Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs ceturtais pēc "Baltic Chain Tour" 2. posma

Bogdanovičs ceturtais pēc "Baltic Chain Tour" 2. posma
Māris Bogdanovičs
Publicitātes foto

Pēc otrās „Baltic Chain Tour” sacensību dienas "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandas braucējs Māris Bogdanovičs ieņem ceturto vietu.

Ceturtdien, 21.augustā, norisinājās UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciena „Baltic Chain Tour” otrais posms Latvijā, kad sacensību dalībnieki veica 157,7 kilometrus garu distanci no Rīgas līdz Siguldai. Pēc otrās sacensību dienas Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas līderis Māris Bogdanovičs ieņem augsto ceturto vietu kopvērtējumā.

Jau no pirmajiem distances kilometriem notika vairāki mēģinājumu atrauties un sacensību temps jau sākumā bija ļoti augsts – aptuveni 50 km/h. Pēc distancē pavadītas nepilnas stundas noformējās piecu braucēju atrāviens, kura vidū bija arī vēlākais otrā posma uzvarētājs Ivans Balikins no Krievijas izlases. Riteņbraucējiem, veicot sacensību otrā posma distanci, nācās saskarties ar skarbiem laikapstākļiem – spēcīgu lietu un zemu gaisa temperatūru.

Alpha Baltic/Unitymarathons.com komanda otrajā „Baltic Chain Tour” posmā nostartēja labi. Šajā posmā komandas galvenais uzdevums bija rūpēties par komandas līderi Māri Bogdanoviču. Visi komandas dalībnieki ar savu uzdevumu tika galā lieliski, kas ļāva M. Bogdanovičam atbraukt finišā galvenajā grupā, tādejādi ļaujot M. Bogdanovičam pacelties uz augsto 4.vietu kopvērtējumā.

Šodien, 22. augustā, notiks sacensību trešais posms, kad sacensību dalībnieki veiks 164,5 kilometrus garu distanci no Valmieras līdz Pērnavai (starts 12.00). Arī šajā posmā Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas uzdevums ir nemainīgs – aizstāvēt Māra Bogdanoviča intereses cīņā par augstu vietu „Baltic Chain Tour” kopvērtējumā.

„Baltic Chain Tour” jeb „Baltijas ceļa” velobrauciens ir tradīcijām bagāts un prestižs velobrauciens, kura pirmsākumi meklējami jau 1950. gados. „Baltic Chain Tour” norisinās no 20. līdz 24. augustam Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Velobrauciens sastāv no pieciem posmiem, kas kopumā ir 851,8 kilometrus gari.

Kopvērtējums pēc otrā posma:

VietaSportistsValstsKomanda
1.Clemens FANKHAUSERAustrijaTirol Cycling Team
2.Mykhaylo KONONENKOUkrainaKolss Cycling Team
3.Mathieu VAN DER POELBeļģijaBKCP Powerplus
4.Maris BOGDANOVICSLatvijaAlpha Baltic – Unitymarathons.com
5.Martin LAASIgaunijaRegional Team Saaremaa
6.Žydrūnas SAVICKASLietuvaNacional Team Lithuania
7.Maxim PODIKOVKrievijaItera – Katusha
8.Jan OELERICHVācijaTeam Stölting
9.Andris VOSEKALNSLatviJaRietumu – Delfin
10.Piotr KIRPSZAPolIJABDC Marcpol