Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ķekavas velomaratonā trīskāršu uzvaru svin Eiropas čempioni

Krišs Upenieks

Ķekavas velomaratonā trīskāršu uzvaru svin Eiropas čempioni
Foto: Zigismunds Zālmanis

Sestdien, 20. maijā, Pierīgā jau ceturto gadu pēc kārtas tika aizvadīts vērienīgais Ķekavas velomaratons, kas vienkopus pulcēja gan pieredzējušus riteņbraukšanas profesionāļus, gan arī citus šī sporta veida cienītājus dažādās vecuma un kvalifikācijas grupās. Līdzās pašmāju velobraucējiem uz starta līnijas stājās arī vairāki kaimiņvalsts Lietuvas pārstāvji. Šogad sacensību sporta distances uzvarētāja titulu izcīnīja Rietumu Banka - Rīga komandas sportists Peeter Pruus, bet sieviešu konkurencē triumfēja lietuviete Ernesta Strainyte (Šilalės SM-DSK Kvėdarna). Apliecinājuši spēkus kādā no četrām velo distancēm, pasākuma dalībnieki visas dienas garumā baudīja siltos laika apstākļus un nodevās dažādām izklaides aktivitātēm.

Sacensību programma jau tradicionāli tika atklāta ar enerģiskām bērnu sacensībām, kurās cīņassparu demonstrēja paši mazākie velosipēdu stūrētāji, un drīz pēc tam sekoja arī izaicinājumiem bagātā Sporta distance. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz tās dalībniekiem bija jāmēro 80 km garš ceļa posms, kas veda ne tikai pa šoseju, bet arī pa grunts segumu, padarot trasi īpaši aizraujošu un piešķirot tai nepieciešamo devu asuma. Jau pēc nepilnām 2h sīvā konkurencē tika noskaidroti brauciena līderi. Uzvarētāja titulu šoreiz izcīnīja 2016. gada Eiropas čempions MTB disciplīnā – pašmāju komandas Rietumu Banka – Rīga pārstāvis Peeter Pruus, kurš uzrādīja teicamu laiku - 1h, 51 min un 15 sek.

Uzreiz aiz viņa finišēja Latvijas rezultatīvākais ātrslidotājs un vairāku Eiropas čempionātu zelta medaļu ieguvējs Haralds Silovs (1:51:16), no pirmās vietas atpaliekot vien par nieka sekundi, savukārt kā trešais ātrākais goda pjedestālu noslēdza savulaik šosejas riteņbraukšanas čempionāta titulu ieguvušais Doltcini Cycling Team Latvia komandas sportists Kalvis Eisaks ar laiku 1h, 51 min un 21 sek. Sieviešu konkurencē pārliecinoši rezultatīvākās izrādījās kaimiņvalsts Lietuvas braucējas, un tikai ar fotofiniša palīdzību bija iespējams noteikt šī gada distances uzvarētāju. Tādējādi pirmajā vietā nepārspēta ierindojās Ernesta Strainyte no velokomandas Šilalės SM-DSK Kvėdarna, kuras sniegums bija 1h, 51 min un 40 sek., bet viņas komandas biedrenes Juste Juškevičiūte (1:51:40) un Gintarė Kiupelytė, finišējot gandrīz plecu pie pleca, finālā ieguva godpilno otro un trešo vietu.

Turpinājumā īsi pirms pusdienlaika starta šāviens tika dots arī kā vienmēr plaši pārstāvētajai Ģimeņu distancei, kas krāšņā parādes braucienā vienoja aktīvākās ģimenes un draugu kolektīvus no visas Latvijas. Košākās, saliedētākās un izdomas bagātākās komandas sacentās arī par vērtīgām pārsteiguma balvām astoņās dažādās nominācijās. Visbeidzot, kā noslēdzošā distance Ķekavas velomaratona ietvaros startēja 45 km garais Tautas brauciens. Par tā uzvarētāju jau otro gadu pēc kārtas kļuva komandas Noname Cycling Project pārstāvis Jānis Rubiks, aiz sevis atstājot Robertu Andersonu (ELKOR) un Aivaras Mikuti (Šilalės SM-DSK Kvėdarna). Arī šajā distancē dāmu kategorijā uzvarētāju titulu izcīnīja Lietuvas sportistes. Ātrākā no viņām bija Fortuna Veloman braucēja Akvile Gedraityte, bet otro un trešo vietu attiecīgi ieguva viņas komandas biedrenes Paulina Patinskaite un Karolina Motejūnaite.

Informāciju sagatavoja:
Daiga Zīmele | Maratoni.lv