Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Nīderlande kļūst par pirmo pasaules čempioni riteņbraukšanas jauktajā stafetē

Nīderlande kļūst par pirmo pasaules čempioni riteņbraukšanas jauktajā stafetē
Nīderlandes riteņbraucēji priecājas par triumfu pasaules čempionāta jauktajā stafetē. Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes komanda svētdien ar uzvaru sāka pasaules čempionātu šosejas riteņbraukšanā, uzvarot jaunizveidotajā jauktajā stafetē.

Sacensībās, kas aizstāja komandu braucienu, izlases veidoja trīs vīri un trīs dāmas. Vispirms vīri veica 14 kilometru apli un, kad otrais vīru braucējs bija šķērsojis finiša līniju, sacensības sāka dāmas, kur arī rezultāts tika skaitīts pēc otrās finišējušās braucējas. Sacensībās Nīderlande finišēja pēc 38 minūtēm un 27 sekundēm, par 22 sekundēm apsteidzot Vāciju, bet par 51 sekundi - Lielbritāniju.

Lielbritānija vadībā atradās līdz pēdējās divas komandas bija sasniegušas finišu. Vispirms viņas apsteidza Vācijas sportisti, bet vēl pēc brīža labāki bija arī Nīderlande, kuras sastāvā brauca Kūns Bauvmans, Bauke Mollema, Joss van Emdens, Lusinda Branda, Rijanne Markusa un Amija Pitersa.

Iepriekš šogad Mollema, Pitersa un Markusa šajā distancē uzvarēja arī Eiropas čempionātā.

Pasaules čempionāts Jorkšīras reģionā Lielbritānijā notiks arī visu nākamo nedēļu. Latvija stafetē pārstāvēta netika, bet kopā mūsu valsts godu pasaules čempionātā aizstāvēs septiņi sportisti. Elites konkurencē grupas braucienā, kas notiks 29.septembrī, Latvija startēs savā spēcīgākajā sastāvā - par augstu vietu finišā cīnīsies Toms Skujiņš, Krists Neilands un Emīls Liepiņš. Savukārt individuālajā braucienā neviens no mūsu elites vīriem šajā gadā nestartēs.

Junioru puišu konkurencē pēc ranga kā pirmais no latviešiem dalībai pasaules čempionāta grupas braucienā atlasījies Pauls Rubenis. Bez viņa grupas braucienā startēs arī Roberts Andersons. Tikmēr individuālajā braucienā sevi apliecināt gatavs Kristiāns Belohvoščiks, kurš nozīmīgajām sacensībām gatavojas Itālijā. Junioru meiteņu grupā gan grupas, gan individuālajā braucienā startēs Līna Svarinska, kura arī jau ilgāku laiku aizvada treniņnomenti Itālijā.

Izmantotie resursi:
https://www.cyclingnews.com/races/u...


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.