Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš izcīna piekto vietu "Grand Prix Minsk" velobraucienā

Toms Markss
Toms Markss

Liepiņš izcīna piekto vietu "Grand Prix Minsk" velobraucienā
Emīls Liepiņš
Foto: Kaspars Suškevičs

Svētdien Baltkrievijā aizvadīts UCI 2.2 kategorijas viendienas velobrauciens "Grand Prix Minsk", kurā labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedza Emīls Liepiņš. Pārstāvot Latvijas izlasi, viņš izcīnīja piekto vietu.

Šīs nedēļas nogalē Latvijas Nacionālā izlase, kā arī komandu "Rīga" un "ZZK" sportisti Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā aizvadīja divus UCI 2. kategorijas viendienas velobracienus – "Minsk Cup" un "GP Minsk". Sestdien notikušajā "Minsk Cup" velobraucienā visaugstāk no mūsu riteņbraucējiem 176 kilometru garajā distancē ierindojās Emīls Liepiņš, kurš izcīnīja ceturto vietu, esot otrs ātrākais no lielās grupas. Jāizceļ arī "Rīga" komandas jaunā braucēja Kristera Ansona gūtā astotā pozīcija, kas ir viens no šī sportista augstvērtīgākajiem rezultātiem šajā gadā.

Svētdien notikušajā "Grand Prix Minsk" velobraucienā riteņbraucēji veica 149 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta desmit apļos pa Minskas pilsētas ielām. Latvijas sportisti ar Emīlu Liepiņu, Andri Vosekalnu un Māri Bogdanoviču priekšgalā sacensības aizvadīja ļoti aktīvi, vairākkārt mēģinot atrauties no pamatgrupas. Jāatzīmē, ka baltkrievu un poļu komandu braucēji spēja vienoties, lai mūsu riteņbraucējus neaizlaistu bīstamā atrāvienā.

Viss izšķīrās pēdējā aplī. Spēcīgā sānu vējā nelielu pārsvaru ieguva Baltkrievijas čempions Nikolajs Šumovs no “Minsk Cycling” komandas, kurš arī kļuva par sacensību uzvarētāju. Trasē Šumovs pavadīja 3 stundas 7 minūtes un 28 sekundes. Otro vietu izcīnīja polis Mareks Rutkēvičs, kuru no uzvarētāja šķīra divas sekundes. Trešā vieta vēl vienam Baltkrievijas riteņbraucējam Jevgēņijam Ahramenkam.

Labākais no latviešiem šajā velobraucienā bija Emīls Liepiņš, kurš finišēja piektajā vietā 11 sekundes aiz Šumova. Dobelniekam šīs, tāpat kā nākamajā nedēļā gaidāmās "Baltic Chain Tour" daudzdienu sacensības, ir sagatavošanās sacensības septembra sākumā gaidāmajai britu tūrei.

Andris Vosekalns finišēja 11. vietā (+00:00:20), "Rīga" komandas riteņbraucējs Kristers Ansons bija 20. (+00:04:41). Mārim Bogdanovičam 28. pozīcija (+00:05:18), 40. Ēriks Toms Gavars (+00:07:19). Finišu sasniedza arī "ZZK" komandas riteņbraucējs Vladimirs Guščins. Kopumā finišēja 70 no 110 dalībniekiem.

Izmantotie resursi:
lrf.lv