Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Slovāks uzvar "Baltijas ceļa" Latvijas posmā, Bekmanim 10. vieta

Slovāks uzvar "Baltijas ceļa" Latvijas posmā, Bekmanim 10. vieta
Indulis Bekmanis
Foto: Zigismunds Zālmanis

Ceturtdien, 22. augustā Siguldā ar 179 km garu etapu noslēdzās vienīgais "Baltijas ceļa" posms Latvijā. Smiltenes – Siguldas etapā uzvarēja Patriks Tibors no Slovākijas izlases. Labākais no Latvijas pārstāvjiem Indulis Bekmanis ieņēma 10. vietu, kas kopvērtējumā latviešu braucējam ļāva pakāpties uz augsto 7.vietu, no līdera Pāvo Pājanena atpaliekot 37 sekundes.

„Baltijas ceļa” velotūres ceturtajā dienā, sacensības pārcēlās uz Latviju. Pēc vakardienas veiksmīgā starta, kurā augsto ceturto vietu izcīnīja Emīls Liepiņš no „Alpha Baltic”, Latvijas etapā varēja sagaidīt, ka mājas posmā var cerētu uz vēl augstāku rezultātu, jo tieši Smiltenes – Siguldas posms Latvijas komandām, no psiholoģiskā viedokļa ir viens no atbildīgākajiem. Pašreiz labākais no Latvijas braucējiem - Emīls Liepiņš pirms Latvijas etapa ieņēma 12. vietu kopvērtējumā un sesto vietu jauno braucēju ieskaitē. Pamatoti ļaujot tieši, viņu uzskatīt par vienu no favorītiem uz goda pjedestālu, jo atšķirībā no „Baltijas ceļa” posmiem Somijā un Igaunijā, tad Latvijā apbalvos etapa trīs ātrākos braucējus.

Pirmais izrāviens norisinājās 12. kilometrā, Reinis Andrijanovs („Alpha Baltic/ Unitymarathon.com”) kopā vēl ar diviem braucējiem – Viktoru Šmalko („Itera - Katusha”) un Jensu Adamsu no kopvērtējuma līdervienības „BKCP Powerplus”. Atrāviens nebija liels, aptuveni 50 metri. Īsā laikā izrāvienu sadeldēja un braucēji atgriezās pamatgrupā. Pēc nobrauktiem 17 kilometriem, braucēju vidējais ātrums bija 50 km/h. Vēlāk septiņu braucēju grupa, 24 kilometrā veica izrāvienu, kura rezultātā 26 kilometrā izveidojās divas līderu grupas, atstarpe starp tām bija nepilni 100 metri. Arī šoreiz mēģinājums izvirzīties vadībā noslēdzāss pēc sešiem kilometriem, kad abas līderu grupas sakļāvās un apvienojās ar pamatgrupu kolonnā.

Dalībniekiem sasniedzot Valmieras apvedceļu, no pamatgrupas bija atdalijušās divas nelielas grupas, aptuveni 14 braucēji katrā no tām, kuras pamatgrupa noķēra 38 kilometrā. Pēc desmit kilometriem izveidojās atrāviens 20 braucēju sastāvā, kuriem 50 kilometrā pievienojās vēl desmit braucēji. Pārsvars par pamatgrupu sasniedza 15 sekundes. Salīdzinot ar sacensību sākumu, kad gaisa temperatūra bija +18 grādi un nedaudz smidzinot lietum, tad aptuveni distances vidū, gaiss iesila līdz +21 grādam.

Nākamais nopietnais izrāviens tika veikts 68 kilometrā. Līderu grupā sastāvēja no 20 braucējiem, kuru sastāvā atradās Latvijas pārstāvji, divi braucēji no „Rietumu Delfin” – Andris Smirnovs un Andris Vosekalns, kā arī Kristofers Rācenājs no „Alpha Baltic”. Pamatgrupa atradās 50 sekunžu attālumā no līderiem. Pēc desmit kilometriem, Alo Jakins „Peloton” un Volodimirs Gomeņuks „Kolss Cycling”, veica izrāviena mēģinājumu, bet divus kilometrus vēlāk, braucēji sakļāvās vienā grupā. Turpmākajos kilometros norisinājās vairāki izrāvieni mēģinājumi, bet reāli apdraudējimu peletonam netika veikti. Matejs Jurko no Slovākijas nacionālās komandas un Oleksandrs Martijenko „ISD Continental”, 90 kilometrā veica izrāvienu

. Pirmajā kalnu sprinta etapā, kas veda augšā pa Siguldas kalnu, ātrākais bija Sergejs Grečins no „Torku Seksport”, pēcāk sekoja vairākas atrāvienu grupas, kurā no Latvijas pārstāvjiem sekmīgāki bija „Alpha Baltic” braucēji – Indulis Bekmanis un Emīls Liepiņš. Pēcāk izveidojās neliela grupa – 15 braucēju sastāvā, kura iespēja atrauties no pamatgrupas 100 metrus. Jāuzsver, ka Siguldas kalns vairākiem braucējiem sagādājā grūtības un dažiem pēc tā arī sacensības beidzās, jo atpalika no līderiem vairāk kā atļauts.

