Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Biķernieku trases lielā balva riteņbraukšanā noslēdzas ''ZZK'' zīmē ar Pavlovu uzvaru

Toms Markss
Toms Markss

Biķernieku trases lielā balva riteņbraukšanā noslēdzas ''ZZK'' zīmē ar Pavlovu uzvaru
Ēvalads Pavlovs
Foto: Kaspars Suškevičs

Trešdienas vakarā ar Ēvalda Pavlova spožu triumfu aizvadītas “Elkor – Giant” Latvijas kausa šosejas riteņbraukšanā 11. posma sacensības – Biķernieku trases lielās balvas izcīņa. Open grupas sacensībās piedalījās 137 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas.

Trešdienas vakaru Biķernieku trasi pārņēma šosejas riteņbraucēji. Vairāk nekā 300 dalībnieki piedalījās ''Elkor – Giant'' Latvijas kausa 11. posmā – Biķernieku trases lielās balvas sacensības – “Cerību kausa” 4. posmā un bērnu velo sacensībās.

Biķernieku trases lielās balvas sacensības pulcēja šosezon kuplāko dalībnieku skaitu ''Elkor – Giant'' Latvijas kausa posmos. Uz starta izgāja 137 dalībnieki no Latvijas un Lietuvas. Vietas pirmajā rindā aizņēma Latvijas kausa kopvērtējuma līderi – Artis Roze (''Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree'') un Anastasija Krūmiņa (''ZZK''). Viņiem blakus stājās arī Latvijas treka riteņbraukšanas leģenda Ainārs Ķiksis.

Dalībnieki veica 13 Biķernieku trases lielos apļus, jeb 75 kilometrus. Tika iekļauti arī trīs starpfiniši, kuros bija iespējams tikt pie ''Piebalgas alus'' balvām. Sacensības iesākās ļoti aktīvā tempā, vidējam ātrumam sniedzoties pāri 45 kilometriem stundā. Pirmajā starpfinišā ātrākais bija Pauls Rubenis, kurš pārspēja pašu Aināru Ķiksi. Tupinājumā sekoja virkne atraušanās mēģinājumu. Otrajā starpfinišā labākais bija 2014. gada Latvijas čempions grupas braucienā Andris Vosekalns, bet trešajā starpfinišā “Piebalgas alus” balvu saņēma Dobeles riteņbraucējs Egons Rozenfelds.

Drīz vien izveidojās izšķirošais atrāviens ar astoņiem braucējiem tajā. Viņu vidū bija Ēriks Toms Gavars (''Amore & Vita – Prodir''), Raivis Ritums (''Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree''), Roberts Andersons (''RRS/ Grīva MSĢ''), Raivis Sarkans (''NN Sporta klubs''), Andris Balodis (''Virsotne/ Marmot''), Kristaps Knops, Ēvalds Pavlovs un Jānis Rubiks (visi ''ZZK''). Pārsvars pēdējos apļos tikai palielinājās. Aizbraucot pēdējā aplī, starpība pārsniedza jau 2 minūtes.

Pēdējā aplī taktiskās cīņas notika arī līderu vidū. Skaitliskais pārsvars piederēja ''ZZK'' vienībai, kas arī lieliski prata savas iespējas izmantot. Divus uzbrukumus beigu daļā veica Ēvalds Pavlovs. Noslēdzošais uzbrukums bija sekmīgs. Rīdzinieks ieguva nelielu pārsvaru, ko arī nosargāja līdz finišam. Pavlovs izcīnīja skaistu un emocijām bagātu uzvaru. Trasē viņš pavadīja 1 stundu 33 minūtes un 23 sekundes. Arī otrā vieta “ZZK” vīriem. To paveica Kristaps Knops, kurš pēdējos metros neatstāja daudz cerību trešo vietu izcīnījušajam Ērikam Tomam Gavaram. Labāko sešiniekā iekļuva arī Roberts Andersons, Raivis Ritums un Andris Balodis. Lielā grupa finišēja 1 minūti un 30 sekundes aiz uzvarētāja. Ātrākais tajā bija Ainārs Ķiksis.

Sieviešu konkurencē labākā bija Daniela Leitāne no Dobeles sporta skolas. Otrā vieta Anastasijai Krūmiņai (“ZZK”), bet trijnieku noslēdza Sanda Petuvona (“Velo+ Bottari Baltic”).

TOP 3 citās vecuma grupās:

Juniori:

1. Roberts Andrersons, RRS Grīva/ MSĢ
2. Kristiāns Belohvoščiks, Belo CP/ RRS
3. Pauls Rubenis, RRS/ Purvciems

Cycling for all grupā:

1. Raivis Ritums, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree
2. Jānis Rubiks, ZZK
3. Artis Roze, Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree

V45 grupā:

1.Andris Balodis, Virstone/ Marmot
2. Ainārs Ķiksis, Evelo team
3. Agnis Apse, Smiltenes BJSS

V55 grupā:

1. Igors Račkovs, Velo+ Bottari Baltic
2. Jānis Bruzinskis, Virsotne / Marmot
3. Aleksandrs Aleksandrovs, Veloclub

Pēc finiša katrs dalībnieks saņēma gardo ''Piebalgas bezalkaholisko alu'' un citus gardumus. Tikmēr galvenā galva uzvarētājam bija auto simulators no Biķernieku trases. Par mūziku rūpējās ''3S.lv'' un lieliskais dīdžejs Kārlis Blumfelds.

“Elkor – Giant” Latvijas kauss šīs nedēļas nogalē turpināsies Valkā ar Valkas četrcīņas sacensībām.

Izmantotie resursi:
lrf.lv