Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pizika kausa izcīņa velokrosā startē ar Sorokina uzvarām Ikšķiles trepēs un Rīgas dubļos

Toms Markss
Toms Markss

Pizika kausa izcīņa velokrosā startē ar Sorokina uzvarām Ikšķiles trepēs un Rīgas dubļos
Dmitrijs Sorokins
Foto: Agnis Melderis

Nedēļas nogalē ar sacensībām Ikšķilē un Rīgā startēja Arvja Pizika kausa izcīņa velokrosā. Aizraujošajās un spraigajās sacensībās elites vīru grupā par uzvarētāju kļuva "Rietumu – Delfin" komandas riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins.

Bijušais Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Arvis Piziks, kopā ar Valmieras velovienību un citiem palīgiem, jau trešo gadu rudens mēnešos organizē Pizika kausa izcīņu velokrosā. Šīs sacensības ir ļoti aizraujošas un dinamiskas. Īpaši interesantas tās padara tas, ka velokrosā lielākajā daļā vecuma grupu ir noteikts riepu platuma ierobežojums, lai vēl vairāk sacensības līdzinātos Eiropā ļoti populārajam velokrosam (cyclocross).

Kopumā Pizika kausa izcīņā šogad paredzēti seši posmi dažādās Latvijas pilsētās un novados. Pirmie divi seriāla posmi tika aizvadīti jau aizvadītās nedēļas nogalē Ikšķilē un Rīgā. Sacensības kļuvušas vēl populārākās nekā pērn, par ko liecina pieaugošais dalībnieku skaits.

Ikšķilē, kur trases izveidē lielu roku pielika arī vietējais riteņbraukšanas treneris Kārlis Smilktens, dalībniekiem bija jāpievar gan tehniski posmi pa līdzenumu, gan arī pāris kāpumi, nobraucieni, kā arī mākslīgie šķēršļi, to vidū pēdējā laikā nebijuši garas trepes, kas sagādāja ne mazums grūtības, īpaši jaunajiem sportistiem.

Elites vīru grupā galvenais favorīts bija „Rietumu – Delfin” komandas riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins, kurš arī apliecināja savu favorīta statusu un izcīnīja visai drošu uzvaru. Daudz sīvāka cīņa izvērtās par otro vietu, kur "ebike Machine" pārstāvis Kristaps Ķipurs apsteidza Agni Apsi. Sieviešu elites grupā nepārspēta palika Igaunijas sportiste Mari Liis – Motus, aiz sevis atstājot Karolīni Varblani un Annu Ratnieci. Junioru M18 konkurencē triumfēja "NN Sporta kluba/ MSĢ" pārstāvis Dāvis Perševics, pārspējot Kristapu Jāni Rūsiņu un Niklāvu Aleksandru Čakšu.

16 gadus veco puišu konkurencē seriālu ar uzvaru sāka Igaunijas pārstāvis Markus Pajurs, apsteidzot Kristoferu Bindemani un Artūru Krastu (abi "NN Sporta klubs"). Senioru grupā nepārspēts palika Oskars Gailišs, otrais bija Rego Strazdiņš, kamēr vieta uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena Jurijam Šironam.

Jaunākajās vecuma grupās uzvaras svinēja – Viktorija Loiko, Arvo Godiņš, Miija Ojasild, Mārtiņš Maslovs, Krišjānis Ratnieks, Miks Meijers.

Dienu vēlāk vēl vairāk dalībnieki pulcējās Rīgā esošajā Mārupītes parkā. Šoreiz viņus pārbaudīja lielās dubļu vannas, kuras veicināja lietus. Trasē bija arī daudz tehnisku posmu, kā arī mākslīgo šķēršļu.

Elites vīru grupā arī šoreiz nepārspēts palika Dmitrijs Sorokins, bet otrais šoreiz jau bija smiltenietis un "Gandrs Merida" komandas pārstāvis Agnis Apse. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Kristaps Ķipurs. Igaunijas sportistu doiminance turpinājās sieviešu elites grupā, kur uzvara arī šoreiz Mari Liis – Motus. Senioru konkurencē otrais panākums tika Oskaram Gailišam. Junioru konkurencē ātrākais dubļainajās Mārupītes takās bija Dāvis Perševics, kuram sekoja Kristaps Rūsiņš un Jēkabs Cers. M16 grupā panākums šoreiz Kristoferam Bindemanim, aiz sevis atstājot kuldīdznieku Kristapu Pelčeru un igauņu sportistu Markusu Pajuru.

Uzvaras Rīgas posmā guva arī Viktorija Loiko, Alekss Krasts, Miina Ojasild, Mārtiņš Maslovs, Krišjānis Ratnieks un šī gada pasaules čempions BMX riteņbraukšanā braucējs Emīls Allers.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs