Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs velobrauciena "Tour of China I" kopvērtējumā ieņem 28. vietu

Jānis Pārums

Bogdanovičs velobrauciena "Tour of China I" kopvērtējumā ieņem 28. vietu
Māris Bogdanovičs

Piektdien, 20. septembrī, norisinājās sestais, noslēdzošais "Tour of China I" (UCI 2.1) daudzdienu velobrauciena posms, kurā riteņbraucējiem bija jāpārvar augstākās kategorijas kalns no 550 līdz 1300 metriem virs jūras līmeņa un jāstartē četrdesmit divu grādu temperatūrā pēc Celsija. Labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sestajā posmā uzrādīja "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" riteņbraucējs Māris Bogdanovičs, ierindojoties 31. vietā, un kopvērtējumā nodrošinot sev 28. vietu.

Velobrauciena kopvērtējumā līderpozīciju ar uzvaru 137,2 km garajā posmā sev nodrošināja Kirils Pozdnjakovs no „Synergy Baku Cycling Project”. Savukārt kopvērtējuma otrajā vietā ierindojās Konstantino Zabaja Gutjierezs, bet trešajā – Hosē Goncalves. Sacensību kopvērtējumā "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" riteņbraucējs Māris Bogdanovičs ierindojās 28. vietā, Indulis Bekmanis – 46. vietā, Reinis Andrijanovs – 60. vietā, bet Kristofers Rācenājs – 78. vietā.

Sestajā „Tour of China I” posmā Kirils Poznjakovs no „Synergy Baku Cycling Project” finišu sasniedza pēc 3 stundām, 43 minūtēm un 1 sekundes. Otrais finišēja portugālis Hose Goncalves no „La Pomme Marseille”, atpaliekot no līdera par vienu sekundi. Trešajā vietā ierindojās spānis Konstantino Zabaja Gutjierezs no „Christina Watches-Onfone”.

Labāko rezultātu sestajā posmā no Latvijas riteņbraucējiem uzrādīja Māris Bogdanovičs no "Alpha Baltic/Unitymarathons.com", ierindojoties 31. vietā un no līdera atpaliekot 9 minūtes un 26 sekundes. Pārējie "Alpha Baltic/Unitymarathons.com" riteņbraucēji sesto posmu noslēdza ar sekojošiem rezultātiem - Reinim Andrijanovam - 44. vieta, Kristoferam Rācenājam 58. vieta, Indulim Bekmanim 74. vieta.

"Alpha Baltic/Unitymarathons.com" riteņbraucējs Māris Bogdanovičs norāda: „Šajā sacensību posmā bija jāpievar divi visai ievērojami kalni, viens no tiem bija jau tūlīt pēc starta. Šo trases daļu gan man, gan komandas biedriem izdevās veiksmīgi pievarēt. Nākošais sarežģītākais trases elements bija trīspadsmit kilometru garais augšupejošais ceļš kalnā, tieši šeit izšķīrās sacensību rezultāts, jo riteņbraucēji sadalījās grupās. Kopumā šodienas posmā valdīja sīva konkurence, jo izšķīrās kopvērtējuma rezultāti.”

„Alpha Baltic/Unitymarathons.com" komandu sagaida neliels atelpas brīdis un jau 23. septembrī tā startēs „Tour of China II”. Komandas dalībnieki paredz, ka šajās sacensībās uzrādīs vēl labākus rezultātus, jo „Tour of China II” ir līdzenāks reljefs nekā „Tour of China I”.

„Tour of China II” (UCI 2.1) sacensības norisināsies no 23. līdz 30. septembrim, kurās sportistiem paredzēti seši posmi.

Informāciju sagatavoja:
Daina Saliņa, SIA „Alpha Baltic”