Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Elkor Rīgas velomaratona" dalībniekiem būs iespēja atbalstīt Gustavu Pētersīli

Toms Markss
Toms Markss

"Elkor Rīgas velomaratona" dalībniekiem būs iespēja atbalstīt Gustavu Pētersīli
Aleksejs Saramotins (pa vidu)
Foto: Zigismunds Zālmanis

Trešdien, 22. aprīlī, "Elkor Rīgas velomaratona" rīkotāji – "Igo Japiņa sporta aģentūras" direktors Igo Japiņš, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs un "Elkor" valdes loceklis Ronalds Feldmanis informēja, ka arī šogad populārā velonotikuma starta un finiša zona būs 11. novembra krastmalā. Par katru dalībnieku, kurš, neatkarīgi no izvēlētās distances, pieteiksies pārstāvēt "Nutrilite" komandu, kompānija "Amway" ziedos 2 EUR Gustava Pētersīļa rehabilitācijai.

Šogad "Elkor Rīgas velomaratons" notiks jau 32. reizi. Ikviens aktīvās atpūtas cienītājs tiks aicināts piedalīties kādā no trijām distancēm. Licencētie sportisti aicināti pieteikties 94,8 kilometrus garajai "Dion" sporta distancei. Amatieriem, uzņēmumu kolektīviem un draugu kompānijām lieliski piemērota būs 31,6 kilometru garā "Spice" tautas distance, kuras uzvarētājiem tiks pasniegti arī Rīgas domes kausi. Bet visas Latvijas ģimenes aicinātas piedalīties 15,8 kilometru garajā "Amway" ģimenes braucienā. Pagājušajā gadā velomaratonā piedalījās vairāk nekā 4 000 dalībnieku. Paredzams, ka šoreiz riteņbraucēju skaits būs vēl lielāks.

Igo Japiņš - "Elkor Rīgas velomaratona" rīkotājs : "Rīgas pilsēta daudz dara riteņbraucēju labā, tādēļ mums ir iespēja parādīt cik daudz mēs esam. Esam gandarīti, ka par velomaratona galveno atbalstītāju kļuvis "Elkor". Ceram, ka sadarbība turpināsies arī nākamajos gados. Šajā gadā velomaratona dalībniekus sagaida jaunumi trasē, jo daļa no tās virzīsies arī pa Vecrīgas bruģētajām ielām. Aicinu visus ņemt dalību vērienīgajā velonotikumā!"

Jau no "Elkor Rīgas velomaratona" pirmsākumiem tā atbalstītājs un līdzorganizators ir Rīgas dome. Arī šajā gadā velomaratonā domes darbinieku komanda būs kupli pārstāvēta.

Juris Radzēvičs – Rīgas pilsētas izpilddirektors: “Pašvaldība daudz domā un strādā pie draudzīgas un harmoniskas veloinfrastruktūras izveides. Mēs vēlamies gan savienot attālākas apkaimes ar pilsētas centru, gan pilnveidot arī centra infrastruktūru tā, lai rīdzinieki un pilsētas viesi var pārvietoties ērti. Domāju, ka tādi pasākumi kā Rīgas velomaratons noteikti popularizē šo sportisko pārvietošanās veidu. Novēlu visiem patiesu prieku gan velomaratonā, gan ikdienā, piekopjot veselīgu dzīvesveidu!”

"Elkor Rīgas velomaratona" galvenā atbalstītāja "Elkor" valdes loceklis Ronalds Feldmanis: “ELKOR regulāri atbalsta aktīva dzīvesveida pasākumus, tādus kur var piedalīties gan nopietni sportisti, gan arī amatieri un ģimenes ar bērniem. Velomaratons pulcēs vairākus tūkstošus velobraucējus, tādējādi radīsim kopības sajūtu un veicināsim zaļo domāšanu Latvijā. ELKOR aicina iedzīvotājus būt aktīviem un piedalīties velomaratonā, tādējādi atbalstot smagu traumu guvušo BMX braucēju Gustavu Pētersīli."

Pateicoties kompānijas "Amway" sociālajai iniciatīvai, ikvienam dalībniekam reģistrējoties kā "Nutrilite" komandas dalībniekam neatkarīgi no izvēlētās distances būs iespēja atbalstīt talantīgo Latvijas sportistu Gustavu Pētersīli. Pēc smaga kritiena treniņa laikā, patlaban Gustavs atlabst no nopietnas traumas. "Nutrilite" komandas patrons un Olimpiskais medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš informēja sabiedrību, ka par katru dalībnieku, kurš pārstāvēs “Nutrilite” komandu, kompānija "Amway" ziedos 2 Euro G. Pētersīļa rehabilitācijai, uzsverot, ka dalībniekiem tas nemaksā neko papildus.

Preses konferencē piedalījās profesionālais šosejas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, kurš nesen kā izcīnīja augsto 13. vietu prestižajā "Parīze – Rubē" velobraucienā. Viņš pastāstīja par saviem aizvadītajiem Rīgas velomaratoniem, kā arī mudināja iecienītajā velonotikumā piedalīties ikvienu aktīvās atpūtas cienītāju.

Klātesošos uzrunāja arī sporta zinātņu doktore, fitnesa studijas Vingrosev.lv vadītāja, sertificēta fizioterapeite Ieva Kundziņa, kura veica un zinātniski pētījumā pierādīja, ka riteņbraukšana izdala laimes hormonus. Speciāliste aicināja piedalīties “Elkor Rīgas velomaratonā” un gūt pozitīvos laimes hormonus, ko sniedz pārvietošanās ar divriteni.

Iepriekšējā pieteikšanās "Elkor Rīgas velomaratonam" mājaslapā velo.lv turpināsies līdz pat 26. maijam. Reģistrācija iecienītajām sacensībām tiks organizēta arī Elkor Plaza (Brīvības ielā 201) un Elkor Sports (Kārļa Ulmaņa gatvē 114) veikalos Rīgā.

Šogad "Elkor Rīgas velomaratona" rīkotāji dalībniekiem piedāvā īpašas cenas. Šobrīd tās ir robežās no 1 līdz 15 EUR. Reģistrējoties "Amway" ģimenes braucienam, tiek piedāvāts īpašs komplekts - vienam pieaugušajam ar trim bērniem dalības maksa kopā ir tikai 5 EUR, savukārt diviem pieaugušajiem un diviem bērniem - kopā 10 EUR.

Izmantotie resursi:
velo.lv