Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour of Estonia" prologā uzvar Neilanda komandas biedrs, Bogdanovičs 14. vietā

"Tour of Estonia" prologā uzvar Neilanda komandas biedrs, Bogdanovičs 14. vietā
Māris Bogdanovičs Foto: Jānis Lārmanis

"Tour of Estonia" prologā uzvaru izcīnīja Krista Neilanda komandas biedrs un Austrijas čempions individuālajā braucienā Matiass Brendls. Sacensībās startēja arī desmit Latvijas riteņbraucēji un vislabāko rezultātu izcīnīja Māris Bogdanovičs - 14. vieta.

"Tour of Estonia" prologā dalībnieki veica 3,7 kilometrus garu prologu Tallinā. Sacensībās startēja 14 komandas, no kurām sešas ir valstu izlases. Igaunijā UCI 1. kategorijas sacensībās arī startē Latvijā reģistrētā "Amore&Vita - Prodir" komanda un Latvijas Nacionālā izlase. Abu komandu sastāvos ir desmit Latvijas riteņbraucēji.

Prologā uzvaru izcīnīja "Israel Cycling Academy" komandas sportists Matiass Brendls, kurš pirms četrām dienām diezgan pārliecinoši kļuva par Austrijas čempionu individuālajā braucienā. Brendlam šī ir 13. profesionālā uzvara karjerā. Otro vietu izcīnīja polis Maciejs Paterskis no "Wibatech Merx 7R" kontinentālās komandas, bet trešais ātrākais bija Igaunijas Nacionālās izlases braucējs Pēters Prūss, kurš vairākus gadus pārstāvēja "Rietumu banku" un 2016. gadā Siguldā uzvarēja Eiropas čempionātā kalnu riteņbraukšanas maratonā.

No latviešiem visaugstāko vietu izcīnīja Māris Bogdanovičs, kurš uzvarētājam zaudēja 16 sekundes un ieņēma 14. vietu. "Tour of Estonia" arī startēja Aleksejs Saramotins (20. vieta), Deins Kaņepējs (32.), Viesturs Lukševics (50.), Andris Vosekalns (59.), Ēriks Toms Gavars (63.), Kaspars Serģis (64.), Ēvalds Pavlovs (82.), Vitālijs Korņilovs (85.) un Alekss Jānis Ražinskis (87.).

Rītdien sportistiem būs jāveic 187 kilometrus gara distance no Tallinas līdz Tartu, kurā ir iekļauti divi starpfiniši un divi kalnu finiši.

"Tour of Estonia" prologa rezultāti:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Matiass BrendlsAustrijaIsrael Cycling Academy5:26
2.Maciejs PaterskisPolijaWibatech Merx 7R+0:09
3.Pēters PrūssIgaunijaIgaunijas Nacionālā izlase+0:09
4.Šarls PlanēFrancijaNovo Nordisk+0:10
5.Mihkels ReimsIgaunijaIsrael Cycling Academy+0:10
6.Adrians KureksPolijaHurom+0:11