Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Preimanis kļūst par Latvijas čempionu MTB XCO riteņbraukšanā

Toms Markss
Toms Markss

Preimanis kļūst par Latvijas čempionu MTB XCO riteņbraukšanā
Matīss Preimanis trasē
Foto: Jānis Griņevičs

Svētdien Baldones pievārtē esošajā Riekstukalnā norisinājās Latvijas čempionāta sacensības MTB olimpiskajā (XCO) krosā. Par uzvarētāju elites grupā vīriem kļuva "DPA Cycling team" komandas riteņbraucējs Matīss Preimanis, bet starp dāmām nepārspēta palika "ebike machine" pārstāve Katrīna Jaunslaviete.

Latvijas čempionāta sacensības MTB XCO krosā arī šogad norisinājās Baldones apkaimē esošajā Riekstukalnā. Sacensību organizators un arī Latvijas kalnu riteņbraukšanas izlases treneris Normunds Noreiko, kopā ar palīgiem, izveidoja aizraujošu un dinamisku trasi. Viena apļa garums bija 4,5 kilometri. Atkarīgā no vecuma grupas, sportisti to veica no divām līdz sešām reizēm.

Kā pirmie distancē devās vīru elites grupas un junioru sportisti. Elitē pēc pirmā apļa vadībā atradās trīs sportistu grupiņa, kurā bija "DPA Cycling team" riteņbraucējs Matīss Preimanis, „ZZK” Cēsu sportists Arnis Pētersons, kā arī "Rietumu – Delfin" pārstāvis un viens no labākajiem Latvijas šosejas riteņbraucējiem Krists Neilands. Sacensību turpinājumā savu vadību pamazām sāka nostiprināt Preimanis, kuram sekoja Pētersons. Tikmēr Neilandu no labākā trijnieka nobīdīja "Trek team" sportists Oskars Muižnieks, kurš stabili turējās trešajā pozīcijā.

Pavērsiens notika priekšpēdējā aplī, kad Matīsa Preimaņa kritienu vienā no distances posmiem izmantoja cēsinieks Arnis Pētersons. Pirms pēdējiem 4,5 kilometriem sportistus šķīra mazāk nekā 20 sekundes. Atlikušajā daļā "DPA Cycling" sportistam tomēr izdevās nosargāt savas pozīcijas. Tādējādi Preimanis jau ceturto reizi pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu. Viņš distanci veica 1 stundās 27 minūtēs un 47 sekundēs. 12 sekundes vēlāk finiša līniju šķērsoja Pētersons, kuram otrā vieta. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Muižnieks. Labāko sešiniekā ierindojās arī Pēteris Janevics, Ivars Prokofjevs un Mārtiņš Blūms.

Junioru grupā pēdējā aplī uzvaru sev nodrošināja "NN Sporta kluba/MSĢ" pārstāvis Dāvis Perševics, kurš noķēra un apsteidza "Trek team" pārstāvi Tomasu Kārli Iļjenko. Tomass uzvarētājam zaudēja 44 sekundes. Trešo vietu smagajā trasē izcīnīja Iļjenko komandas biedrs Nauris Melnbārdis, no Perševica atpaliekot par 2 minūtēm un 25 sekundēm.

Sieviešu elites un junioru meiteņu konkurencē čempiones titulu sev nodrošināja "ebike machine" riteņbraucēja Katrīna Jaunslaviete, apsteidzot Endiju Rutuli un Madaru Fūrmani. Jauniešu grupā, neskatoties uz kritienu pirmajā aplī, nesasniedzams konkurentiem bija „NN Sporta kluba” pārstāvis Edvarts Višķerts. Koknesietis aiz sevis atstāja komandas biedru Kristoferu Bindemani un ķekavieti Niklāvu Boļši. Šajā pat grupā meitenēm triumfēja Krista Ratniece, kurai sekoja Viktorija Loiko un Karlīna Ieva Gasiņa.

Zēnu konkurencē uzvarētāja liktenis noskaidrojās vien pēdējā nobraucienā, kur "NN Sporta kluba" riteņbraucējs Artūrs Krasts par septiņām sekundēm apsteidza Ričardu Robertu Sauju. Bronzas godalga tika Arvo Godiņam. Tāpat kā zēni, divus apļus veica arī seniori. Šeit savās vecuma grupās nepārspēti palika Reinis Avens, Agnis Apse un arī Agris Kalējs.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs