Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš Kolorādo piedalās centrālajā atrāvienā, bet tiek noķerts pēdējā kilometrā

Ints Megnis
Ints Megnis

Skujiņš Kolorādo piedalās centrālajā atrāvienā, bet tiek noķerts pēdējā kilometrā
Toms Skujiņš
Foto: Greg Mionske.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek Segafredo" komandas sestdien piedalījās HC kategoriju saņēmušā Kolorādo daudzdienu velobrauciena trešā posma centrālajā atrāvienā, tomēr tika noķerts pēdējā kilometrā.

127,8 kilometrus garais posms tika saukts par galveno četras dienas ilgajā sacīkstē, jo sastāvēja no trīs kalnu kāpumiem. Sākumā atrāvienā bija vairāk sportistu, bet tā kā tas bija ļoti bīstams ar spēcīgiem sportistiem, peletons to tālu neatlaida. Vēl pēdējos trijos kilometros Skujiņš un Sergejs Cvetcovs no Moldovas izmisīgi cīnījās, tomēr beigās tika noķerti.

"Kājas nesāp ne tuvu tik daudz, cik sāp sirds," pēc sacensībām pauda Skujiņš. "Tomēr vismaz bija jautri. Atvainojos komandas biedriem un personālam. Būtu bijis patīkami."

Beigās sprinta finišā uzvaru guva Paskals Ēnkhorns no Nīderlandes ("LottoNL-Jumbo"), kamēr Skujiņš finišu sasniedza 17. vietā. Kopvērtējumā vadību saglabāja amerikānis Gevins Menjons ("UnitedHealthcare"), kurš, visticamāk, svētdien triumfēs sacensībās. Tikmēr Skujiņš pacēlies uz astoto vietu, līderim zaudējot 52 sekundes.

Sestdien notika arī trešais posms tādas pat kategorijas sacīkstē Norvēģijā "Artic", kur sacenšas uzreiz trīs latvieši. Uzvaru guva čehs Adams Tjoupalīks ("Corendon-Circus"), kamēr Andžs Flaksis ("Holowesko - Citadel p/b Arapahoe Resources") zaudēja četras minūtes un astoņas sekundes, ieņemot 84. pozīciju, bet Krists Neilands ("Israel Cycling Academy") un Gatis Smukulis ("Delko Marseille Provence KTM") distanci noslēdza grupā, kas zaudēja deviņas minūtes un 20 sekundes, paliekot 91. un 102. pozīcijā.

Summā līderpozīciju saglabājis krievs Sergejs Čerņeckis ("Astana"), kamēr Flaksis zaudē 19 minūtes un ir 67. pozīcijā, bet Neilands un Smukulis jau atpaliek nedaudz virs pusstundas, ierindojoties 92. un 94. vietā.

Gan Kolorādo, gan Norvēģijas sacīkstes noslēgsies svētdien.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-19 02:03, pirms 6 gadiem
Klasik šit! Atrāvieniem veiksmes % nekad nav liels,tā nu tas ir. Vismaz uztaisīja kārtīgu drāmu,tv skatītājien tas patīk,sponsoriwm gan jau ar

     [+] [-]

, 2018-08-19 07:39, pirms 6 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Klasik šit! Atrāvieniem veiksmes % nekad nav liels,tā nu tas ir. Vismaz uztaisīja kārtīgu drāmu,tv skatītājien tas patīk,sponsoriwm gan jau ar
Drāma bija tas ka viņu noķēra. Tā jau laikam neizdosies uzvarēt kopvērtējumā.

     [+] [-]

, 2018-08-19 08:43, pirms 6 gadiem
Nu kā var tā neveikties. Ar to arī Tomam gonka laikam ir beigusies. Pēdējā laikā tādas neveiksmes - Eiropas čempī arī abiem mūsu dalībniekiem nepaveicās...