Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Noslēgusies "Bērnu Rallija Kurzeme 2010" pēdējā atlases kārta Talsos

Noslēgusies "Bērnu Rallija Kurzeme 2010" pēdējā atlases kārta Talsos
Foto: Bērnu Rallijs Kurzeme 2010

21. augustā Talsu pilsētas skeitparkā ar lielu apņēmību pulcējās bērni, lai piedalītos "Bērnu Rallija Kurzeme 2010" noslēdzošajā atlases kārtā.

Šoreiz gan atsaucība nebija tik liela – Talsos kopā pulcējot 33 bērnus. Iespējams dalībniekus nobaidīja lietus, kas brīžiem sacensību laikā lija pat ļoti stipri. Taču visapņēmīgākie un savus spēkus parādīt gribošākie bija ieradušies uz "Bērnu rallijs Kurzeme 2010" noslēdzošo atlases kārtu Talsos.
Bērni sacensībās piedalījās trīs vecuma grupās, starp kuriem paši mazākie dalībnieki bija četru gadu vecumā. Bet, neskatoties uz lielo konkurenci savā vecuma grupā, arī mazākajiem dalībniekiem negāja nemaz tik slikti. Liela atsaucība bija arī no vecāku puses, kas visu laiku bija blakus un deva drošības sajūtu savām atvasēm!

Atklāšanas pasākumu vadīja un dalībniekus aktīvi motivēja Kapteinis, kurš uzturēja jauku gaisotni visas dienas garumā.

Arī šoreiz "Bērnu Rallijā Kurzeme 2010" dalībniekiem bija jāveic trīs sacensību posmi - jāizbrauc velosipēdu šķēršļu josla, jāatbild uz erudīcijas jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autoralliju, kā arī bija jāprot izbraukt speciāli izveidota trase ar radio vadāmām mašīnām.
Kad visi dalībnieki bija veikuši visus sacensību posmus, bērniem bija iespēja vērot pirmās palīdzības sniegšanas paraugdemonstrējumus, ko speciāli bija sagatavojuši Latvijas Sarkanā Krusta jaunieši!

Veiksmīgākie dalībnieki noslēdzošās atlases kārtā Talsos:
• A grupā - bērni vecumā no 6 -7 gadiem, arī mazāki. 1. vietu izcīnīja Megija Vonda, 2. vietu Rainers Apsītis, 3. vietu Renards Erķens.
• B grupā sacentās bērni no 8 - 10 gadiem. 1.vieta – Ieva Purmale, 2. vietā – Viestards Luģis, 3. vietā Kristers Šnikvalds.
• C grupā piedalījās bērni no 11 - 14 gadiem. Šajā grupā 1. vietu izcīnīja Māris Vonda, 2. vietu Henriks Apsītis, 3. vietu Daniels Pelīte.

Tika pasniegtas arī šogadējā „Bērnu Rallija Kurzeme 2010” atbalstītāja „IF apdrošināšanas” simpātiju balvas bērniem, kuri bija veikli, atraktīvi, vai vienkārši ļoti centīgi. Balvas saņēma Roberts Brencis, Toms Arājs un Kārlis Dāgs Lindermanis. Katrs dalībnieks saņēma balvas arī no pasākuma organizatoriem.

Visu trīs vecuma grupu 1.-3. vietas ieguvēji tiek aicināti piedalīties Superfinālā, kas notiks Liepājā, 28.augustā – sacensības plkst. 15:00 un apbalvošana plkst.18:00 Liepājas Ostas promenādē! No visām iepriekšējām atlases kārtām tiek aicināti:
• Liepāja – Sandis Lēvalds, Rūdolfs Brikmanis, Klāvs Lauva, Aleksis Roga, Inguss Pumpurs, Ģirts Splīte, Gvido Lēvalds, Roberts Marcinkuss, Kristers Golts.
• Saldus – Everts Eversons, Toms Rokols, Agris Kūms, Arvis Bērziņš, Tomass Kurbātovs, Mārtiņš Mūrnieks, Kaspars Krakovskis, Einars Sproģis, Rainers Prūsis.
• Kuldīga – Gustavs Nolle, Kristians Laķis, Roberts Embriks, Vincents Vilks, Kristians Egle, Jānis Jansons, Kristers Nolle, Kristofers Kleinhofs, Mārtiņš Kuršinskis.
• Ventspils - Aivis Krūtainis, Reinis Rozenfelds, Arvīds Reinbergs, Kristaps Pelčers, Lina Navaļinskaite, Kristaps Buks, Sabīne Goša, Dāvis Tīsons, Aigars Purmalis.

„Bērnu Rallijs Kurzeme 2010” organizē: SIA Mārketinga projektu aģentūra Fortius sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un If apdrošināšanu.
Vēlreiz jāsaka liels paldies atsaucīgajiem bērniem un viņu vecākiem, Kapteinim un pārējiem, kas palīdzēja, par izdevušos dienu!

Informāciju sagatavoja
Ieva Dadze
"Bērnu Rallijs Kurzeme 2010" preses sekretāre


Starts maratona distancei. Foto: Agnis Melderis.

Ar biatlonistu dominanci un Karro dalību Ķegumā sākusies Vivus MTB maratona sezona

Svētdien, 21. aprīlī, ar aptuveni 750 dalībnieku rekordu visās distancēs Ķegumā, atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs” sākās lielākā kalnu divriteņu (MTB) “Vivus MTB maratona” sezona. Pirmās divas vietas “Kärcher” 50km maratona distancē izcīnīja nupat Dienvidāfrikā “Cape Epic” uzvarējušie Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no “DTG-MySport”, bet trijnieku noslēdza daudzsološais biatlonists Renārs Birkentāls. Sievietēm par pārsteigumu parūpējās un uzvarēja apņēmīgā “Giant&Liv team Latvia” komandas braucēja Zane Priede, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratonā piedalījās pasaules junioru čempions motosportā Matīss Karro.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūms Pasaules kausa 2. posmā XCO krosā finišē 30. vietā; uzvar Andreasens

Svētdienas vakarā pēc Latvijas laika Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīts UCI Pasaules kausa MTB XCO krosā otrais posms elites vīru grupā. Ļoti aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Dānijas riteņbraucējs Simons Andreasens, bet Latvijas sportists Mārtiņš Blūms 104 dalībnieku konkurencē ieņēma 30. vietu.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images

Pogačaram solo uzvara “Ļjēžas – Bastoņas – Ļjēžas” velobraucienā; Skujiņš 48.

Svētdien Beļģijā ļoti drēgnos un lietainos laika apstākļos aizvadīts UCI Pasaules tūres viendienu velobrauciens “Ļjēža – Bastoņa – Ļjēža”, kurā solo uzvaru svinēja slovēnis Tadejs Pogačars. Toms Skujiņš paveica labu darbu komandas līdera labā, pats finišējot 48. vietā un tiekot pie vēl 15 UCI Pasaule ranga punktiem.