Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Desmit latvieši cīnīsies par uzvaru prestižākajās velosacensībās Baltijā - "Tour of Estonia"

Desmit latvieši cīnīsies par uzvaru prestižākajās velosacensībās Baltijā - "Tour of Estonia"
"Tour of Estonia" ir piedalījies vācietis Paskāls Akermans - "Giro d'Italia" divu posmu uzvarētājs Foto: Scanpix/Zumapress

No 23. līdz 25. maijam Igaunijā norisināsies UCI 1. kategorijas velobrauciens "Tour of Estonia", kas ir prestižākās riteņbraukšanas sacensības Baltijā. Igaunijā startēs desmit Latvijas sportisti, kuri pārstāvēs "Amore&Vita - Prodir" un Latvijas Nacionālo komandu.

"Tour of Estonia" ir vienas no nozīmīgākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām ne tikai Baltijā, bet arī Ziemeļeiropā. Augusta beigās Baltijā norisināsies arī 30. "Baltic Chain Tour" 2. kategorijas daudzdienu velobrauciens. Šogad "Tour of Estonia" startēs 14 komandas, no kurām sešas ir valstu izlases - Krievijas, Zviedrijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Sacensībās vēl startēs sešas kontinentālās un divas profesionālās kontinentālās komandas.

Latvijā reģistrētajā "Amore&Vita - Prodir" komandas sastāvā iekļauti septiņi riteņbraucēji, no kuriem pieci ir latvieši - Viesturs Lukševics, Kaspars Serģis, Ēriks Toms Gavars, Vitālijs Korņilovs un Deins Kaņepējs. Savukārt Latvijas Nacionālās izlases sastāvā startēs Alekss Jānis Ražinskis, Andris Vosekalns, Māris Bogdanovičs, Ēvalds Pavlovs un Aleksejs Saramotins.

Sacensībās ir iekļauti trīs posmi. Pirmajā dalībniekiem būs jāveic 3,7 kilometrus garš prologs pa Tallinas ielām. Piektdien sekos 187 kilometrus gara distance no Tallinas līdz Tartu, kurā ir iekļauti divi starpfiniši un divi kalnu finiši. Noslēdzošajā dienā sportisti veiks 18 paugurainus apļus Tartu ielās. Viena apļa garums ir 9,6 kilometri, bet distances - 172,8 kilometri.

Sacensību lielākā zvaigzne ir Krista Neilanda komandas biedrs igaunis Mihkels Reims. "Israel Cycling Academy" sportists UCI rangā šobrīd atrodas 175. vietā. Reims šosezon nav izcīnījis nevienu uzvaru, bet pagājušogad viņam tas izdevās piecas reizes. Pieminēšanas vērts ir polis Gržegoržs Stepņiaks, kurš "Tour of Estonia" kopvērtējumā triumfēja 2018. un 2016. gadā.

No Latvijas braucējiem "Tour of Estonia" vislabāk ir veicies Deinam Kaņepējam, kurš 2017. gadā, startējot "Rietumu banka – Rīga" komandas sastāvā, izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, turklāt viņa pārstāvētā vienība uzvarēja komandu vērtējumā. Pagaidām nevienam latvietim nav izdevies uzvarēt "Tour of Estonia" posmā. Labāko trijniekā kādā no posmiem ir iekļuvuši Deins Kaņepējs, Emīls Liepiņš un Andris Smirnovs. 2016. un 2017. gadā Igaunijā startēja vācu spritneris Paskāls Akermans, kurš šobrīd veiksmīgi startē "Giro d'Italia", izcīnot divas uzvaras. Akermans "Tour of Estonia" posmos divreiz izcīnīja otro vietu.