Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Neilands un Skujiņš sestdien startēs pasaules garākajā klasikā ''Milāna – Sanremo''

Toms Markss
Toms Markss

Neilands un Skujiņš sestdien startēs pasaules garākajā klasikā ''Milāna – Sanremo''
Krists Neilands Latvijas čempiona kreklā
Foto: Israel Cycling academy

Sestdien Itālijā jau 110. reizi norisināsies pasaules garākās viendienas profesionālās sacensības – ''Milāna – Sanremo'' velobrauciens. Pirmajā sezonas riteņbraukšanas monumentā startēs arī Toms Skujiņš un Krists Neilands, kurš pērn ieguva lielu atpazīstamību pēc sava varenā uzbrukuma ''Podžio'' kalnā.

''Milāna – Sanremo'' ir pirmais no pieciem riteņbraukšanas monumentiem. Šāds statuss tiek piešķirts tikai pašām vēsturiskākajām un prestižākajām klasikām, kas joprojām pulcē izcilākos pasaules velosportistus. ''Milāna – Sanremo'', kas šogad norisināsies jau 110. reizi, tiek dēvēta arī par sprinteru klasiku, jo šeit bieži vien uzvarētājs ir kāds no sprinteriem. Šīs ir arī pasaulē garākās profesionālās viendienu šosejas riteņbraukšanas sacensības. Šogad distances garums sasniegs teju 300 kilometrus.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad prestižā sacīkste pulcēs ļoti zvaigžņotu dalībnieku sastāvu. Uzvaras garšu klasikās atgūt centīsies Peters Sagans (''Bora – hansgrohe''), kuram ļoti nopietnu konkurence sagādās tādi vīri kā – Gregs Van Avermāts (''CCC''), Žiljēns Alafilips, Filips Žilbērs (''Deceuninck Quic – Step''), Arno Demārs (''FDJ''), Kalebs Evans (''Lotto Soudal''), Mateo Trentins (''Mitchelton – Scott''), Džons Degenkolbs (''Trek – Segafredo''), Dilans Grūenvegens (''Jumbo – Visma''), Mihals Kvajtkovskis (''Sky''), Maikls Metjūss (''Sunweb'') un citi. Ņemot vērā, ka neilgi pirms finiša iekļauti vairāki kāpumi, tostarp leģendārais “Podžio” kalns, uzvarēt iespējas ir arī klasiķiem un pat tiem, kas sevi apliecina kalnainās distancēs.

Latvijas sporta draugi ar īpaši interesi aicināti sekot divu mūsu valsts sportistu gaitām. Otro gadu pēc kārtas leģendārajā velobraucienā startēs 24 gadus vecais kuldīdznieks Krists Neilands (''Īsrael Cycling academy''), bet pēc gada pārtraukuma dalībnieku vidū būs arī 27 gadus vecais carnikavietis Toms Skujiņš (''Trek – Segafredo'').

Pasaules sporta uzmanības centrā pērn nonāca Krists Neilands, kurš veica uzbrukumu leģendārajā ''Podžio'' kilometrus (7 kilometrus pirms finiša). Ilgāku brīdi latvietis bija līderpozīcijās, bet tad viņu panāca un apsteidza titulētais itālietis Vinčenzo Nibali, kurš savu pārsvaru nosargāja līdz finišam. Kristam tikmēr cienījamā 23. vieta. Nevar izslēgt, ka līdzīga iespēja Kristam sevi apliecināt var rasties arī šajā gadā. Tikmēr Toms Skujiņš 2017. gadā, kad vēl pārstāvēja ''Caannondale'' komandas krāsas, iesaistījās dienas atrāvienā, kurā bija viens no aktīvākajiem tā dalībniekiem.

Sacensībām tiešraidē būs iespējams sekot kanālā ''Eurosport''.

Izmantotie resursi:
lrf.lv