Lai arī braucēji distancē mēģināja kāpināt tempu un vairrākārtīgi izraustīt grupu, bet sekmīgi neviens no tiem nerealizējās, kad līdz distances mērķa atzīmei palika 50 kilometri, braucēji atradās vienā grupā. Andris Smirnovs („Rietumu Delfin”), kurš vēl kalnu etapā atradās grupas lejasgalā, izcīnīja uzvaru otrajā starpfinišā, kas reizē arī bija pirmais no diviem sprinta etapapiem. Vēl līdz Latvijas etapam, neviens no Latvijas komandu pārstāvjiem, nebija izcēlies ar ātrāko rezultātu kādā no starpfinišiem. Labākais, kā jau minējām bija Reinis Andrijanovs, kurš ierindojās otrajā pozīcijā Otepes kalnu starpfinišā. Diemžēl šajā posmā Andrijanovs saņēma 20 sekunžu sodu par braukšanu aiz transporta līdzekļa tā saucamajā aizvējā.  Distances turpinājumā, 130 kilometrā vadību pārņēma septiņu braucēju grupa, kurā atradās arī Andris Vosekalns „Rietumu Delfin” un Indulis Bekmanis „Alpha Baltic”.

Pirms otrā kalnu sprinta posma, 132 kilometrā līderpozīcijas saglabāja septiņu braucēju grupa ar A. Vosekalnu un I. Bekmani ierindā, no kuras par 15 sekundēm atpalika otra grupa ar Peteru Prūsu „Rietumu Delfin” sastāvā. Pamatgrupa, kurā atradās pārējie Latvijas komandu braucēji, atpalika par vienu minūti un desmit sekundēm. Tomēr pēc desmit kilometriem abas grupas apvienojās, papildus divi braucēji no pamatgrupas un 18 braucēju sastāvā sacentās pēdējā kalnu etapā.

Uzvarētājs noskaidrojās vien pēdējā kalnu etapā īsi pirms finiša, uzvaru izraujot, Patrikam Tiboram no Slovākijas izlases. „Jūtos gandarīts par sasniegto, distances laikā turējām augstu tempu, kas ļāva neatslābināties ne mirkli. Pēdējā kalnā pirms finiša, kad izdevās veikt izšķirošo izrāvienu sapratu, ka šodien ir mana diena, jo pēdējo posmu braucu viens pats,” tā savu uzvaru komentēja P. Tibors. Pēc izcīnītās uzvaras Siguldā, „Baltijas ceļa” 4. posmā, P. Tibors nodrošinājā vietu Slovākijas izlasē uz pasaules čempionātu, kas notiks septembrī, Itālijā.

Līderu grupa, kuru veidoja 18 braucēji, tostarp trīs Latvijas pārstāvji, galveno lūzumu piedzīvoja brīdī, kad igaunis Rene Mandri („Peloton”) izraustīja grupu, ko veiksmīgi izmantoja jau minētais P. Tibors. Latviešu braucējiem, kā paši atzina pēc finiša, vienkārši pietrūka spēka. Tomēr kā atzīst Andris Vosekalns, tad viss vēl nav noslēdzies un latvieši turpinās cīņu par uzvaru daudzdienu velotūrē. Diemžēl Armands Becis „Rietumu Delfin” neiekļāvās laika limitā, līdz ar to, tiekot noņemts no distances. Tas nozīmē, ka „Rietumu Delfin” paliks piecu vīru sastāvā, jo gadījumā, ja braucējs neiekļaujas laika limitā, tad viņš sacensības vairs neturpina. Sacensības pārcelsies uz Lietuvu, kur dalībnieki pēc atpūtas dienas, mēros 154 km garo etapu no Paņevežas līdz Utenai.

Velotūre "Baltijas ceļš", 4.posms "Smiltene - Sigulda", 179 km

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

 

  

 

VVārds, UzvārdsValstsKomandaLaiks/Pārsv.
1Patriks TiborsSlovākijaNSL3st 52'24"
2Ivans SavickijsKrievijaNTR5"
3Pāvo PājanensSomijaTWD10"
4Renē MandriIgaunijaPEL"
5Filips ValslebensVācijaBKP"
6Anatolijs PahtusovsUkrainaISD"
7Andrejs MizurovsKazahstānaTRK"
8Židrūns SavicksLietuvaNTL"
9Sergijs GrečinsUkrainaTRK23"
10Indulis BekmanisLatvijaALB28"

 

Velotūre "Baltijas ceļš", kopvērtējums

VVārds, UzvārdsValstsKomandaLaiks/Pārsv.
1Pāvo PājanensSomijaTWD15st 50'56"
2Filips ValslebensVācijaBKP9"
3Ivans SavickijsKrievijaNTR10"
4Patriks TiborsSlovākijaNSL26"
5Židrūns SavicksLietuvaNTL32"
6Sergijs GrečinsUkrainaTRK33"
7Indulis BekmanisLatvijaALB37"
8Renē MandriIgaunijaPEL44"
9Anatolijs PahtusovsUkrainaISD47"
10Andrejs MizurovsKazahstānaTRK47"

 

 

Izmantotie resursi:

lrf.lv

Baltic Chain Tour


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.