Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Austrālijai zelts dramatiskā U-23 braucienā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Austrālijai zelts dramatiskā U-23 braucienā
Kempbels Fleikmors
Foto: AFP

Pirmdienas pēcpusdienā Spānijā noskaidroti medaļnieki UCI šosejas riteņbraukšanas pasaules čempionāta individuālajā braucienā U-23 vīriešu grupā.

Sacensības norisinājās spēcīgā lietū, kas īpaši pastiprinājās otrajā daļā, kad viens pēc otra trasē devās favorīti un pretendenti uz godalgām. Kopumā uz starta izgāja 63 sportisti no visas pasaules (ieskaitot Kataru, Singapūru, Hondarasu, Ruandu u.c.), bet vienīgais Latvijas izlases U-23 grupas pārstāvis šajā čempionātā Krists Neilands ("Rietumu-Delfin") izlaida individuālo startu un gatavosies piektdienas grupas braucienam. Tāpat nestartēja neviens no kaimiņiem lietuviešiem vai igauņiem.

Augstu latiņu konkurentiem uzstādīja portugālis Fereira Reiss no kontinentālās komandas "Banco BIC-Carmim". Portugāles riteņbraucējs ilgu laiku pavadīja līdera krēslā, līdz finišam tuvojās, iespējams, dienas galvenais favorīts īrs Raijens Mullens. Šovasar Īrijas čempiona titulu izcīnījušais Mullens vairāk nekā iespaidīgi uzsāka distanci, pirmos 12 kilometrus veicot ar ātrumu virs 53km/h un 20 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Sasniedzot finiša līniju, Mullens pārliecinoši nobīdija portugāli no līderpozīcijām un šķietami bija sagādājis Īrijai vēsturisku zelta medaļu.

Tomēr viss tā tik vienkārši neatrisinājās, un noslēdzošajos 13 kilometros veselu 21 sekundes deficītu pret Mullenu atspēkoja austrālietis Kempbels Fleikmors ("Avanti Racing Team", kontinentālā), par 0.48 sekundēm (!) finišā izraujot zelta pozīcijas un turpinot Austrālijas uzvaru sēriju čempionātā! Šodien austrāliešiem divi zelti un bronza. Kā pēdējais startēja un finišēja pašreizējais Eiropas U-23 čempions šveicietis Stefans Kuengs, kurš uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Pieminams, ka šodien Ponferadas lietū sacentās arī divi Latvijas riteņbraucēja Toma Skujiņa komandas biedri no "Hincapie Sportswear Development" team - amerikānis Robins Kārpenters un jaunzēlandietis Dions Smits. Amerikas U-23 vicečempionam Kārpenteram 23. vieta, bet Jaunzēlandes U-23 vicečempionam Smitam tikmēr 26. pozīcija.

Čempionāts turpinās rīt ar individuālajiem braucieniem junioriem un sieviešu elitei. Latvijas juniori šoreiz sacensības izlaidīs, bet dāmu konkurencē varēsim just līdzi Danai Rožlapai ("MySport-STEVENS") un Lijai Laizānei ("Vaiano-Fondriest"). Sacensību starts plkst. 15:30 pēc Latvijas laika.

UCI PASAULES ČEMPIONĀTS 2014

INDIVIDUĀLAIS BRAUCIENS U-23 VĪRIEŠIEM (36.2KM)

VVārdsUzvārdsValstsRezultāts
1.CampbellFlakemoreAustrālija43:49.94
2.RyanMullenĪrija+0.48
3.StefanKuengŠveice+9.22
4.FerreireReisPortugāle+19.32
5.MaximilianSchachmannVācija+37.84
6.JonathanDibbenLielbritānija+38.28

Notikumiem Ponferadā varam sekot arī twitterī.

Foto: AFP