Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūms "Tour de France" un "Vuelta a Espana" uzvarām pievieno pasaules čempionāta bronzu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Frūms "Tour de France" un "Vuelta a Espana" uzvarām pievieno pasaules čempionāta bronzu
Kristofers Frūms
Foto: Sipa USA/Scanpix

Norvēģijā notiek pasaules čempionāts riteņbraukšanā, un vakar tika aizvadīts individuālais brauciens. Zelta medaļu izcīnīja Toms Dumulēns no Nīderlandes, savukārt Kristofers Frūms divām lielajām uzvarām pievienoja bronzas godalgu.

Toms Dumulēns, kurš maijā izcīnīja lielāko uzvaru karjerā, triumfējot "Giro d'Italia" kopvērtējumā, trasē devās 90 sekundes aiz Kristofera Frūma, kurš savukārt uzvarēja divās citās lielajās tūrēs – "Tour de France" un "Vuelta a Espana". Taču pusotra minūte trases beigās tika sadeldēta.

Noslēdzošajā 3,4 kilometrus garajā kāpumā Frūms demonstrēja labu sniegumu, no septītās vietas paceļoties līdz trešajai, tomēr topošais čempions Dumulēns bija neapturams. Cīņā par zeltu viņa tuvākais sekotājs bija slovēnis Primožs, kurš atpalika 57 sekundes. Tikmēr Frūms uzvarētājam zaudēja minūti un 21 sekundi.

"Svētdiena bija pārsteidzoša, jo uzvaru kopā ar komandu neviens negaidīja. Tā bija neticama diena. Šodiena nenesa pārsteigumus, jo tiku uzskatīts par vienu no favorītiem. Taču tieši tādēļ saglabāt mieru pirms starta bija grūtāk," pēc uzvaras sacīja Dumulēns. Viņš noslēdzošā kāpuma dēļ apsvēra iespēju atteikties no individuālā brauciena velosipēda un domāja par sēšanos mugurā kam ierastākam, taču beigās domas nemainīja, un tas atmaksājās.

Ilgu laiku vadībā atradās portugālis Nelsons Oliveira, kurš gan pirms lielā kāpuma nomainīja darbarīkus. Tomēr viņam nācās samierināties ar ceturto vietu, no Frūma atpaliekot septiņas sekundes. Savukārt pirmajā laika salīdzināšanas vietā bija tikai viens sportists, kurš no Dumulēna atpalika mazāk par desmit sekondēm – Rohans Deniss no Austrālijas. Tomēr cerības beidzās, distances otrajā pusē piedzīvojot kritienu, un beigās viņš finišēja astotais.

Svētdien notiks grupas brauciens, un Latviju tajā pārstāvēs divi riteņbraucēji – Krists Neilands un Aleksejs Saramotins.

Pasaules čempionāts, individuālais brauciens

VSportistsValstsLaiks
1.T. DumulēnsNīderlande44:41
2.P. RogličsSlovēnija+0:57
3.K. FrūmsLielbritānija+1:21
4.N. OliveiraPortugāle+1:28
5.V. KirjenkaBaltkrievija+1:28
6.Dž. MoskonsItālija+1:29

Izmantotie resursi:
UCI Road World Championships 2017: Elite Men -...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-21 11:16, pirms 7 gadiem
Par Rogliču interesanti: Rogličs ir bijušais tramplīnlēcējs, šajā disciplīnā trenējās un startēja no 2003. līdz 2011. gadam, 2007. gadā kļuva par Pasaules junioru čempionu.

     [+] [-]

, 2017-09-21 12:17, pirms 7 gadiem
un 2007 gadā Planicā ari piedzīvoja liktenīgo kritienu,kas zin nebutu šīs nelaimes par viņa velo talantiem neuzzinātu neviens.