Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands piedalās "Giro d'Italia" 17. posma atrāvienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neilands piedalās "Giro d'Italia" 17. posma atrāvienā
Krists Neilands
Foto: LaPresse / Scanpix

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy" trešdien piedalījās atrāvienā prestižā "Giro d'Italia" daudzdienu velobrauciena 17.posmā, kamēr par etapa uzvarētāju sprinta finišā kļuva itālis Elia Viviani no "Quick-Step Floors" komandas.

Trešdien sacensību dalībniekiem bija jāveic 155 kilometrus gara distance, bet jau tās sākumā Neilands ar vairākiem citiem riteņbraucējiem atrāvās no lielās grupas. Vairāki braucēji no peletona nesekmīgi centās šai grupiņai uzbrukt, tomēr ar laiku latvietis no tās atpalika un pievienojās lielajai grupai.

Posma beigās dalībniekus pārsteidza pamatīgs lietus, bet pēdējos kilometros atrauties centās Mauritss Lammertinks no Nīderlandes ("Katusha-Alpecin"), taču arī viņš tika noķerts, bet sprinta finišā par etapa uzvarētāju tika kronēts Viviani, tikdams pie savas ceturtās uzvaras šī gada "Giro d'Italia".

Itālijas sportists noslēgumā apsteidza Īrijas riteņbraucēju Semu Benetu ("BORA-hansgrohe") un tautieti Nikolo Bonifacio ("Bahrain Merida"). Savukārt Neilands beigās no pārējiem atpalika, finišēdams 103.vietā, to paveikdams nelielā grupā, kas uzvarētājam piekāpās par trim minūtēm un 42 sekundēm.

Kopvērtējuma līdera godu gan vēl joprojām saglabājis brits Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott" komandas, kurš trešdien droši finišēja peletonā. Kopvērtējumā Jeitss par 56 sekundēm apsteidz pagājušā gada uzvarētāju, nīderlandieti Tomu Dumulēnu no "Sunweb" vienības, kamēr trīs minūtes un 11 sekundes atpaliek itālis Domeniko Pocovivo no "Bahrain Merida" vienības.

Savukārt Neilands ir 89.vietā, atpalikdams divas stundas, 29 minūtes un 11 sekundes. Jauno braucēju vērtējumā latvietis ir 19.vietā, bet kalnu karaļa ieskaitē ieņem 32.pozīciju. Komandu vērtējumā "Israel Cycling Academy" ir 20. starp 22 vienībām.

Turpinājumā šajā velobraucienā sekos trīs kalnu posmi, kuros izšķirsies tūres uzvarētājs, bet velobrauciens noslēgsies svētdien Romā ar etapu pa līdzenumu.

Pirmie trīs velobrauciena posmi notika Izraēlā, bet tagad sacensības pārcēlušās uz Itāliju. Arī iepriekš "Giro d'Italia", kas norisinās jau 101.reizi, ir startējis ārpus Itālijas, taču ne reizi ārpus Eiropas kontinenta.

"Israel Cycling academy" kā Izraēlas vadošā komanda ieguvusi "wild card" jeb rīkotāju īpašo ielūgumu dalībai šī gada velobraucienā, kur var spēkoties ar UCI Pasaules tūres vienībām. Pašlaik 23 gadus vecajam Neilandam šī ir debija prestižajās daudzdienu tūrēs.

Kontinentālā līmeņa vienība "Israel Cycling academy" komandas rindās Neilands aizvada savu otro sezonu.

Neilands pērn tika kronēts par Latvijas čempionu grupas braucienā un šosezon sacensībās piedalās ar sarkanbaltsarkano karogu uz krekla.

Izmantotie resursi:
LETA