Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Flaksis palīdz komandas biedram sargāt līdera kreklu Francijā; dobelnieki sākuši "Coppi e Bartali"

Toms Markss
Toms Markss

Flaksis palīdz komandas biedram sargāt līdera kreklu Francijā; dobelnieki sākuši "Coppi e Bartali"
Andžs Flaksis
Foto: Holowesko Citadel Racing team

Francijā notiekošā "Tour de Normandie" velobrauciena ceturtajā posmā Andžs Flaksis ierindojās 115. vietā un sekmēja komandas biedra Nikolaisa Brohnera otro pozīciju. Kopvērtējumā līderis ir Andža komandas biedrs Fabians Lainhards. Itālijā ar diviem etapiem sākušās "Coppi e Bartali" daudzdienu sacensības. Komandu braucienā 14. laiku uzrādīja Emīla Liepiņa pārstāvētā "One Pro cycling" vienība, bet grupas braucienā Liepiņš un Māris Bogdanovičs finišēja sekotāju grupā.

Andžs Flaksis

Pirms Normandijas tūres (UCI 2. kategorija) ceturtā posma kopvērtējumā līderis bija Andža Flakša komandas biedrs no "Holowesko Citadel Racing team" vienības Fabians Lainhards, kurš tuvāko sekotāju Česu Bolu no "SEG Racing academy" apsteidza par 11 sekundēm. Andžs, kuram šis ir pirmais starts jaunajā sezonā, darbojies komandas interesēs, bieži vien upurējot iespējas par augstām vietām cīnīties pašam.

Ceturtajā no kopumā septiņiem posmiem tika veikta 152 kilometru gara distance bez lieliem kāpumiem. Uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Pirms tā kontroli grupā uzņēmās "Holowesko Citadel" braucēji, nepieļaujot bīstamus atrāvienus.

Uzvaru posmā izcīnīja itāļu sprinteris Mateo Mosčeti, kura laiks distancē bija 3 stundas un 21 minūte. Otrā vieta Flakša komandas biedram Nikolaisam Brohneram, bet labāko trijnieku noslēdza britu komandas "JLT Condot" pārstāvis Metjū Gibsons (abi +00:00:00). Andžs Flaksis, pēc paveiktā darba komandas interesēs, finišēja 115. pozīcijā (+00:05:50).

Kopvērtējumā vadību saglabā Lainhards, kurš tagad par deviņām sekundēm apsteidz Metjū Gibsonu. Bols atkāpies uz trešo pozīciju (+00:00:11). Normandijas tūre turpināsies piektdien ar 174 kilometru garo piekto posmu. Sacensības noslēgsies svētdien.

Emīls Liepiņš un Māris Bogdanovičs

Itālijā ceturtdien sākās UCI 1. kategorijas četru dienu garais velobrauciens "Coppi e Bartali", kurā pērn otro vietu kopvērtējumā izcīnīja Toms Skujiņš, bet 1999. gadā triumfu guva Romāns Vainšteins. Šajā gadā Latvijas godu sacensībās aizstāv Emīls Liepiņš ("One Pro Cycling") un Māris Bogdanovičs (“Amore & Vita Selle SMP").

Pirmajā dienā dalībniekus sagaidīja divi pārbaidījumi – grupas brauciens un komandu brauciens. 97,8 kilometru garajā grupas braucienā ar izteiktu kāpumu katrā no trīs apļiem uzvarētāja liktenis izšķīrās starp bijušo Toma Skujiņa komandas biedru Losonu Kredoku ("EF Eduaction First – Drapac p/b") un "LottoNL Jumbo" pārstāvis Paskālu Ēnhornu. Pēdējos metros pārāks bija Ēnhorms, kura laiks distancē bija 2 stundas 12 minūtes un 43 sekundes. Otrais palika Kredoks, bet tuvākā sekotāju grupa finišēja vien 1 minūti un 7 sekundes pēc uzvarētāja. Ātrākais tajā izrādījās itāļu sprinteris Dāvids Ballerini.

No Latviešiem – dobelnieks Māris Bogdanovičs zaudēja kontaktu no pirmās lielās grupas izšķirošajā kāpumā un finiša līniju šķērsoja 135. pozīcijā (+00:07:26). Tehniskas likstas šajā posmā vajāja Emīlu Liepiņu, kura velosipēdam vairākkārt sēdekļa stute krita rāmī. Liepiņš finišēja vienā grupā ar Bogdanoviču, tiekot ierindots 133. pozīcijā.

Vakarā notika komandu brauciena sacensības. Ātrāko laiku sasniedza "Sky" jaunāko braucēju sastāvs, kas 13,3 kilometru garo distanci veica pēc 14 minūtēm un 44 sekundēm (vidējais ātrums 54,1 kilometrs stundā). Otrā vieta poļu pro kontinentālajai komandai "CCC Sprandi Polkowice", kas britu vienībai zaudēja desmit sekundes. Trešie palika "Mitchelton Scott" vīri, kas arī uzvarētājiem zaudēja desmit sekundes.

Emīla Liepiņa pārstāvētā "One Pro Cycling" jau pašā distances sākuma daļā palika bez diviem saviem sportistiem, kurus skāra tehniskas likstas. Finišu britu vienība sasniedza pēc 15 minūtēm un 23 sekundēm (vidējais ātrums 51,8 km/h). Tas 25 komandu konkurencē deva 14. vietu (+00:00:39). Māra Bogdanoviča "Amore Vita Selle SMP" finišēja ar 24. labāko laiku, uzvarētājiem zaudējot 1 minūti un 12 sekundes.

Velobrauciens turpināsies piektdien ar 130 kilometru garo un kāpumiem bagāto posmu. Sestdien gaidāms līdzenuma etaps, bet svētdien sacensības noslēgsies ar individuālo braucienu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv