Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ārmstrongs kompensācijā ASV valdībai atmaksās piecus miljonus dolāru

Ārmstrongs kompensācijā ASV valdībai atmaksās piecus miljonus dolāru
Lenss Ārmstorngs
Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Kādreizējais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs piekritis samaksāt piecus miljonus ASV dolāru (četrus miljonus eiro) ASV valdībai, lai izbeigtu pret sevi vērsto tiesas prāvu par naudas līdzekļu atmaksu, kas tika pieprasīti riteņbraucēju pieķerot dopinga lietošanā.

Tiesas prāvā tika apgalvots, ka Ārmstrongs un viņa pārstāvētā "U.S. Postal Service" komanda sistemātiski un regulāri lietoja neatļautas vielas, kas uzlaboja sportisko sniegumu. Tas savukārt bija rupjš sponsorēšanas līguma pārkāpums, jo komandai līdzekļus piešķīra arī ASV valdība. Kādreizējā ASV riteņbraucēja advokāts Eliots Pīterss laikrakstam "The New York Times" atzina, ka pēc viņa domām ASV Pasts šajā sakarā nekad nav ticis negatīvi ietekmēts.

ASV valdība piedāvāja Ārmstrongam samaksāt piecus miljonus dolāru, lai pabeigtu tiesvedību, kam kādreizējais sportists piekrita, lai gan sākotnēji pret viņu tika celta apsūdzība pat par 100 miljonu dolāru (80 miljonu eiro) atmaksu.
Arī kādreizējais Ārmstronga komandas biedrs Floids Lendiss atzinās, ka lietojis dopingu tajā pašā laikā, kad to darīja Ārmstrongs, par ko viņam būs jāsamaksā 1,1 miljonu ASV dolāru (aptuveni 900 000 eiro).

Pērn ASV Tieslietu departaments vērsās pret Ārmstrongu par zaudējumu atlīdzināšanu, jo uzskatīja, ka viņš krāpis valsti laikā, kad ASV Pasts sponsorēja "U.S. Postal Service" komandu, kurā brauca riteņbraucējs. Ārmstrongs bija vērsies tiesā, lai apturētu gaidāmo tiesvedību, tomēr saņēma sāpīgu triecienu, jo tiesnesis deva atļauju izskatīt lietu. Ārmstrongs apgalvoja, ka šāda lieta ir nepamatota, jo pasts guvis labumu no viņa ienesīgajiem sponsorēšanas līgumiem.

Leģendārais sportists no 1999. līdz 2005.gadam septiņas reizes pēc kārtas triumfēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France". Tomēr 2013.gada sākumā viņš atzinās ilgstošā dopinga lietošanā, kā rezultātā Ārmstrongam no 1998.gada 1.augusta tika piemērota mūža diskvalifikācija un anulēti visi sasniegtie rezultāti. Ārmstrongs uzskata, ka laikā, kad viņš dominēja "Tour de France" velobraucienos, gūt panākumus godīgi nebija iespējams, taču šobrīd gan tas varētu tikt izdarīts bez aizliegto vielu lietošanas.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-04-20 14:21, pirms 6 gadiem
Apkrāpa valsti Tiesā pierādītu cik miljardus ģenerējis tajā laikā: Pastam,Trek,Discovery un visiem pārējiem, tapēc arī tikai 5 miljonus varēja paprasīt Lendiss visu šito uzsāka un tagad visticamāk visu savus iekrājumus soda naudā atdos...
, 2018-04-20 14:28, pirms 6 gadiem
Rakstā ir kļūda. Lendiss no 5 miljoniem pats dabūs vienu kā lietas aizsācējs. Ārmstrongs apmaksās arī Lendisa advokāta rēķinu, kas ir pusotrs miljons. Bet Armstrongs panāca labu darījumu, jo prasība bija par 100 miljoniem.
, 2018-04-20 15:56, pirms 6 gadiem
Sanāca kaut kas pa vidu. Kaza dzīva, vilks paēdis. Reāls sods būtu likt Ārmstrongam nopirkt pastmarkas par 5 miljoniem dolāru un tad likt ar mēli salīmēt visas uz aploksnēm.
Mārtiņš Blūms
Foto: KMC Racing team

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.
Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Ķegumā ar "Cape Epic" uzvarētājiem startēs Vivus MTB maratona jaunā sezona

Jau šīs nedēļas izskaņā, 21. aprīlī, visus aktīvos riteņbraucējus gaidīs Ķegumā, Atpūtas un sporta centrā “Zelta zirgs”, uz Vivus.lv MTB maratona 18. sezonas sākumu, kurā piedalīsies ne tikai pazīstamais un panākumus guvušais motosportists Matīss Karro, bet arī pirms pāris nedēļām lieliski prestižo daudzdienu braucienu Dienvidāfrikā "Cape Epic" aizvadījušie četri Latvijas riteņbraucēji.
Toms Skujiņš. Foto: Getty Images
1

Skujiņš prestižās Valonijas klasikas finiša kalnā nenosargā vadību, izcīnot 12. vietu

Trešdien Beļģijā aizvadīts 88. Pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “La Flèche Wallonne”, kurā Latvija profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja 12. vietu. Jāatzīmē, ka Toms finiša kāpumā ilgu laiku atradās sacensību vadībā.