Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Blūms izcīna otro vietu Pasaules kausa 1. posmā MTB XCO krosā U23 grupā

Toms Markss
Toms Markss

Blūms izcīna otro vietu Pasaules kausa 1. posmā MTB XCO krosā U23 grupā
Mārtiņš Blūms trasē
Foto:ZZK/ Cēsis

Nebijušu panākumu Latvijas kalnu riteņbraukšanas vēsturē sestdien sasniedza "ZZK" komandas sportists Mārtiņš Blūms, kurš finišēja augstajā otrajā vietā Čehijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskajā krosā (XCO) U23 vīru grupā.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa izcīņas jauno sezonu MTB XCO krosā kā pirmais sestdien uzsāka Mārtiņš Blūms, kurš bija viens no 152 dalībniekiem, kurš startēja U23 vecuma grupas sacensībās. Pirmo posms tika aizvadīts Čehijas pilsētā Nove Mešto esošajā riteņbraukšanas un biatlona centrā.

U23 vīriem bija jāveic ievadaplis un pieci pamatapļi. Viena pamatapļa garums bija 4,1 kilometrs. Tajā netrūka ne šauru taciņu, tramplīnu, akmeņu sekciju, stāvu kāpumu un nobraucienu. Pērn Mārtiņš šajā trasē ieguva 13. vietu Pasaules U23 čempionātā. "ZZK" komandas braucējam tika piešķirts 13. starta numurs, kas deva labas cerības pacīnīties par augstām vietām.

Pēc ievadapļa cēsinieks bija izvirzījies augstajā otrajā vietā, pie tam līderis bija priekšā simboliski – nepilnu sekundi. Mārtiņš kopā ar norvēģi Peteru Fagerhaugu un Itālijas čempionu Džioli Bertolini bija sacensību vadībā arī nākamajos divos apļos. Trešajā aplī no līderu grupas atrāvās norvēģis Fagerhaugs, bet Blūms kopā arī Bertolini un dāņu riteņbraucēju Sebastianu Karstsensenu sekoja pēc 26 sekundēm. Bija skaidrs, ka, ja negadīsies kas neparedzēts, latvietis cīnīsies par savu pirmo goda pjedestālu Pasaules kausa izcīņā. Ceturtajā aplī no latvieša un dāņu sportista atpalika Bertolini.

Lielisku izrāvienu Mārtiņš veica pēdējā aplī, kad ne tikai atrāvās no Karstsensena, bet arī pietuvojās līderpozīcijās esošajam Fagerhaugam. Trenera Vilmāra Tomsona audzēknis uzrādīja dienas ātrāko apļa laiku starp visiem dalībniekiem. Cēsinieks finiša līniju šķērsoja augstajā otrajā vietā, kas ir ne tikai viņa karjeras līdz šim lielākais sasniegums, bet arī visas Latvijas lielākais panākums kalnu riteņbraukšanas vēsturē. No Norvēģijas sportista Blūms atpalika par 35 sekundēm, bet trešajā vietā esošais dāņu braucējs Karstensens mūsu sportistam zaudēja piecas sekundes.

Svētdien debiju Pasaules kausa MTB XCO krosa elites vīru grupā piedzīvos "ZZK" komandas sportists Arnis Pētersons. Starts elites vīriem gaidāms pulksten 15:15 pēc Latvijas laika. Sākotnēji bija paredzēta arī Katrīnas Jaunslavietes debija Pasaules kausa sieviešu sacensībās, tomēr treniņos piedzīvotā kritiena dēļ "ZZK" komandas braucēju uz starta šajā posmā neredzēsim.

Pasaules kauss MTB XCO krosā U23 grupā:

VVārds UzvārdsValstsKomandaLaiks
1.Petter FagerhaugNorvēģija01:16:36
2.Mārtiņš BlūmsLatvijaZZK+00:00:35
3.Sebastian CarstensenDānija+00:00:40
4.Sasu HalmeSomija+00:00:54
5.Giole BertoliniItālija+00:01:07
6.Alan HarterlyDienvidāfrikas Republika+00:01:12

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs

     [+] [-]

, 2017-05-20 14:18, pirms 7 gadiem
Labs panākums!

Bet nevajag mānīt lasītājus, izlasot virsrakstu es biju šokā, ka šis otrais nobraucis XCO Pasaules kausā, taču rakstā tomēr teikts, ka tas ir U23, kas, protams, arī ir labs panākums.

     [+] [-]

, 2017-05-20 16:27, pirms 7 gadiem
Lotýśki hlopcý nailepśi! Dobra dobra! Reka var tos pedāļus arī mūsējie pa priekšu citiem pamīt! Tik uz priekšu! Lai labi ripo!!!

     [+] [-]

, 2017-05-21 00:32, pirms 7 gadiem
Lieliski. Tā turpināt! Uz jaunām panākumu takām!