Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Pirmajā posmā Smukulis finišē lielajā grupā, uzvar Farārs

Pirmajā posmā Smukulis finišē lielajā grupā, uzvar Farārs
Gatis Smukulis
foto: www.ag2r-cyclisme.com

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis šodien izcīnījis 58. vietu augstas klases daudzdienu velobrauciena "Eneco Tour" pirmajā posmā. Par posma uzvarētāju kļuva amerikānis Tailers Farārs no "Garmin-Slipstream".

Beniluksa (Beļģija, Nīderlande, Luksemburga) valstu reģionā notiekošais ikgadējais "Eneco Tour" (UCI Pro Tour kategorija) daudzdienu velobrauciens norisinās kopš 2005. gada un riteņbraukšanas aprindās nodevēts par iesildīšanos prestižajam "Vuelta a Espana" daudzdienu velobraucienam. Šogad riteņbraucējiem laika posmā no 18. līdz 25. augustam jāpārvar septiņi posmi un simbolisks prologs - kopumā 1128 kilometri. "Eneco Tour" velobraucienā piedalās vairāki ļoti pazīstami riteņbraucēji, piemēram, Andreass Klodens ("Astana"), Tonijs Martins ("Team Columbia-HTC"), Toms Bonens ("Quick Step"), Bredlijs Viginss ("Garmin-Slipstream"), SIlveins Šavanels ("Quick Step") un citi.

Šogad velobraucienā piedalās 169 sportisti, to skaitā arī talantīgais Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis (22), kurš pārstāv Francijas "AG2R La Mondiale" komandu. Pēdējos divos gados par velobrauciena uzvarētāju kļuva spānis Ivans Gutjeress no "Caisse d'Epargne" komandas, kurš startēs arī šogad un ir apņēmības pilns triumfēt "Eneco Tour" jau trešo gadu pēc kārtas.

Par Smukuļa sniegumu vakar notikušajā prologā jau ziņojām . Šodien tika aizvadīts 185,4 kilometru garš pirmais posms, kurā uzvaru finiša sprintā izcīnīja amerikāņu sprinteris Tailers Farārs (4:18:40), aiz sevis kā tuvākos sekotājus atstājot beļģi Tomu Bonenu un norvēģi Edvaldu Boasonu Hagenu. Smukulis finišēja lielajā grupā, ieņemot 58. vietu - vienāds laiks ar uzvarētāju.

Līdz ar to kopvērtējumā par līderi kļuvis šīs dienas posma uzvarētājs Farārs, kuram četras sekundes zaudē Bonens, bet deviņas - Silveins Šavanels. Smukulis ierindojas 70. pozīcijā, līderim zaudējot 27 sekundes. Rīt velobraucienā tiks aizvadīts 178 kilometru garš otrais posms. Sacīkstes turpina 167 riteņbraucēji.

"Eneco Tour" 1. posms, 185,4 km (167 dalībnieki)

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Tailers FarārsASVGarmin-Slipstream4:18:40
2.Toms BonensBeļģijaQuick Step-
3.Edvalds Boasons HagensNorvēģijaTeam Columbia-HTC-
4.Greiems BraunsAustrālijaRabobank-
5.Roberts ForstersVācijaTeam Milram-
6.Jauheni HutarovičsBaltkrievijaFrançaise Des Jeux-
...
12.Tomass VaitkussLietuvaAstana-
58.Gatis SmukulisLatvijaAG2R La Mondiale-
116.Tanels KangertsIgaunijaAG2R La Mondiale-

Kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Tailers FarārsASVGarmin-Slipstream4:23:26
2.Toms BonensBeļģijaQuick Step+ 0:00:04
3.Silveins ŠavanelsFrancijaQuick Step+ 0:00:09
4.Edvalds Boasons HagensNorvēģijaTeam Columbia-HTC+ 0:00:10
5.Bredlijs ViginssLielbritānijaGarmin-Slipstream+ 0:00:11
6.Josts PostumaNīderlandeRabobank+ 0:00:11
...
47.Tomass VaitkussLietuvaAstana+ 0:00:24
70.Gatis SmukulisLatvijaAG2R La Mondiale+ 0:00:27
108.Tanels KangertsIgaunijaAG2R La Mondiale+ 0:00:34

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com


Edgars Langmanis
Foto: Nico Van Dartel

Lieldienās Zolderā kupls skaits latviešu aizvadīs UEC BMX Eiropas kausa posmus

No sestdienas līdz pirmdienai Beļģijas pilsētā Zolderā norisināsies UEC BMX Eiropas kausa trešā un ceturtā posma sacensības. Dažādās vecuma un meistarības grupās uz starta redzēsim arī kopumā 47 Latvijas pārstāvjus.
Vouts van Ārts. Foto: Jumbo-Visma arhīvs

Van Ārta dalība "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes

LETA--AP. Beļģijas riteņbraucēja Vouta van Ārta dalība daudzdienu velobraucienā "Giro d'Italia" ir zem jautājuma zīmes, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā "Visma-Lease a Bike" komanda.
Foto: SCANPIX/AFP

Muižnieks: "Uzvarai smagajā "Cape Epic" vajag labu sagatavotību un veiksmi"

Oskars Muižnieks duetā ar Lauri Purniņu martā Dienvidāfrikā uzvarēja amatieru ieskaitē daudzdienu maratonā "Cape Epic", ko uzskata par nopietnāko izaicinājumu kalnu riteņbraukšanā (MTB). Muižnieks sarunā ar Latvijas Radio pastāstīja, ka smags pārbaudījums bija gan tehnikai, gan veselībai, tādēļ finiša sasniegšanā liela nozīme ir arī veiksmei.