Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ulrihs dopinga kontroles nosauc par nežēlīgām

Ulrihs dopinga kontroles nosauc par nežēlīgām
Jans Ulrihs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Bijušais riteņbraucējs Jans Ulrihs ir kritizējis dopinga kontroles prestižajā velobraucienā ''Tour de France'', nosaucot tās par nežēlīgām.

Jans Ulrihs no riteņbraukšanas aizgāja 2007.gadā, kad tika minēts viņa vārds vienā no dopinga skandāliem. Šobrīd pats Ulrihs tic, ka riteņbraukšana ir viens no tīrākajiem sporta veidiem pasaulē.

Pie tam, Ulrihs kritizējis dopinga kontroles procesu ''Tour de France'' laikā: ''Sportistus vienkārši pamodina aptuveni 6.30 no rīta. Dopinga kontroles uzraudzītāji ienāk tavā istabā un visu laiku ir ar tevi. Man liekas, ka tas ir nežēlīgi. Iedomājieties - kāds svešinieks ienāk tavā istabā un paliek tajā visu dienu. Viņš redz, kā tu ej uz tualeti, dušu, kā tu mazgā zobus un tad vienā brīdī noņem no tevis asinis. Es tiešām ticu, ka visi ''Tour de France'' dalībnieki ir tīri, jo šobrīd ir ļoti stingras pārbaudes. Tāpēc es šobrīd godprātīgi varu teikt, ka riteņbraukšana ir viens no tīrākajiem sporta veidiem pasaulē.''

Iepriekš arī Lenss Ārmstrongs kritizēja šo dopinga pārbaudi, izsakoties, ka šis nav tas labākais veids, kā pārbaudīt sportistus, ierodoties jau 6.30 no rīta.

Šobrīd ''Tour de France'' pēc aizvadītiem 17.posmiem līderis ir Alberto Kontadors, otrajā vietā ierindojies Endijs Šleks, bet trešais šobrīd ir Frenks Šleks.

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-23 12:37, pirms 15 gadiem
sportistiem ir savs režīms, kur pirms smaga 5 stundu darba kalnos katrs sīkums var kaitināt. Ļoti svarīgi ir patiešām maksimāli izgulēties, nevis čakarēties ar stulbiem kontrolētājiem. Diez vai šādā veidā var atrast vainīgos, bet kārtīgi samandražēt un faktiski terorizēt konkurentus gan. Vai franču braucējus arī ceļ augšā naktī?????
, 2009-07-23 13:18, pirms 15 gadiem
viens no tīrākajiem, tikai nez kāpēc ik pa laikam kādu atkal pieķer. tāds nu ir šis sports, kurā, lai būtu tāda izturība nobraukt 4-6 stundas kalnos, jāsāk lietot visādi draņķi
, 2009-07-23 20:55, pirms 15 gadiem
Es ar domāju ka viens no tīrākajiem, jo ja sāktu visos sporta veidos tā kontrolēt,tad daži sporta veidi vispār beigtos un riteņbraukšana vairs noteiktu nebūtu starp līderiem dopinga skandālu ziņā...
, 2009-07-24 13:05, pirms 15 gadiem
Ja ķertos klāt futbolam vai tenisam, tad viņi pelnītu tikpat cik riteņbraukšanā, jo esmu pārliecināts, ka tur veči griež iekšā visu ko vien var....
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.