Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš: "Būšu labā formā, lai pasaules čempionātā cīnītos par rezultātu"

Skujiņš: "Būšu labā formā, lai pasaules čempionātā cīnītos par rezultātu"
Toms Skujiņš "Trek-Segafredo" formā. Foto no Trek-Segafredo arhīva

Vakardien ar sprinta etapu Parīzē noslēdzās "Tour de France". Vēlā vakara stundā pēc svinībām Toms Skujiņš atklāja, ka televīzijas ekrānos viņu varēsim vērot svētdien, kad Itālijā norisināsies pasaules čempionāts, kur trases reljefs ir stāviem pauguriem bagāts. Sarunā ar Sportacentrs.com viņš atklāja, ka visgrūtāk bijis 17. posmā, kur braucējus testēja 21 kilometru garš finiša kāpums.

Kā nosvinēji ar komandu "Tour de France" noslēgumu?
Nebija lielas svinības, jo šobrīd visā pasaulē situācija ir tāda, ka baigās svinības neviens netaisa. Pēc finiša visi autobusā pasēdējām un pacēlām glāzi par Ričiju [Portu - izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā], kad viņš atbrauca no apbalvošanas ceremonijas. Tad arī cilvēki sāka doties mājās, jo jau šodien daži devās uz nākamajiem mačiem. Beļģiem otrdien būs nacionālais čempionāts, bet pēc tam, kad atgriezāmies viesnīcā, aizgājām labās vakariņās ar vēl palikušajiem cilvēkiem.

Ričijs nesen paziņoja, ka dosies uz citu komandu, bet vēl nepateica galamērķi. Viņš vēl atzina, ka jaunajā komandā strādās kāda labā un upurēs savas ambīcijas, bet tas bija pirms viņš "Tour de France" kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu. Vai nebūs dīvaini, ka pēc karjeras labākā snieguma 35 gadu vecumā viņš grandtūrēs turpmāk pildīs palīga pienākumus, ja iepriekš minētais saglabāsies spēkā?
Viņa mērķis karjeras laikā bija sasniegt "Tour de France" pjedestālu, bet nav tā, ka viņam ir 21 gads. Nezinu, vai tas ir pārsteigums, bet tāda ir situācija.

Sociālajos tīklos izcēlies ar savu sajūtu raksturošanu "Tour de France" otrajā brīvdienā, publicējot video ar Ezi [Skujiņa suns].
Nejutos labi. Pēdējā nedēļa bija diezgan smaga. Vēl bija jāatjaunojas no kritiena, un joprojām viss dzīst. Patīkami nebija, bet komandai palīdzēju, cik varēju, un aizbraucu līdz finišam. Vēl viena Tūre pievarēta.

Toms Skujiņš "Tour de France" otrajā brīvdienā

Cik grūti vai viegli kalnu posmos bija noturēties "gruppetto" [braucēju grupa, kas atpaliek no peletona/līderu grupas un cenšas sasniegt finišu, iekļaujoties laika limitā] ?
Noturēties nebija grūti, bet vienreiz bija smagi aizbraukt līdz galam, jo tad [17. posmā] bija nepatīkams 21 kilometru garš finiša kalns, kas manam ķermenim nav radīts.

Augstkalne arī tev nav piemērota.
Jā, bet tur tas lielu lomu nespēlēja, jo augstkalne bija tikai pēdējos kilometros.

Cik lielu lomu spēlēji pēdējā posmā, kur sprinta finišā komandas biedrs Madss Pedersens finišēja otrais?
Visas dienas garumā palīdzēju Ričijam, lai viņam nebūtu jāiespringst. Kad nokrita Edvards Tēnss un saprata, ka vairs nevarēs palīdzēt, tad es pieslēdzos palīdzēt sprintam. Pēdējos apļos ir grūti ielēkt un palīdzēt. Jau distances garumā tiek apspriests, ka šajā vietā brauksim pa to pusi, bet tur pa to. Jau tiek izlemts, kurā trases daļā veiks konkrētas kustības, līdz ar to bija gŗūt tāi vienkārši ielēkt. Kaut kā izdevās palīdzēt, un biju priecīgs, ka Madss palika otrais.

27. septembrī jau ir pasaules čempionāts Itālijā, Imolā. Vai trases reljefu esi redzējis?
Profilu esmu apskatījies, bet tas ir jāredz dzīvē, lai tiešām saprastu, kas tur patiesībā ir un kas nav.

Cik labā formā būsi pēc nedēļas, ņemot vērā, ka nobrāzumi būs vēl vairāk sadzijuši?
Domāju, būšu pietiekami labā formā, lai pasaules čempionātā cīnītos par rezultātu. Tāpat uz turieni es nebrauktu.

Parasti pēc "Tour de France" liela daļa paraksta jaunus līgumus vai pagarina esošos. Vai jau esi sācis sarunas par jaunu līgumu?
Jā, esmu.

     [+] [-]

, 2020-09-21 14:35, pirms 4 gadiem
Malacis Toms! Ja paliks Trekā,varbūt biežāk atļaus pacīnīties par posmiem arī pašam,ne tikai vilkt līderus. Citās komandās parasti uzmana vienu,te vajadzēja ganīt divus.
Krists arī priekš pirmās tūres labi noturējās.