Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms labāko desmitniekā "Cyprus Sunshine" otrajā posmā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms labāko desmitniekā "Cyprus Sunshine" otrajā posmā
Mārtiņš Blūms
Foto: Publicitātes

Latvijas elites MTB riteņbraucējs Mārtiņš Blūms piektdien finišēja desmitajā vietā Kiprā notiekošajā UCI HC kategorijas MTB XC daudzdienu sacensību "Cyprus Sunshine" otrajā posmā. Kopvērtējumā latvietis pakāpies uz astoto vietu.

Otrajā "Cyprus Sunshine" velobrauciena posmā sacensību dalībniekus sagaidīja 52,2 kilometru gara distance ar 2154 augstuma metriem. Lielākais kāpums tika iekļauts trases pirmajā pusē, bet arī pēdējie kilometri veda kalnā augšup.

Par posma uzvarētāju kļuva ASV sportists Hovards Grotss no "Specialized" vienības. Viņš tehniski sarežģītajā trasē pavadīja 2 stundas 10 minūtes un 47 sekundes. Otro posmu pēc kārtas otrā pozīcija šveicietim Larsam Fosteram, kurš no Grotsa atpalika par 12 sekundēm. Labāko trijnieku noslēdza Mārtiņa Blūma komandas biedrs no "CST Sandd Amercian Eagle" vienības Sebastians Karstensens. Dānijas čempions uzvarētājam piekāpās par 19 sekundēm.

Mārtiņš Blūms šajā posmā izcīnīja desmito vietu (+00:01:35 aiz uzvarētāja). Kā norādīja pats sportists, tad smagajos kāpumos trīs reizes nācies zaudēt kontaktu no līderiem, tomēr allaž Mārtiņš prata piebraukt klāt līderiem. Sportists cer uz vēl labākām sajūtām atlikušajos posmos.

Ļoti veiksmīgas sacensības visai "CST Sandd Americian Eagle" komandai, jo labāko desmitniekā spēcīgajā konkurencē iekļuva kopumā četri šīs vienības sportisti. Tikmēr Jaroslavs Kulhavijs šajā posmā ieņēma piekto vietu, 33 sekundes aiz Grotsa. Pirmā posma uzvarētājs Tomass Litšers šodien saskārās ar tehniskām neveiksmēm un finišēja vien 55. vietā.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem līderis ir Fosters, kurš par 40 sekundēm apsteidz Karstensenu. Mārtiņš Blūms pakāpies uz astoto vietu, līderiem zaudējot 2 minūtes un 22 sekundes. Sacensības turpina 94 dalībnieki. Rīt sacensību dalībniekus sagaida 66,2 kilometru gara distance, kas būs garākais no posmiem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv