Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūms iegūst ceturto "Tour de France" titulu

Krišs Upenieks

Frūms iegūst ceturto "Tour de France" titulu
Kristofers Frūms
Foto: AP/Scanpix

Šodien Francijā noslēdzās prestižais ''Tour de France'' velobrauciens un ceturto reizi karjerā par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva pieredzējušais Lielbritānijas sportists Kristofers Frūms, kurš pēdējos septiņus gadus pārstāv ''Team Sky'' krāsas.

Īpaša šī diena bija arī Nīderlandes sportistam Dilanam Gronevegenam, kurš kļuva par uzvarētāju noslēdzošajā 21. ''Tour de France'' posmā. 24 gadus vecajam riteņbraucējam šī neapšaubāmi ir lielāka uzvara karjerā. Otrajā vietā ierindojās Andrē Greipels, bet trešā vieta norvēģu sportistam Edvaldam Boasonam Hāgenam.

Frūms, kurš itin komfortabli varēja justies jau pēdējos trīs posmus, aizvadīja pārliecinošu arī pēdējo posmu, finišēja peletonā un noturēja savu 54 sekunžu pārsvaru kopvērtējumā. Otrajā vietā šogad ''Tour de France'' Kolumbijas sportists Rigoberto Urans, bet trešais - Romaīns Bardē no Francijas.

32 gadus vecajam Frūmam tā bija jau ceturtā ''Tour de France'' uzvara karjerā. Iepriekš uzvarēt kopvērtējumā britam bija izdevies 2013., 2015. un 2016. gadā. Jāpiemin, ka Frūmam šī bija pirmā velobraucienu uzvara 2017. gadā. Četri ''Tour de France'' tituli nav nevienam sportistam, bet četriem ir pieci.

''Man trūkst vārdu. Šī ir fantastiska sajūta. Te ir kaut kas maģisks - trīs nedēļas esi pavadījis, domājot par šo dienu, par šo momentu. Ir lieliski atkal redzēt manu dēlu un sievu blakus,'' tā pēc triumfa izteicās ''Team Sky'' riteņbraucējs Frūms.

''Katra reize, kad man ir izdevies uzvarēt, ir bijusi unikāla. Katru reizi cīņa ir tik ļoti citādāka, lai nonāktu līdz šim momentam. Katra no četrām reizēm ir īpaša un neaizmirstama. Atcerēšos katru kā tuvāko un grūtāko,'' noslēgumā piebilst Kristofers.

Jāpiemin, ka ar visu ''Tour de France'' velobraucienu galā tika 167 sportisti.

Tour de France 21. posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.D.GronevegensNīderlandeTEAM LOTTO NL - JUMBO02:25.39
2.Andrē GreipelsVācijaLOTTO SOUDAL
3.E.HāgensNorvēģijaTEAM DIMENSION DATA
4.N.BohanīFrancijaCOFIDIS
5.A.KristofsNorvēģijaKATUSHA ALPECIN
6.B.BozičsSlovēnijaBAHRAIN - MERIDA
7.D.CimolaiItālijaFDJ
8.P.PerišonsFrancijaFORTUNEO - OSCARO
9.R.SeligsVācijaBORA - HANSGROHE
10.D.BenatiItālijaMOVISTAR TEAM

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.K.FrūmsLielbritānijaTEAM SKY86:20.55
2.R.UransKolumbijaCANNONDALE+00.54
3.R.BardēFrancijaAG2R LA MONDIALE+02.20
4.M.LandaSpānijaTEAM SKY+02.21
5.F.AruItālijaASTANA PRO TEAM+03.05
6.D.MartinsĪrijaQUICK - STEP FLOORS+04.42
7.S.JeitssLielbritānijaORICA - SCOTT+06.14
8.L.MeindžessDienvidāfrikaUAE TEAM EMIRATES+08.20
9.A.KontadorsSpānijaTREK - SEGAFREDO+08.49
10.V.BarguilsFrancijaTEAM SUNWEB+09.25

     [+] [-]

, 2017-07-23 21:39, pirms 7 gadiem
He, he...kā jau es vakar teicu - SKY neko nepasāks, lai Landu uz podiuma dabūtu. Jāapsveic Froome un jāgaida Vuelta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-07-23 22:07, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Izcīnija SKY komanda nevis Frūms!!! Patiesībā, ja SKY komandā palaistu grožus vaļā, tad šogad uzvarētu Landa. Prieks ka Landa nākamgad būs prom no šī SKY "borfesta" un jau Movistar sastāvā varēs izvērsties.
Jā, jā. Tā runā teju katru gadu, ka Froome bezmaz vai mašīnā sēž, kamēr pārējie minās. Atceros par Porti arī daudzi runāja, ka kas tā tur Froome...vot Porte ir spēks, tik SKY neļauj izpausties. Nu 2 tad būs pagājuši - cik lielās tūres Porte ir uzvarējis? Nevienu...un skat - tikpat vecs kā Froome čalis.... Protams, potenciāls Landam ir liels, bet nu līdz šim lielajās tūrēs, kur viņam ir dota iespēja cerības nav attaisnojis, kamēr Froome tā it kā tipa vājš un bikls bet jau 4TDF sakrājis un 3runner up Vueltas...

     [+] [-]

, 2017-07-23 22:14, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Jā, jā. Tā runā teju katru gadu, ka Froome bezmaz vai mašīnā sēž, kamēr pārējie minās. Atceros par Porti arī daudzi runāja, ka kas tā tur Froome...vot Porte ir spēks, tik SKY neļauj izpausties. Nu 2 tad būs pagājuši - cik lielās tūres Porte ir uzvarējis? Nevienu...un skat - tikpat vecs kā Froome čalis.... Protams, potenciāls Landam ir liels, bet nu līdz šim lielajās tūrēs, kur viņam ir dota iespēja cerības nav attaisnojis, kamēr Froome tā it kā tipa vājš un bikls bet jau 4TDF sakrājis un 3runner up Vueltas...
Vai Frūma mērķos nākotnē ir vēl kādu reizi piedalīties Giro?

  -2 [+] [-]

, 2017-07-23 22:22, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai Frūma mērķos nākotnē ir vēl kādu reizi piedalīties Giro?
Stipri šaubos. Es domāju viņš ies uz maksimumu cik TDF varēs paņemt un ja labi jutīsies tad piekabinās klāt vueltu kā līdz šim.

     [+] [-]

, 2017-07-23 22:27, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Stipri šaubos. Es domāju viņš ies uz maksimumu cik TDF varēs paņemt un ja labi jutīsies tad piekabinās klāt vueltu kā līdz šim.
Skatos, ka daudz vairāk zini par mani riteņbraukšanā, tāpēc man ir jautājums - kāpēc tieši Tour De France Frūmam ir vislielākie panākumi, ja skatās lielās tūres?

     [+] [-]

, 2017-07-23 22:33, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Stipri šaubos. Es domāju viņš ies uz maksimumu cik TDF varēs paņemt un ja labi jutīsies tad piekabinās klāt vueltu kā līdz šim.
Izbraucot TDF,Vueltu vinsh nekad neuzvares!(ja nu vienigi ar dopingu)

Paskaties uz kapteiniem kuri shogad meiginaja uzvaret Giro ,TDF vini vispar neko nevareja paradit! atsevishku posmu ja un viss!

  -3 [+] [-]

, 2017-07-23 22:34, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Skatos, ka daudz vairāk zini par mani riteņbraukšanā, tāpēc man ir jautājums - kāpēc tieši Tour De France Frūmam ir vislielākie panākumi, ja skatās lielās tūres?
Nu viņš un SKY primāri uz to fokusējās. Viss ir pakārtots TDF. Kad viņš vēl giro brauca, tad vēl nebija nopietns GC pretendents, un Vueltas viņam ir pakārtotas TDF, plus SKY teams vueltās parasti tik spēcīgs nav kā TDF. Es domāju viņam nebūtu problēmu uzvarēt arī vueltu(-as) ja viņš tam pakārtotu savu sezonu. Par Giro grūti spriest...runā, ka viņš ne visai labi jūtas aukstos apstākļos kādi Giro nereti mēdz būt.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-23 22:37, pirms 7 gadiem
Modritis rakstīja: Izbraucot TDF,Vueltu vinsh nekad neuzvares!(ja nu vienigi ar dopingu)

Paskaties uz kapteiniem kuri shogad meiginaja uzvaret Giro ,TDF vini vispar neko nevareja paradit! atsevishku posmu ja un viss!
Nu praktiski pagāšgad viņam vajadzēja uzvarēt vueltu, tik Kontadors paņēma uz pārsteigumu plus pats un komanda nolažoja. Gan jau šogad atkal mēģinās un es teiktu viņam ir diezgan labas izredzes pacelt.

     [+] [-]

, 2017-07-23 22:37, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu viņš un SKY primāri uz to fokusējās. Viss ir pakārtots TDF. Kad viņš vēl giro brauca, tad vēl nebija nopietns GC pretendents, un Vueltas viņam ir pakārtotas TDF, plus SKY teams vueltās parasti tik spēcīgs nav kā TDF. Es domāju viņam nebūtu problēmu uzvarēt arī vueltu(-as) ja viņš tam pakārtotu savu sezonu. Par Giro grūti spriest...runā, ka viņš ne visai labi jūtas aukstos apstākļos kādi Giro nereti mēdz būt.
Paldies

     [+] [-]

, 2017-07-23 22:41, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu praktiski pagāšgad viņam vajadzēja uzvarēt vueltu, tik Kontadors paņēma uz pārsteigumu plus pats un komanda nolažoja. Gan jau šogad atkal mēģinās un es teiktu viņam ir diezgan labas izredzes pacelt.
Pagājušajā gadā Kvintana uzvarēja Vueltu.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-23 22:48, pirms 7 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Pagājušajā gadā Kvintana uzvarēja Vueltu.
Protams. Es Kontadora sakarā runāju par to posmu, kur viņš ar savu pārsteidzošo uzbrukumu posma sākumdaļā izraisīja splitu, kur Froome palika nepareizajā pusē un zaudēja daudz laika. Bez tā Kontadora šedevra un SKY nolažošanas reizē, visticamāk Froome būtu paņēmis Vueltu. Bet nu tas ir no sērijas kā būtu ja būtu, un nekādīgi nemazina Kvintanas uzvaras vērtību.

     [+] [-]

, 2017-07-23 22:52, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Protams. Es Kontadora sakarā runāju par to posmu, kur viņš ar savu pārsteidzošo uzbrukumu posma sākumdaļā izraisīja splitu, kur Froome palika nepareizajā pusē un zaudēja daudz laika. Bez tā Kontadora šedevra un SKY nolažošanas reizē, visticamāk Froome būtu paņēmis Vueltu. Bet nu tas ir no sērijas kā būtu ja būtu, un nekādīgi nemazina Kvintanas uzvaras vērtību.
Biju piemirsis par to.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-24 01:17, pirms 7 gadiem
Kas notiks ja SKY parakstīs jauno Krievu talantu Pāvelu Sivakovu?viņš sogad brauc BMC sistēmā.Pāvels ir Valverdes prototips,brauc gan GC pa priekšu gan klasikās topā ir