Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kavendišs guvis pārliecību olimpiskajam sprintam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kavendišs guvis pārliecību olimpiskajam sprintam
Marks Kavendišs
Foto: Reuters/Scanpix

Izcīnījis 22. posmu uzvaru "Tour de France", britu sprinteris Marks Kavendišs jau skatās olimpisko spēļu virzienā. Piektdien Francijā gūtais panākums ļāvis Kavendišam iegūt papildus pārliecību pirms olimpiādes.

"Kad vienā "Tour de France" uzvari piecos sprintos (Kavendišam tas izdevās pērn), rodas liela apetīte uzvarēt vēl. Ir svarīgi uzvarēt tā, kā es to izdarīju. Pirms finiša bija 2000 metru kāpums, kas "tīrajiem" sprinteriem ir daudz," vakardienas uzvaru komentēja Kavendišs.

Pasaules čempions būs viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru arī rīt pēdējā posmā, kurā viņš centīsies atkārtot pirms gada iespēto.

Gatavojoties Londonas olimpiādei, "Sky" riteņbraucējs ir zaudējis deviņas mārciņas svara, lai varētu labāk nostartēt olimpiskajā trasē, kas sola ne tika līdzenumu.

"Šī gada tūrē bija daudz brīžu, kad kalni radīja pamatīgas mocības. Pabeigt tūri ar kādu uzvaru nozīmēs iegūt pārliecību. Bez tam svarīgi, ka mājās došos labā kondīcijā," piebilda Kavendišs.

Kavendišam Londonā par uzvaru grupas braucienā nāksies sacensties ar tādiem vīriem kā Peteru Saganu, Metjū Gosu, Andrē Graipelu un arī savu komandas biedru Edvaldu Boasonu Hāgenu.

"Jāskatās, cik labi spēs sadarboties Norvēģijas komanda, jo viņi visi pārstāv dažādas komandas," Kavendišs nav īsti pārliecināts par to, ka norvēģu sportisti Londonā spēs darboties kā vienots mehānisms, jo ikdienā startē dažādās profesionālajās komandās.

Izmantotie resursi:
AP