Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas riteņbraucējs par agresīvu uzvedību diskvalificēts uz pusgadu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas riteņbraucējs par agresīvu uzvedību diskvalificēts uz pusgadu
Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) valde pirmdien nolēma diskvalificēt velobraucēju Artūru Roni par agresīvu uzvedību, kas grauj šī sporta veida reputāciju, informē organizācija. Sportists diskvalificēts uz sešiem mēnešiem.

2018. gada 16. maijā Biķernieku sporta kompleksajā trasē, Rīgā notika LRF kalendārā iekļautajās šosejas riteņbraukšanas sacensību "Vipsport veloapļi" piektais posms. Kādā epizodē kāds mazāk pieredzējis sportists līkumā izraisīja kritienu peletonā, uz ko Artūrs Ronis vaininiekam ne tikai vairākkārt iesita, bet pēc tam arī guļošam iespēra. Ronis pēc tam federācijai apgalvojis, ka abi sportisti turpinājumā kopā draudzīgi finišējuši un cietušajam neesot pretenziju pret vaininieku.

Kā pastāstīja LRF, "Vipsort veloapļus" var nosaukt par treniņsacensībām. Vēl nesen tās nebija LRF kalendārā un federācija apsvēra iespēju tajā liegt iespēju piedalīties licencētiem sportistiem, tomēr organizatori izpildīja minimālās prasības un tagad tās ir iekļautas federācijas kalendārā. Šī incidenta dēļ LRF varētu turpmāk aizliegt vienlaikus braukt kopā licencētiem un nelicencētiem riteņbraucējiem.

Izskatot šo konkrēto incidentu, LRF tiesnešu kolēģija nolēma rosināt valdi šo sportistu diskvalificēt un uzlikt naudas sodu. Federācijas valde pirmdien bija lemttiesīga divu locekļu sastāvā - piedalījās Ivo Čerbakovs un Artis Ozols. Tika saņemti un izskatīti paskaidrojumi no pārkāpuma veicēja un sacensību organizatoriem.

Valde konstatēja, ka LRF tiesnešu kolēģija, vadoties no Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) noteikumu punkta 12.1.005 (agresīva uzvedība, kas izraisa riteņbraukšanas sporta reputācijas graušanu), rosina piešķirt sešu mēnešu diskvalifikāciju no LRF kalendārā esošajām Latvijas riteņbraukšanas sacensībām licencētajam sportistam Artūram Ronim, turklāt, vadoties no UCI noteikuma punkta 12.1.040.29 (nepieklājīga uzvedība, agresija), aicina LRF valdi sodīt pārkāpēju, nosakot naudas sodu 200 Šveices franku apmērā [apmēram 170 eiro].

LRF valde pirmdien apstiprināja minēto kolēģijas lēmumu.

Izmantotie resursi:
lrf.lv