Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Skujiņš debitē "Vuelta a Espana" ar 17. vietu komandu braucienā

Skujiņš debitē "Vuelta a Espana" ar 17. vietu komandu braucienā
"Cannondale" velobraucēji Spānijas tūres pirmajā posmā
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš aizvadījis savu pirmo posmu prestižajā „Vuelta a Espana” velotūrē, palīdzot „Cannondale” komandai iegūt 17. vietu komandu braucienā. Uzvaru izcīnīja „BMC Racing”.

26 gadus vecais Toms Skujiņš piedalās ne tikai savā pirmajā „Vuelta a Espana” velobraucienā, bet arī pirmoreiz kādā no lielajām trim velotūrēm kopumā. Viņa komandā „Cannondale” vēl trīs no astoņiem pārējiem dalībniekiem arī tādā pašā debitanta statusā.

Šodien aizvadītajā atklāšanas posmā, 13.7 kilometrus garajā komandu braucienā, Skujiņš kopā ar „Cannondale” uzrādīja laiku 16 minūtes un 44 sekundes, kas bija 17. labākais 22 komandu konkurencē. No uzvarētājas „BMC Racing” Skujiņa komanda atpalika 46 sekundes. Skujiņš individuālajā vērtējumā pēc pirmā posma ieņem 104. vietu 198 dalībnieku konkurencē.

Galvenā favorīta Krisa Frūma pārstāvētā „Sky” bija ceturtajā vietā, un viņš jau pirmajā posmā ieguvis pārsvaru pār saviem nomināli sīvākajiem konkurentiem. Spānis Alberto Kontadors, kurš aizvada savas panākumiem bagātās karjeras pēdējo velobraucienu, no Frūma atpaliek jau 26 sekundes, bet itālis Fabio Aru – 32 sekundes.

Nākamais posms paredzēts rīt, kad sportisti veiks 203 kilometrus garu pārbraucienu.

”Vuelta a Espana”, 1. posms, komandu brauciens

V.KomandaLaiks
1.BMC Racing15:58
2.Quick-Step+0:06
3.Team Sunweb+0:06
4.Team Sky+0:09
5.Orica-Scott+0:17
6.BORA-hansgrohe+0:21
17.Cannondale+0:46

Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.