braucēji, austrietis un norvēģis, bija kādas trīs minūtes priekšā.

Vasaras sākumā guvi arī nozīmīgu panākumu vietējā mērogā, proti, uzvarēji Latvijas riteņbraukšanas čempionātā šosejā ar atsevišķu startu U-23 grupā. Ir sācies Pasaules čempionāts, taču Tu neesi sastāvā, kādēļ?
Par Pasaules čempionāta nezinu, neviens no federācijas (Latvijas Riteņbraukšanas federācija - aut.) ar mani neko nav runājis. Iespējams, ka neesmu vēl gatavs, lai startētu pasaulē. Pašreiz atpūšos pēc svētdienas un nedēļas vidū sākšu gatavoties pēdējam MTB SEB maratona posmam Smiltenē. Igo Japiņš ("Rietumu Banka - Rīga" komandas menedžeris - aut.) liek lielas cerības uz komandu un mēs vēl ceram vinēt Elites grupā, tas ir, Alanam Orasam vēl ir iespējas vinnēt. Mūsu uzdevums būs viņam palīdzēt. Pats noteikti pacīnīšos par vietu kopvērtējumā, lai noturētos starp labākajiem desmit.

Izmantotie resursi:
team-rietumu.lv: 1. Indulis Bekmanis, 1989 (LAT) -...
evelo.lv


, 2009-09-23 22:07, pirms 15 gadiem
kas ir igainija?
, 2009-09-23 23:03, pirms 15 gadiem
LIELISKI!!!

Prieks, ka Latvija ir jauni, talantigi ritenbrauceji- tadi , kuri izciina medalas, (nevis visu laiku ir tikai jauni un daudzsolosi ) !!!!!!!!!!! vajadzigs tikai valsts un federacijas atbalsts, bet atbalsts jau noteikti buus - talanti taccu ir jaatbalsta!!!
, 2009-09-23 23:52, pirms 15 gadiem
Indulis = Vilnis?
, 2009-09-24 00:07, pirms 15 gadiem
bet šis ir fantastiski:

" Latvijas Riteņbraukšanas federācija aģentūrai BNS agrāk bija paziņojusi, ka sacensībām šajā disciplīnā pieteikts Indulis Bekmanis, taču viņa 65 dalībnieku vidū nebija."

"Par Pasaules čempionāta nezinu, neviens no federācijas (Latvijas Riteņbraukšanas federācija - aut.) ar mani neko nav runājis. "
, 2009-09-24 09:30, pirms 15 gadiem
Nu tāds mums diemžēl ir Riteņbraukšanas federācijas darbs, jeb pareizāk sakot bezdarbība. Pasaules čempionāts notie Eiropā, bet normālu komandu nevar ne sagatavot ne aizvest.
, 2009-09-24 11:22, pirms 15 gadiem
kārumiņš rakstīja: bet šis ir fantastiski:

" Latvijas Riteņbraukšanas federācija aģentūrai BNS agrāk bija paziņojusi, ka sacensībām šajā disciplīnā pieteikts Indulis Bekmanis, taču viņa 65 dalībnieku vidū nebija."

"Par Pasaules čempionāta nezinu, neviens no federācijas (Latvijas Riteņbraukšanas federācija - aut.) ar mani neko nav runājis. "
Tā arī diemžēl ir!
, 2009-09-24 14:38, pirms 15 gadiem
čupa un divas acis
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.
Foto: Māris Vancevičs/LRF
1

Kupli apmeklētajā "Dobeles kausā" latviešiem panākumi zēnu un jauniešu grupās

Aizvadītās nedēļas nogalē Apguldē un Kroņaucē vairāk nekā 400 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Beļģijas piedalījās tradicionālajā “Dobeles kausā”, kas ievadīja arī Latvijas un Baltijas kausa sezonu. Ja elites un junioru grupās uzvaras guva kaimiņvalstu sportisti, tad jauniešu un zēnu grupās labākie bija mūsu valsts sportisti.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Ridley team

Blūms Pasaules kausa sezonu XCO krosā iesāk ar 26. vietu

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laikā Brazīlijas pilsētā Mairiporā aizvadīts UCI Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā. Tajā uzvarēja ASV čempions Kristofers Blevins, bet Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms 106 sportistu konkurencē finišēja 26. vietā.