Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Urans pirmoreiz uzvar braucienā uz laiku un kļūst par līderi

Urans pirmoreiz uzvar braucienā uz laiku un kļūst par līderi
Rigoberto Urans Urans
Foto: La Presse/Scanpix

Prestižajā daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" aizvadīts 12. sacensību posms. Braucienā uz laiku uzvarēja Rigoberto Urans, kurš kopvērtējumā apsteidza Kadelu Evansu un kļuva par pirmo kolumbietis, kurš bijis "Giro d'Italia" kopvērtējuma vadībā.

Pēc 11 posmiem sacensību līderis bija austrālietis Kadels Evanss, kurš Uranu apsteidza par 57 sekundēm. Tika gaidīts, ka Evanss starpību palielinās vai vismaz noturēs to līdzšinējā līmenī, taču notika pretējais.

Urans aizvadīja labāko braucienu uz laiku karjerā, šajā disciplīnā izcīnot pirmo uzvaru un ne tikai noķerot Evansu kopvērtējumā, bet viņu arī apsteidzot. Tagad Urana pārsvars pār Evansu ir 37 sekundes. Trešo pozīciju kopvērtējumā saglabāja polis Rafals Majka, bet nīderlandietis Vilko Keldermans no septītās vietas pakāpās uz piekto.

"Tas ir neticami, esmu patiesi pārsteigts. Nebiju domājis, ka uzvarēšu," pēc posma beigām sacīja Urans. "Tā ir lieliska diena gan komandai, gan man pašam. Ziemā paveicu lielu darbu. Biju ceturtais Romandijā, kas bija laba zīme. Esmu tiešām pārsteigts."




"Giro d'Italia", 12.posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.R. UransKolumbijaOmega Pharma – Quick-Step57:34
2.D.UlisiItālijaLampre-Merida+1:17
3.K.EvanssAustrālijaBMC Racing Team+1:34
4.R.MajkaPolijaTinkoff-Saxo+1:39
5.Dž.BrambillaItālijaOmega Pharma – Quick-Step+1:53

"Giro d'Italia", kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.R.UransKolumbijaOmega Pharma – Quick-Step49:37:35
2.K.EvanssAustrālijaBMC Racing+0:00:37
3.R.MajkaPolijaTinkoff-Saxo+0:01:52
4.D.PocovivoItālijaAG2R La Mondiale+0:02:32
5.V.KeldermansNīderlandeBelkin+0:02:50

Izmantotie resursi:
Giro D'Italia 2014: Stage 12 Results |...


, 2014-05-23 01:03, pirms 10 gadiem
tagad tik jagaida dopu testi
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

Liepiņam 95. vieta Romandijas velobrauciena pirmajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš trešdien ierindojās 95. pozīcijā UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Romandie" pirmajā posmā.
Ģ.Harkins un O.J.Skrapcis uz pjedestāla. Foto: LRF.

Latvijas riteņbraucējiem panākumi Lietuvā un pieredze Beļģijā

Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins izcīnījuši godalgas Lietuvā notiekošajās valsts mēroga šosejas riteņbraukšanas sacensībās. Tikmēr Kate Ketrīna Skujiņa Beļģijā finišēja 54. vietā prestižās “Gent – Wevelgem” U17 grupas velobraucienā.
Toms Skujiņš
Foto: Getty Images
1

Skujiņam jauns karjeras rekords – 28. vieta pasaules rangā

Trīs vietu kāpumu aktuālajā UCI Pasaules rangā šosejas riteņbraukšanā veicis Baltijas valstu šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad ieņem sev rekordaugsto 28. vietu. Nāciju rangā Latvija 124 valstu konkurencē saglabā 23. pozīciju, kas dod četras vietas dalībai šī gada Pasaules čempionātā.